FI EN

Pori Jazz Kids – lasten oma musiikkijuhla

Koko perheen ilmainen musiikkitapahtuma Pori Jazz Kids järjestetään jälleen ensi kesänä osana Pori Jazz -festivaalia. Kiinnostavaa ohjelmaa on tarjolla 8.–13.7., ja tapahtuman pääpäivää vietetään Kirjurinluodon Lokkilavalla keskiviikkona 13. heinäkuuta. Pori Jazz Kidsin osana järjestetään ensimmäistä kertaa myös pääsymaksuton musiikkileiri Jazz Camp for Girls.

Lokkilavan Pori Jazz Kids -tapahtuma kestää koko iltapäivän ajan keskiviikkona 13. heinäkuuta. Legendaariselle estradille kiipeävät Megasakki- sekä Mirkka & Luis -yhtyeet sekä lastenmusiikin kestosuosikki Mimmit, joka esiintyy Folkingetin tarjoamassa konsertissa. Konserttipäivä alkaa Jazzpuiston porttien auettua klo 13.15 ja jatkuu pitkälle iltapäivään asti.

Suomen suosituimpiin lastenmusiikkiyhtyeisiin kuuluva Mimmit on valmistellut uuden ohjelmakokonaisuuden, joka svengaa ja pursuaa musiikillista iloa. Tavallista laajemmasta kokoonpanosta löytyy myös torvisektio, joten luvassa on ison show’n meininkiä. Folktingetin tarjoama konsertti on ruotsinkielinen, mutta kappaleita kuullaan myös suomeksi. Tarjolla on menevä ja taidokkaasti rakennettu kokonaisuus, joka tempaa kuulijat taatusti mukaansa!

Megasakki on groovaava lastenmusiikkiyhtye, jonka musiikissa kuuluvat hiphop, r’n’b, funk, soul ja muut rytmimusiikin tyylisuunnat. Rummut, basso ja elektroniset soittimet luovat svengaavan pohjan kahdelle upealle laulajalle. Lopputuloksena on menevä ja iloinen konserttikokonaisuus höystettynä hauskoilla ja oivaltavilla sanoituksilla.

Lastenmusiikkiyhtye Mirkka & Luis valittiin lastenmusiikkigaalassa vuoden tulokkaaksi syksyllä 2019. Yhtyettä on kiitelty korkeatasoisesta musiikista ja tarkkanäköisistä tarinoista, joissa perehdytään lapsia ja nuoria koskettaviin aiheisiin huumoria ja leikkisyyttä unohtamatta. Yhtyen laulaja Mirkka Paajanen on tehnyt lukuisia lauluja Suomen eturivin artisteille.

Lokkilavan taukojen aikana Kids-yleisöä viihdyttää Circus Ruska. Lisäksi Palmgren-konservatorion opettajat järjestävät kaikille avoimen marssibändipajan.

Konserttiteltta Poriljongissa Kids-ohjelmaa on tarjolla maanantaina 11.7. klo 13.15, kun Palmgren-konservatorion nuoret kyvyt esittelevät osaamistaan perinteisessä Young Talent Showcasessa. Samalla nähdään Jazz Camp for Girlsin päätöskonsertti.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Jazz Camp for Girlsin tavoitteena on innostaa nuoria tyttöjä musiikin pariin. Leiri järjestetään 8.–11.7. yhteistyössä Pori Jazz -festivaalin, Palmgren-konservatorion ja Suomen Jazzliiton välillä. Toimintaa tukee Pohjoismainen kulttuurirahasto. Ilmoittautuminen pääsymaksuttomalle leirille avautui aiemmin keväällä, ja kaikki paikat täyttyivät nopeasti.

Cafe Pori Jazzissa esiintyy tiistaina 12.7. klo 15 pitkän linjan lastenmuusikko Ville Karttunen, jonka kielellisesti rikkaita, maanläheisiä kappaleita on huomioitu muun muassa Vuoden uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun ensimmäisellä sijalla (2018).

Pori Jazz Kids on järjestetty osana Pori Jazzia jo 15 kertaa. Tapahtuma on kokonaisuudessaan pääsymaksuton.

Kidsin aikataulu kokonaisuudessaan