Tiesitkö, että Pori Jazz -festivaali järjestetään jo 56. kerran

Festivaalin onnistuminen ei ole sattumaa. Se ei ole myöskään vain kohtuullisten säiden tai megatähtien ansiota. Enemmän kuin mikään muu tekijä menestymiseen vaikuttaa Pori Jazzin vuosien mittaan hankkima ammattitaito suurten kulttuurijuhlien järjestäjänä. Siihen kuuluvat muun muassa ohjelma-asioiden perusteellinen tunteminen, uusien ideoiden hakeminen ja hyväksyminen sekä pitkäaikainen imagon kehittäminen, joiden hallitsemisesta Pori Jazz on monet kerrat antanut näytön.

Jazzfestivaalin rakentaminen ja ylläpito perustuvat mittavaan vapaaehtoistyöhön. Festivaalin taustalla tehdään valtava työ, sillä missiona on tarjota musiikillisesti monipuolinen, moni-ilmeinen ja korkeatasoinen jazzjuhla kaikille nautittavaksi. Jazzmusiikin käsite muuttuu alati ja jokainen saa piirtää omat rajansa kuulemansa perusteella.

Toimintaa ohjaa sama filosofia kuin alussakin: Pori Jazz on edelleen mistään riippumaton, mihinkään sitoutumaton, ketään pelkäämätön, uskomaton ja vapaa yhteisö.

Jotta kaikilla olisi mahdollisuus saada osansa juhlahumusta, ohjelmisto koostuu yli 70 prosenttisesti pääsymaksuttomasta ohjelmasta!

Kesällä 2023 Pori Jazz on esillä 56. kerran koko kirjollaan: kuvina, eri tyylisuuntien musiikkina lukuisilla estradeilla sekä rentona elämänasenteena, joka leimaa koko kaupunkia keskusta-aluetta myöden 7. – 15.7.

Pori Jazz -pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. HUOM! Pori Jazzissa ja kaikilla festivaalin myyntipisteillä käyvät maksutapoina ainoastaan pankki- ja luottokortit sekä puhelimen lähimaksu (esim. Apple/Google Pay). Kiitos ennakoinnista.

Satoja tunteja musiikkia ja hyvää fiilistä

Viime kesänä 55. Pori Jazz -festivaalin pääkonserteista nautittiin Kirjurinluodon konserttipuistossa 14.–16.7.2022. Musiikki soi kolmella eri esiintymislavalla iltapäivästä myöhäisiltaan asti ja yleisöä kolmessa pääkonsertissa oli yhteensä noin 38 000.

Pori Jazzin pääsymaksutonta ohjelmaa tarjoiltiin tuttuun tapaan Jazzpuistossa, joka rakentui Kirjurinluodon vehreään ja luonnonkauniiseen ympäristöön. Lisäksi Cafe Pori Jazzissa ja Kulttuuritehdas Kehräämössä oli pääsymaksullista iltaohjelmaa. Jazzpuiston monipuolisesta ohjelmatarjonnasta nautti yhdeksän päivän aikana noin 162 000 kävijää.