Turvallisuus ja esteettömyys

Turvatarkastus sekä kielletyt ja sallitut esineet

Turvatarkastus järjestään Kirjurinluodon konserttipuiston kaikilla porteilla lippukontrollin yhteydessä, jotta alueelle ei kulkeudu alkoholijuomia tai kiellettyjä esineitä. Jos poistut konserttipäivän aikana alueelta, joudut palatessasi kulkemaan uudestaan turvatarkastuksen läpi. Pyrimme huolehtimaan turvatarkastusten sujuvuudesta kaikin keinoin, mutta mahdollisten ruuhkien varalta suosittelemme suuntaamaan Kirjurinluotoon mieluummin hyvissä ajoin kuin viime tingassa ennen suosikkiesiintyjän aloittamista. Turhien jonojen estämiseksi pyydämme välttämään tarpeetonta kulkua ulos ja takaisin sisään alueelle.

KIELLETYT:

Alkoholituotteet
Lasipullot ja lasiastiat
Terävät ruokailuvälineet (leipäveitset yms.) ja teräaseet
Huumausaineet
Räjähteet
Eläimet ja lemmikit (opaskoirat saavat tulla alueelle opastettavansa seurassa)
Sateenvarjot (ota tarvittaessa sadetakki mukaan)
Teltat, päivänvarjot, katokset ja muut rakennelmat, jotka saattavat haitata näkyvyyttä
Retkipöydät ja muut vastaavat kookkaat retkeilyvälineet
Metalliset juomapullot

SALLITUT:

Omat ruokaeväät
Avaamattomat alkoholittomat juomapakkaukset, esim. muovipullot, pahvitetrat ja alumiinitölkit
Tyhjät muoviset juomapullot (alueella on ilmaisia vesipisteitä täyttöä varten)
Retkijakkarat
Ruokailuvälineet, ei kuitenkaan lasia tai teräviä veitsiä

Ruokaeväät ja juomat

Kirjurinluodon konsertit ovat aina olleet kuuluisia leppoisasta piknik-tunnelmastaan, ja alueelle saakin tuoda mukanaan omia ruokaeväitä. Omien alkoholijuomien tuominen konserttialueelle on kielletty.

Piknik-koriin saa pakata omat suosikkiruokansa, jotka voi viedä mukanaan myös Kirjurinluodon anniskelualueille. Haluamansa virvokkeet voi ostaa lähimmästä anniskelupisteestä ja nauttia omalla paikallaan. Konserttialueelle voi tuoda alkoholittomia virvokkeita avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa. Juomapakkausten tilavuudelle ei ole ylärajaa. Lasipulloja konserttialueelle ei saa tuoda.

Alkoholittomia juomia on myynnissä sekä anniskelualueilla että niiden ulkopuolella. Konserttiin voi myös tuoda mukanaan tyhjiä muovipulloja, jotka voi täyttää ilmaisissa vesipisteissä.

Yleisön toivotaan edellisten vuosien tapaan kiinnittävän erityistä huomiota siisteyteen sekä toimittamaan ja lajittelemaan kaikki jätteet niille varattuihin astioihin. Erityistä tarkkuutta toivotaan lasiastioiden suhteen, ja suositeltavaa onkin aina käyttää ulkona muovisia tai muita kestoastioita.

Turvallisen tilan periaatteet

Pori Jazz noudattaa turvallisen tilan periaatteita, eikä tapahtumassamme hyväksytä minkäänlaista häirintää, syrjintää tai toisen koskemattomuuden loukkaamista.

Mikäli kohtaat häirintää, tavoitat Pori Jazzin häirintäyhteyshenkilön tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen sähköpostiosoitteesta info@porijazz.fi tai puhelimitse 044 384 4700. Saapuvia sähköposteja seurataan festivaalin aikana jatkuvasti. Voit ottaa yhteyttä meihin matalalla kynnyksellä ja ehdottomalla luottamuksellisuudella.

Tavarasäilytys

Porttien yhteydessä on 5€:n hintainen narikka (käteismaksu). Hinta on ns. kertahinta, eli jos asiakas hakee tavaransa ja tuo niitä myöhemmin takaisin, joutuu tämä maksamaan 5 euron uudelleen jokaisella asiointikerralla. Asiakkaan kannattaa painaa mieleen, millä portilla olevalle narikalle tavaransa jätti, jotta illalla välttyy ylimääräiseltä kävelyltä.

Ikärajat

Kirjurinluodon konserttipuiston pääkonsertit ovat K-18.

Jazzpuistossa Porijonki on osin K-18, mutta lavan yhteydessä on myös ikärajatonta aluetta. Cafe Pori Jazz on festivaaliaikana K-18 klo 18 alkaen.

Esteettömyys ja avustajat

Konserttialueen parkkialueella on invapaikkoja parkkialueen portin tuntumassa. Avustajat pääsevät sisään avustettavansa lipulla, kun kyseessä on normaali päivälippu. Mikäli avustettavalla on Satakunnan Kansa Lounge tai Pori Jazz VIP -lippu, peritään avustajalta päivälipun ja lisämaksullisen lipun hinnan erotus.

Päälavan alueella on korotettu katsomo pyörätuolia käyttäville. Muiden lavojen yhteydessä on myös runsaasti istumapaikkoja, joiden luokse pyörätuolin kanssa voi asettua. Alueella on myös esteettömiä WC-tiloja. Invapaikkojen sijainnista varsinaisessa katsomossa kannattaa kysyä portilta, jolloin niiden sijainti selviää helpoiten.

Yleisavustajat auttavat Pori Jazzin festivaalikävijöitä erityisesti asioissa, jotka liittyvät saavutettavuuteen. Avustajat ovat Lounais-Suomen Avustajakeskuksen vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka voivat avustaa muun muassa liikkumisessa, ruokailuissa ja wc-käynneissä. Heidät tunnistaa sinisistä avustaja-liiveistä.

Löytötavarat

Kaikki löydetyt tavarat toimitetaan Satakunnan löytötavaratoimistoon: Isolinnankatu 7, 28100 PORI | 0600 14111 (1,99€/min+pvm) | www.satatavara.fi