Info

Kesän 2019 festivaali on saatu onnistuneesti päätökseen – iso kiitos kaikille vieraillemme! Pori Jazz järjestetään 55. kertaa heinäkuussa 2020, ja Kirjurinluodon pääkonserttien vuoro on viikon 29 lopulla. Festivaalin tarkat päivämäärät ilmoitetaan tuonnempana.

Pori Jazz kuuluu Euroopan vanhimpiin ja merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin. Yhtäjaksoisesti vuodesta 1966 alkaen järjestetty festivaali tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan musiikkiohjelmiston tasokkaassa ja viihtyisässä ympäristössä.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 18., perjantaina 19. ja lauantaina 20. heinäkuuta. Musiikki soi pääkonserteissa kolmella eri esiintymislavalla, ja kuultavaa on tarjolla iltapäivästä yöhön asti. Yksi pääsylippu kattaa kaikki Kirjurinluodon esiintymislavat. Konserttipuiston portit aukeavat pääkonserttipäivininä klo 14, ja ensimmäiset konsertit alkavat klo 14.30.

Pääkonserttien palveluja on kehitetty edelleen täksi kesäksi. Monipuolista ja herkullista syötävää sekä juotavaa on tarjolla niin anniskelualueilla kuin niiden ulkopuolellakin. Kirjurinluodon yleisöä palvelee myös à la carte -ravintola Kaarisilta, joka tarjoaa mahdollisuuden rauhalliseen ruokailuhetkeen festivaalipäivän aikana.

Pori Jazzin pääkonsertit ovat ikärajattomia, ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät vanhempiensa seurassa konsertteihin ilmaiseksi. Alkoholittomia juomia on tarjolla eri puolilla konserttipuistoa sekä myös kaikissa anniskelupisteissä. Festivaalialueelle voi myös tuoda tyhjiä juomapulloja, jotka voi täyttää ilmaisilla juomavesipisteillä.

Pääsymaksullisten pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tuttuun tapaan laajan ilmaisohjelmiston. Festivaalitunnelmasta ja ilmaisesta musiikkitarjonnasta nautitaan viime kesänä lanseeratulla Jazzpuiston alueella. Jazzpuisto alkaa Kokemäenjoen ylittävän Taavinsillan päästä ja levittäytyy vehreälle puistoalueelle Taavinsillan sekä Lokkilavan välillä. Jazzpuisto on auki perjantai-illasta 12.7. alkaen ja aina festivaalin päätöspäivään 20.7. asti.

Koko perheen ilmainen musiikkitapahtuma Pori Jazz Kids järjestetään tänä vuonna 15.–17.7. Lisätietoja ohjelmistosta Pori Jazz Kidsin omilta sivuilta.

Info-osiosta löydät hyödyllistä festivaaliin liittyvää tietoa, jota täydennetään tapahtuman lähestyessä. Tervetuloa Pori Jazziin!

Alta näet festivaalialueen kartan, joka aukeaa klikkaamalla isompana.