Tuomas Kärkkäinen suunnitteli Pori Jazzin uuden julisteen

Pori Jazz 2023 -julisteen on suunnitellut helsinkiläinen kuvittaja ja lastenkirjailija Tuomas Kärkkäinen. Hänen töitään kuvaavat voimakkaat värit ja vähän viisto näkökulma asioihin. Kirjakuvitusten lisäksi hänen töitään on julkaistu muun muassa Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä.

– Oli suuri kunnia päästä suunnittelemaan julistetta Pori Jazzille, joka on suomalaisen jazz- ja myös julistekulttuurin pitkäaikaisin ja tärkein instituutio. Tämä juliste syntyi tunteeseen luottaen, improvisoimalla iso nippu nopeita luonnoksia, joista lopullinen idea valikoitui hyvin intuitiivisesti. Tahdoin keskittyä julisteessa itse musiikkiin ja soittamiseen. Tämä Pori Jazzin juliste juhlistaa iloa, värikkyyttä, monimuotoisuutta ja musiikin kaikkialle luikertelevaa vapautta, kuvailee Tuomas Kärkkäinen.

Pori Jazzin perinteisiin kuuluu valita uusi juliste joka festivaalivuodelle, näin on toimittu kesästä 1966 lähtien. Esillä on nyt Pori Jazzin 56. juliste.

Uuden julisteen pohjalta syntyy kunkin vuoden graafinen linja, joka näkyy muun muassa festivaalin vaatteissa ja muissa tuotteissa sekä painotuotteissa ja festivaalin somistuksessa. Pori Jazz 2023 vaatteet ja muut festivaalituotteet ovat jo myynnissä Pori Jazzin nettikaupassa ja tulevat lähipäivinä Porissa Prismoihin ja Sokokseen.

Uutta julistetta voi ostaa Pori Jazzin toimistosta raatihuoneelta osoitteessa Hallituskatu 9, Pori. Katso toimiston aukioloajat täältä.