Pori Jazz presents: Lee Ritenour & Friends

Jazz- ja sessiokitaristien aatelisiin lukeutuva Lee Ritenour saapuu Suomeen ja konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa torstaina 7.12.2023! Konsertin liput ovat myynnissä Ticketmasterissa maanantaina 2.10. klo 11.

Grammy-voittaja Lee Ritenour aloitti kitaraopintonsa jo nuorena ja innostui yhtä lailla niin folkin, jazzin kuin rock-musiikinkin maailmoista. Sessiokitaristin uransa Ritenour aloitti 16-vuotiaana, jolloin hän soitti parilla Mamas and the Papasin demolla. Näiden ensiaskelten jälkeen ei mennyt kauaakaan, kun taitavasta ja näkemyksellisestänuorukaisesta tuli yksi Los Angelesin työllistetyimmistä studiomuusikoista.

Lee Ritenour on soittanut vuosien varrella muun muassa Aretha Franklinin, Barbara Streisandin, John Denverin, BB Kingin, Quincy Jonesin ja George Bensonin levytyksillä. Hän soitti kitaraa myös esimerkiksi Pink Floydin legendaarisella The Wall -albumilla. Yhteensä Ritenour on ollut mukana yli 3000:ssa studiosessiossa.

Vuonna 2018 Lee Ritenour kohtasi henkilökohtaisen tragedian, kun hänen kotinsa Malibussa tuhoutui tulipalossa, joka vei mukanaan yli 100 kitaraa, Ritenourin kotistudion sekä ison määrän vahvistimia ja kallisarvoisia kitarapedaaleja. Kitaristilegenda haki hävityksen jälkeen lohtua uransa ensimmäisen soolokitara-albuminsa äänittämisestä, ja Dreamcatcher-albumista muodostuikin arvostelumenestys.

Lee Ritenour on aina tunnettu todellisena musiikin palvelijana, joka asettaa elegantit arvot showtemppujen edelle. Jazzin, fuusion, countryn ja rockin ohella brasilalainen musiikki on perinteisesti ollut erityisen lähellä hänen sydäntään. Helsingissä Ritenour esiintyy kokoonpanolla, jossa soittavat hänen lisäkseen Wesley Ritenour (rummut), Melvin Lee Davis (basso) ja Jesse Milliner (koskettimet).

Live Nation ja Pori Jazz järjestävät Savoyn konsertin yhteistyönä.

Pori Jazz presents: Lee Ritenour & Friends
To 7.12.2023 Savoy-teatteri, Helsinki
Ovet klo 18