Pori Jazz 2024 -julisteen on suunnitellut ukrainalainen Yevheniia Vynokurova

Pori Jazz 2024 -julisteen on suunnitellut Ukrainan Kiovasta kotoisin oleva 25-vuotias kuvataiteilija Yevheniia Vynokurova, joka tunnetaan taiteilijanimellä Magistr Magii. Hän asuu tällä hetkellä sotaa paossa Barcelonassa.

Naivismista inspiraatiota ammentava Vynokurova pyrkii taiteessaan välittämään vilpittömyyttä ja sielun puhtautta sekä inspiroimaan muita töillään. Hänen kuvituksensa säteilevät taikuutta kutsuen katsojan löytämään oman fantasiamaailmansa. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi Vynokurova suunnittelee mm. musiikkialbumien kansitaidetta, erilaisia julisteita ja kangaskuoseja, tuottaa animoituja videoita muusikoille ja yhtyeille sekä toimii VJ:nä eri puolilla Eurooppaa.

Yevheniia Vynokurova on Instagramissa nimellä magistrmagii.

https://instagram.com/magistrmagii

Pori Jazzin perinteisiin kuuluu valita uusi juliste joka festivaalivuodelle ja näin toimittu ensimmäisestä kesästä 1966 alkaen. Viime vuosina juliste on tilattu vuorotellen kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. Kesän 2023 julisteen suunnitteli Tuomas Kärkkäinen, joten nyt vuorossa on kansainvälinen taiteilija. Vinkki ukrainalaisesta Yevheniia Vynokurovasta saatiin Yourope-festivaaliverkoston kautta.

Uuden julisteen pohjalta syntyy kunkin vuoden graafinen linja, joka näkyy muun muassa festivaalin verkkosivuilla ja somekanavissa, painotuotteissa, somistuksessa sekä vaatteissa ja muissa tuotteissa. Pori Jazz 2024 tuotteita on myynnissä Pori Jazzin verkkokaupassa ja Porin Sokoksessa sekä Mikkolan Prismassa. Uutta julistetta voi tilata Pori Jazzin toimistosta.

57. kansainvälinen Pori Jazz -festivaali järjestetään 12.–20.7.2024 ja pääkonsertit Kirjurinluodon konserttipuistossa 18.–20.7.2024.