FI EN

Tule mukaan tekemään kesän parasta festivaalia!

Pori Jazz 2022 -festivaalin toimitsijahaku on käynnistynyt!

Pori Jazzin toimitsjana olet mukana luomassa ainutlaatuista tunnelmaa, pääset kurkistamaan kulisseihin, kartutat kokemusta tapahtuma-alan tehtävistä, tutustut uusiin ihmisiin, saat festivaalikentän parhaat toimitsijaedut ja koet ainutlaatuisen elämyksen!

Pori Jazz on tunnettu siitä, että kaikki järjestelyt sujuvat hyvin ja palvelu on ystävällistä sekä ammattitaitoista. Pori Jazzin lähes 300 vapaaehtoisella toimitsijalla on tässä tärkeä ja merkittävä rooli. Festivaali kestää yhdeksöän päivää ja työtä riittää sekä ennen että jälkeen festivaalin, joten kestävyyttä ja pitkää pinnaa tarvitaan. Vaikka työ on vapaaehtoista, odotamme samaa panostusta ja motivaatiota tehtävien hoitamiseen kuin missä tahansa muussakin työtehtävässä.

Mikäli olet vähintään 18-vuotias, palvelualtis, yhteistyökykyinen, kielitaitoinen ja kiinnostunut liittymään joukkoomme, voit hakea Pori Jazzin toimitsijaksi. Tutustu etukäteen alla olevan valikon ryhmäesittelyihin ja mieti, mitkä tehtävät kiinnostavat juuri sinua.

Kaikkien toimitsijoiden edellytetään liittyvän toimitsijayhdistykseen festivaalivuodeksi. Jäsenyys on maksuton ja yhdistyksen jäsenenä toimitsija saa festivaalipassin (jolla pääsee konsertteihin silloin, kun ei ole työvuorossa), lämpimän aterian työpäivinä, tarvittaessa koulu-/päiväkotimajoituksen, 15 % alennuksen Jazz Shopin tuotteista, mahdollisuuden ostaa festivaalilippuja toimitsijahintaan, koulutuksen, työasun ja kiitoskaronkan.

Lue alta tehtävistä eri toimitsijaryhmissä ja jätä oma hakemukesi!

HAE TOIMITSIJAKSI TÄSTÄ!

Aluetuotanto

Aluetuotannossa toimitsijat pääsevät käsiksi tapahtuman pystytykseen ja purkuun käytännön työn kautta. Festivaalialueen sekä -lavojen rakennustyö on pääosin fyysistä työtä ja pitää sisällään mm. kuorman purkua, tavaroiden liikuttelua, paikoilleen asettelua ja varsinaista rakennustyötä. Rakennustehtävien hoito vaatii tarkkuutta, huolellisuutta, ryhmätyötaitoja sekä halua käyttää työkaluja. Trukki- tai muut työkonekortit ovat plussaa! Päivittäiset tehtävät vaihtelevat rakennusaikataulusta ja eri elementtien pystytysjärjestyksestä johtuen.

Artistioppaat

Pori Jazzin artistioppaat työskentelevät tapahtuman esiintyjäryhmien sekä tuotantohenkilökunnan apuna. Artistioppaat vastaavat siitä, että esiintyjät sekä heidän edustajansa tuntevat olonsa tervetulleeksi ja ovat tietoisia konserttipäivän kulusta sekä alueen artistipalveluiden saavutettavuudesta. Tehtävän hoitaminen edellyttää sujuvaa englannin kielen taitoa, hyvää vuorovaikutus- ja kommunikaatiotaitoa, positiivista asennetta sekä hyvää yhteistyökykyä muun tiimin kanssa. Artistioppaat oppaat työskentelevät pääosin Kirjurinluodon pääkonserttipäivinä.

Catering

Pori Jazzin catering-ryhmä toimii festivaalin esiintymislavojen yhteydessä. Catering-henkilöstö vastaa esiintyjien sekä tapahtuman henkilökunnan ruokahuollosta sekä artistien takahuonejärjestelyjen toimivuudesta ja yleisestä viihtyvyydestä. Catering-henkilöltä odotetaan tarkkuutta, oma-aloitteisuutta, tiimityötaitoja, englannin kielen taitoa sekä palveluhenkisyyttä. Työkokemus vastaavista tehtävistä sekä hygieniapassi lasketaan eduksi. Työvuorot ajoittuvat pääosin Pori Jazzin pääviikonlopulle.

 

 
IT-ryhmä

IT-ryhmä toimii festivaaliaikaisena helpdeskinä ja huolehtii eri toimipisteiden tietokoneista ja tulostimista. Toimitsijoilta edellytetään alan osaamista.

Jazz Shop

Jazzpuistoon ja Kirjurinluodon konserttipuiston alueelle rakentuvat Jazz Shopit toimvat tapahtuman virallisena oheistuotemyymälänä. Jazz Shopin toimitsijat avustavat myymälähenkilökuntaa tuotemyynnissä, esillepanossa, asiakaspalvelussa, pakkauksessa sekä myymälän ylläpidossa. Tehtävään valittavilta toimitsijoilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, positiivista asennetta, oma-aloitteisuutta sekä tarkkuutta ja halua työskennellä hetkittäin kiireisessäkin työympäristössä.

Kuljetus

Pori Jazz kuljetushenkilöstö vastaa tapahtuman artisti- ja henkilöstökuljetuksista. Ajokokemuksen lisäksi kuskeilta edellytetään palveluhenkisyyttä, kanssamatkustajien huomioimista, kohtuullista englannin kielen taitoa, sujuvasanaisuutta sekä vastuullista liikennekäyttäytymistä. Ajovuorot saattavat venyä yllättävän pitkiksi ja ajo-ohjelmaan saattaa tulla muutoksia matkan varrella. Tehtävät edellyttävät siten kohtuullista fyysistä kuntoa, paineensietokykyä ja jaksamista. Kuljettajat työskentelevät festivaalin kuljetuspäällikön johdolla pääosin Pori Jazzin pääviikonloppuna.

Majoitus

Majoituspalveluissa työskentelevät toimitsijat vastaavat Pori Jazzin kotimaisten artistien sekä henkilökunnan majoitusasioista. Työtehtävät vaihtelevat em. ryhmien vastaanotosta ja ohjeistamisesta, patjojen roudaamisesta aina kotimajoituskiintiöiden hallinnointiin sekä käytössä olevien huoneistojen ylläpitoon. Majoitustoimitsijat ovat ahkeria ja tarkkaavaisia asiakaspalvelijoita, jotka jaksavat hymyillä koko tapahtuman ajan.

Mediapalvelut

Pori Jazzin valokuvaajat tallentavat festivaalin tapahtumia uutiskäyttöön, festivaalin dokumentointiin sekä sosiaalisen median käyttöön. Heitä johtaa kuvauspäällikkö, joka organisoi toiminnan jakamalla muun muassa kuvauskohteet. Tehtävät soveltuvat hyvin esimerkiksi digitaalisen viestinnän, sosiaalisen median tai kuvajournalismin opiskelijoille.
Festivaalin pressitiimi auttaa festivaalille akkreditoituneiden toimittajien työtä. He järjestelevät muun muassa artistihaastatteluja, etsivät toimittajille tietoja ja järjestävät lehdistötilaisuuksia. Tehtävät sopivat hyvin journalisteille, tiedottajille tai alojen opiskelijoille.

Somistus

Pori Jazzin somistusryhmän toimitsijat vastaavat tapahtuman ulkoasun ja somistuksen rakentamisesta. Tiimi työskentelee festivaalin näyttävyyden eteen yhdessä festivaalin ilmeestä vastaavan suunnittelijan kanssa. Työ on fyysistä ja antaa laajan näkökulman tapahtuman yleisilmeen tuottamiseen. Työtä tehdään Kirjurinluodon rakennuspäivinä ja purkupäivinä

Toimisto

Pori Jazzin toimistolla työskentelevät toimitsijat vastaavat toimiston vilkkaasta puhelin- ja sähköpostiliikenteestä, erilaisista toimistorutiineista ja tapahtuma-aikaisten käytännön asioiden edistämisestä sekä asiakkaiden ja henkilökunnan yleisestä ohjeistamisesta. Tarkemmat työnkuvat ja työtehtävät määrittelee festivaalin toimistopäällikkö. Työvuorot ajoitetaan koko festivaalin kestolle. 

VIP-hostit

Pori Jazzin VIP-toimitsijat vastaavat VIP-alueella narikasta, asiakkaiden opastamisesta ja yleisestä siisteydestä. Pori Jazzin VIP-tiimin toimitsijat työskentelevät Kirjurinluodon konserttipuistossa pääkonserttipäivinä sekä tarvittaessa päivän ennen ja jälkeen pääkonserttien.

Yleisö- ja akkreditointipalvelut

Yleisöpalvelut keskittyvät Jazzpuistoon, Kauppakeskus Puuvillaan sekä Kirjurinluodon konserttipuistoon.

Lipunmyyjät työskentelevät suorassa asiakaspalvelukontaktissa festivaalikävijöiden kanssa. Mutkattoman lipunoston ja palvelutilanteen sujuvuuden varmistamiseksi toimitsijoilta odotetaan rauhallista ja tarkkaa otetta hetkittäin kiireellisissäkin työtilanteissa. Lipunmyynnin rinnalla toimitsijat vastaavat osin festivaalirannekkeiden vaihdosta sekä tapahtumavieraiden akkreditoinnista. Lipunmyynti tapahtuu Ticketmasterin myyntijärjestelmän kautta, joten sormi ei saa mennä suuhun tietokoneiden ja maksupäätteiden kanssa.

Akkreditointi palvelee tapahtuman toimitsijoita sekä henkilökuntaa akkreditointiasioissa. Toimitsijat vastaavat tapahtumassa työskenteleville henkilöille jaettavista tuotepaketeista sekä työntekijöiden ja alihankkijoiden kulkuluvista. 

Ympäristöryhmä

Ympäristöryhmä huolehtii ja viestii yleisölle festivaalin yleiseen siisteyteen ja kierrätykseen liittyvistä asioista. Työ sisältää varsinaisen siivoustyön organisoinnin lisäksi myös mm. jäteastioiden kuljetusta festivaalialueella oikeisiin paikkoihin ja täysien astioiden/säkkien vaihtoa tyhjiin. Ympäristöryhmän jäsenen työtehtäviin saattaa joissain hätätapauksissa kuulua myös varsinaisia siivoustehtäviä, vaikka siivoustöistä pääsääntöisesti huolehtiikin jätehuollon toimittaja L&T sekä festivaalipäivien välillä aluesiivousta hoitavat urheiluseurat ja järjestöt. Työtä tehdään sekä Kirjurinluodolla koko festivaalin ajan.