FI EN

08.06.2021

Viisi syytä Lokkilavalle suuntaamiseen

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään Kirjurinluodon Lokkilavalla 15.–17.7. Listaamme alla viisi syytä, joiden takia heinäkuun konserttihetkiä ei kannata jättää väliin!

1) Mielenkiintoinen musiikki

Suomessa julkaistaan vuosittain valtavasti kiinnostavaa uutta musiikkia, eikä edes koronakriisi ole tyrehdyttänyt muusikoiden luovuuden hanoja. Lokkilavan esiintyjistä uusia levyjä ovat koronakriisin aikana julkaisseet muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Mikko Karjalainen Fellowship Quintet, Riitta Paakki Quartet ja Antti Lötjönen Quintet East. Yhtyeet ovat päässeet soittamaan vain harvoja keikkoja, joten Pori Jazz soi taas -tapahtumassa kuullaan muusikoita, joiden esiintymishalut ovat varmasti huippuluokkaa.

Lokkilavalla juhlitaan suomalaista musiikkia ja myös sellaisia esiintyjiä, joita ei kuule kaikkialla. Konserttien musiikkitarjontaan voi tutustua kuuntelemalla etukäteen Spotify-soittolistaa, jolle on kerätty heinäkuun esiintyjien musiikkia.

2) Lokkilavan miljöö

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään legendaarisella Lokkilavalla, jolla on koettu lukemattomia unohtumattomia hetkiä. Pori Jazzin entisellä päälavalla ovat takavuosina esiintyneet muun muassa Alicia Keys, Bob Dylan ja Phil Collins – unohtamatta isoa joukkoa kansainvälisen jazzin kirkkaimpia tähtiä. Välillä lava oli poissa festivaalin käytöstä, mutta kesästä 2014 alkaen se on jälleen palvellut ennen kaikkea kansainvälisen ja kotimaisen jazzin estradina.

Lokkilavan tunnelma on käsite. Kirjurinluodon kesäinen vehreys tarjoaa ainutlaatuisen miljöön musiikista nauttimiseen, ja koronatilanteesta huolimatta Lokkilavan alueella yleisöä odottaa hyvin samankaltainen ympäristö kuin tavallisestikin. Kesä, musiikki ja Suomen luonto mahdollistavat yhdessä kokonaiselämyksen, joka kannattaa kokea.

3) Kulttuurin tukeminen

Kulttuuri on kärsinyt koronatilanteesta kenties kaikkein pahimmalla tavalla, ja alan toipuminen krisiistä tulee viemään aikaa. Uudelleenrakennus pääsee kuitenkin toivottavasti hyvään alkuun tämän kesän sekä ensi syksyn aikana. Lokkilavan pääsylipun ostamalla tuet kotimaista kulttuuria ja erityisesti jazzmuusikoita, joista monet ovat itsensätyöllistäjiä ja freelancereita. Samalla osoitat tukesi Pori Jazzia järjestävälle Pori Jazz 66 ry:lle, joka on riippumaton ja yhteistä hyvää rakentava kulttuuriyhdistys.

4) Yhteiset hetket

Tauko konserteista on ollut niin pitkä, että niiden tunnelmaa voi olla vaikea edes palauttaa mieleensä. Lokkilavalla päästään kuitenkin jälleen muistelemaan, miltä tuntuu kuunnella elävää musiikkia, jonka muusikot luovat jaetussa fyysisessä tilassa ja ohikiitävässä hetkessä. Oleellisena osana kokonaiselämykseen kuuluu myös kanssakuulijoiden seura: keikkojen odottaminen, reagointi esiintymislavan tapahtumiin sekä tietenkin konserttien jälkipuinti.

Pori Jazz soi taas -tapahtuma järjestetään turvallisesti ja koronatilanne huomioiden. Siitä huolimatta luvassa on yhteisiä hetkiä ja kulttuurielämyksiä, joita monet meistä ovat varmasti janonneet.

5) Turvalliset järjestelyt

Koronatilanne on helpottanut kesän kynnyksellä koko maassa, ja Porin seutu on ollut epidemiologisen luokittelun perustasolla jo pitkään. Turhia riskejä on silti syytä välttää, joten Pori Jazz suhtautuu vallitsevaan koronatilanteeseen vakavasti ja ottaa sen huomioon kesän konserttijärjestelyissä monin eri tavoin.

Lokkilavan tapahtuma-alue on suljettu ja rajattu ulkotila, jolla turvatoimet alkavat porttien ulkopuolelta ja ulottuvat tapahtumaan saapumisesta aina konserttialueelta poistumiseen asti. Konsertteihin myydään rajoitettu määrä lippuja, jolloin tilaa jää riittävästi väljään oleskeluun ja konserttien seuraamiseen. Tapahtuma-alue suljetaan konserttipäivien ajaksi muilta kuin tapahtuman asiakkailta ja sen tekijöiltä.

Päivitämme tarkempia ohjeita sekä tietoja kesän järjestelyistä verkkosivuillemme Pori Jazz soi taas -tapahtuman lähestyessä ja sitä mukaa kuin kesän viranomaisohjeet täsmentyvät. Lisäksi lähetämme koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet lipun ennakkoon ostaneille sähköpostitse. Ohjeistukset ovat löydettävissä myös sosiaalisen median kanavistamme. Tapahtuman aikana ohjeistamme yleisöä juonnoissa sekä erilaisilla opasteilla.

Pori Jazz soi taas -tapahtuman liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Osta omasi ajoissa: www.ticketmaster.fi/porijazz

Lue lisää Pori Jazzista