FI EN

Hectorin elämäntyötä juhlistetaan Pori Jazzin erikoiskonsertissa

Suomen legendaarisimpiin laulaja-lauluntekijöihin kuuluvan Hectorin uraa ja elämäntyötä juhlistetaan ensi kesän Pori Jazzissa.

Kevyen musiikin suomalaisiin suurnimiin lukeutuvan Hectorin ura alkoi jo 1960-luvun puolivälissä, ja hän on julkaissut 25 studioalbumia viidellä eri vuosikymmenellä. Lukuisista kuolemattomista hiteistään tunnettu taiteilija on palkittu muun muassa kolmella Emma-palkinnolla, Juha Vainio- ja Reino Helismaa -palkinnoilla sekä Pro Finlandia -mitalilla.

Pori Jazzissa kuullaan perjantaina 16. heinäkuuta erikoiskonsertti, jota valmistelee muun muassa Ricky-Tick Big Bandin sekä Dalindéon voimahahmona tunnettu muusikko-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhönen. Hector Reimagined -nimellä toteutettavassa konsertissa kuullaan sekä Hectoria itseään että Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa huippuyhtyettä, joka esittää Pöyhösen visioimia uusia sovituksia Hectorin laajasta tuotannosta.

Konsertin nimen mukaisesti Pöyhönen aikoo laittaa mielilkuvituksensa töihin ja lähestyä valitsemiaan kappaleita uudenlaisesta kulmasta. Luvassa on sekä Hectorin hittejä että hieman tuntemattomampia sävellyksiä, joita kuullaan toisenlaisina versioina kuin ikinä aiemmin.

Pori Jazzin aloitteesta syntyneessä konsertissa kuullaan solisteina sekä Hectoria itseään että vierailevia laulajia. Hectorille kyse on samalla kesän ainoasta esiintymisestä.

– En voinut kieltäytyä kutsusta ja tällaisesta ideasta, jossa on nähty vaivaa sen sijaan, että olisi vain menty aidan matalimmasta kohdasta. En vielä itsekään tiedä, mitä hienoa tässä on syntymässä, joten tunnelmat ovat kutkuttavat ja odotukset korkealla. Tämä on once in a lifetime -juttu, Hector toteaa.

– Odotan innolla, että pääsen Hectorin legendaarisen biisimateriaalin kimppuun. Ajatuksenani on rakentaa konserttiin oma musiikillinen universuminsa, jossa kappaleiden alkuperäisten versioiden henki on läsnä, mutta hetkittäin saatetaan käydä seikkailemassa kauempanakin alkulähteiltä. On myös mahtavaa päästä kasaamaan bändi nimenomaan tätä konserttia varten. Tästä tulee jotain todella hienoa, Valtteri Laurell Pöyhönen ennakoi.

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.12. asti

Pori Jazzin ensi kesän pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa S-Etuhintaan 31.12. asti. Hector-konsertin ohella festivaalin ohjelmistoa täydentävät uutta musiikkia ensi vuonna julkaisevat Vesta, Jesse Markin ja Tuomo sekä paluun esiintymislavoille tekevä Quintessence-yhtye.

Aiemmin julkistettuihin Pori Jazz -esiintyjiin lukeutuvat muun muassa John Legend, Emeli Sandé ja Chick Corea. Yhteensä ensi vuodelle on julkaistu yhteensä 23 esiintyjää, jotka esiintyvät Kirjurinluodon pääkonserteissa 15.–17. heinäkuuta. Kesälle 2020 kiinnitetyistä esiintyjistä Gwen Stefani sekä Gov’t Mule eivät suunnittele kesäkiertueita vuodelle 2021, joten näitä artisteja ei nähdä myöskään Pori Jazzissa.

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa 9.–17.7.2021.