FI EN
15.04.

Pori Jazz avaa uuden ravintolan Porin Kirjurinluotoon

Porin kesäinen ravintolatarjonta saa tänä vuonna uuden tulokkaan, kun Cafe Pori Jazz avautuu toukokuussa Porin Kirjurinluodossa. Uusi kahvila-ravintola toimii perinteikkäässä Kirjurinluodon kesäravintolassa, joka on historiallisen arvokas jugendhuvila Porin paraatipaikalla. Läpi kesän toimivassa ravintolassa kuullaan myös livemusiikkia.

Cafe Pori Jazz on kaikille avoin kesäinen keidas, joka tarjoaa viihtyisän ympäristön kiireettömistä hetkistä ja herkullisista tarjoiluista nauttimiseen. Pori Jazz haluaa uuden ravintolan myötä olla osa Porin kesää myös festivaaliviikon ulkopuolella, ja tavoitteena onkin tarjoilla asiakkaille samaa rentoa tunnelmaa, josta Pori Jazz -festivaali tunnetaan maanlaajuisesti.

Cafe Pori Jazz on auki seitsemänä päivänä viikossa. Päivisin kahvila-ravintola palvelee rauhallisena kesäpäivän ympäristönä, mutta iltaa kohden siirrytään astetta menevämpään ja pirskahtelevampaan tunnelmaan. Ravintolan terassilla on 350 ja sisätiloissa 80 asiakaspaikkaa.

Viikonloppuisin Cafe Pori Jazzissa on tarjolla livemusiikkia. Ohjelmatarjontaa rakennetaan koronatilannetta seuraten, ja kesän esiintymisistä tiedotetaan lähiviikkoina. Keikat järjestetään ravintolan terassilla, jolle Pori Jazz pystyttää jugendhuvilan henkeen sopivan, erikoisrakenteisen ja kauniin telttakatoksen.

Cafe Pori Jazzia pyörittävät yhteistyössä Pori Jazz sekä Petras Cafe, joka on toiminut menestykkäästi Porin kävelykadun varressa jo yli 15 vuoden ajan. Porilainen perheyritys tunnetaan herkullisista tuotteistaan sekä lämminhenkisestä palvelustaan, joka on keskeisessä roolissa myös Kirjurinluodossa.

Cafe Pori Jazzin valikoimasta löytyvät Petras Cafesta tutut suolaiset herkut, leivokset, pullat ja muut kahvilatuotteet. Suurempaan nälkään on tarjolla meheviä burgereita, tulisia kanansiipiä, raikkaita salaatteja ja naposteluun sopivia antipastoannoksia. Ravintolalla on A-oikeudet, ja kesäiseen tuotetarjontaan kuuluvat luonnollisesti myös herkulliset jäätelöannokset sekä raikkaat virvokkeet.

Cafe Pori Jazzin virallista avajaisviikonloppua vietetään kesäkuun puolella, jolloin koronatilanne toivottavasti sallii pienimuotoisten kulttuuritapahtumien järjestämisen. Kahvila-ravintola kuitenkin avaa ovensa sekä terassinsa portit asiakkaille jo toukokuussa.

Lisätietoja Cafe Pori Jazzista löytyy ravintolan verkkosivuilta osoitteessa www.cafeporijazz.fi!

15.04.

Pori Jazz ja koronavirustilanne

Koronaviruspandemia on värittänyt maailmanlaajuista arkea jo yli vuoden ajan, ja tulevan kesän yllä leijuu tällä hetkellä kysymysmerkkejä. Pori Jazzin valmistelut etenevät kuitenkin sillä toiveikkaalla tavoitteella, että pääsemme ensi kesänä nauttimaan musiikista ja kulttuurista Porin Kirjurinluodossa.

Pori Jazz seuraa tilanteen kehittymistä ja on mukana useissa eri keskusteluissa, joissa pohditaan toimenpiteitä turvallisten kesätapahtumien järjestämiseksi. Kävijöiden sekä kaikkien sidosryhmien turvallisuus on Pori Jazzille itseisarvo, mutta samalla festivaalin järjestäjät haluavat olla luovia ja pyrkiä löytämään erilaisia keinoja, joiden turvin pääsemme kokoontumaan konserttien äärelle viime kesän välivuoden jälkeen. Yleisön palvelemisen lisäksi Pori Jazz haluaa mahdollisuuksien mukaan tarjota työtä muusikoille sekä festivaalin yhteistyökumppaneille, joista monet ovat olleet viimeisen vuoden ajan vaikeassa tilanteessa.

Teemme kesän osalta ratkaisuja ja linjanvetoja lähiviikkoina. Luvassa on melko varmasti tavanomaisesta poikkeavia järjestelyjä, ja joustavuutta kaivataan varmasti sekä yleisöltä, esiintyjiltä että järjestäjiltä. Kerromme lisätietoja Pori Jazzin tilanteesta ja järjestelyistä eri kanavissamme niin pian kuin mahdollista. Pysytään siis kuulolla!

12.02.

Chick Coreaa lämpimästi muistaen

Chick Corean oli määrä esiintyä ensi kesänä pitkästä aikaa Pori Jazzissa. Yhdysvalloista kantautuneiden suru-uutisten mukaan legendaarinen muusikko ja säveltäjä on kuitenkin kuollut nopeasti edenneeseen sairauteen 9. helmikuuta.

Jazz on menettänyt yhden suurista mestareistaan, mutta Chick Corean musiikki ja perintö jatkavat eloaan ikuisesti. Pori Jazz tiedottaa lisää ensi kesän ohjelmistostaan tulevina viikkoina.

21.12.

Hectorin elämäntyötä juhlistetaan Pori Jazzin erikoiskonsertissa

Suomen legendaarisimpiin laulaja-lauluntekijöihin kuuluvan Hectorin uraa ja elämäntyötä juhlistetaan ensi kesän Pori Jazzissa.

Kevyen musiikin suomalaisiin suurnimiin lukeutuvan Hectorin ura alkoi jo 1960-luvun puolivälissä, ja hän on julkaissut 25 studioalbumia viidellä eri vuosikymmenellä. Lukuisista kuolemattomista hiteistään tunnettu taiteilija on palkittu muun muassa kolmella Emma-palkinnolla, Juha Vainio- ja Reino Helismaa -palkinnoilla sekä Pro Finlandia -mitalilla.

Pori Jazzissa kuullaan perjantaina 16. heinäkuuta erikoiskonsertti, jota valmistelee muun muassa Ricky-Tick Big Bandin sekä Dalindéon voimahahmona tunnettu muusikko-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhönen. Hector Reimagined -nimellä toteutettavassa konsertissa kuullaan sekä Hectoria itseään että Valtteri Laurell Pöyhösen johtamaa huippuyhtyettä, joka esittää Pöyhösen visioimia uusia sovituksia Hectorin laajasta tuotannosta.

Konsertin nimen mukaisesti Pöyhönen aikoo laittaa mielilkuvituksensa töihin ja lähestyä valitsemiaan kappaleita uudenlaisesta kulmasta. Luvassa on sekä Hectorin hittejä että hieman tuntemattomampia sävellyksiä, joita kuullaan toisenlaisina versioina kuin ikinä aiemmin.

Pori Jazzin aloitteesta syntyneessä konsertissa kuullaan solisteina sekä Hectoria itseään että vierailevia laulajia. Hectorille kyse on samalla kesän ainoasta esiintymisestä.

– En voinut kieltäytyä kutsusta ja tällaisesta ideasta, jossa on nähty vaivaa sen sijaan, että olisi vain menty aidan matalimmasta kohdasta. En vielä itsekään tiedä, mitä hienoa tässä on syntymässä, joten tunnelmat ovat kutkuttavat ja odotukset korkealla. Tämä on once in a lifetime -juttu, Hector toteaa.

– Odotan innolla, että pääsen Hectorin legendaarisen biisimateriaalin kimppuun. Ajatuksenani on rakentaa konserttiin oma musiikillinen universuminsa, jossa kappaleiden alkuperäisten versioiden henki on läsnä, mutta hetkittäin saatetaan käydä seikkailemassa kauempanakin alkulähteiltä. On myös mahtavaa päästä kasaamaan bändi nimenomaan tätä konserttia varten. Tästä tulee jotain todella hienoa, Valtteri Laurell Pöyhönen ennakoi.

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.12. asti

Pori Jazzin ensi kesän pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa S-Etuhintaan 31.12. asti. Hector-konsertin ohella festivaalin ohjelmistoa täydentävät uutta musiikkia ensi vuonna julkaisevat Vesta, Jesse Markin ja Tuomo sekä paluun esiintymislavoille tekevä Quintessence-yhtye.

Aiemmin julkistettuihin Pori Jazz -esiintyjiin lukeutuvat muun muassa John Legend, Emeli Sandé ja Chick Corea. Yhteensä ensi vuodelle on julkaistu yhteensä 23 esiintyjää, jotka esiintyvät Kirjurinluodon pääkonserteissa 15.–17. heinäkuuta. Kesälle 2020 kiinnitetyistä esiintyjistä Gwen Stefani sekä Gov’t Mule eivät suunnittele kesäkiertueita vuodelle 2021, joten näitä artisteja ei nähdä myöskään Pori Jazzissa.

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa 9.–17.7.2021.

03.07.

Ensimmäiset 18 nimeä ensi kesälle julkaistu!

Pori Jazz on julkaissut 18 ensimmäistä ensi vuoden esiintyjäänsä, joiden joukosta löytyvät muun muassa yhdysvaltalainen megatähti John Legend, brittiartisti Emeli Sandé sekä jazzlegenda Chick Corea. Ensi vuoden heinäkuussa järjestettävän festivaalin pääsyliput ovat nyt myynnissä.

Tämän vuoden Pori Jazzin olisi pitänyt alkaa ensi viikolla, mutta tapahtuma jouduttiin keväällä perumaan koronaviruspandemian takia. Festivaali järjestetään 55. kertaa 9.–17. heinäkuuta 2021, ja Kirjurinluodon pääkonsertit ovat ohjelmassa 15.–17. heinäkuuta.

Esiintymisensä ensi vuoden pääkonserteissa ovat vahvistaneet muun muassa uuden albumin kesäkuussa julkaissut John Legend, upeana tulkitsijana tunnettu Emeli Sandé, maineikas brittiyhtye Metronomy, soulin ja countryn nouseva nimi Yola sekä yhden kuluvan vuoden kehutuimmista albumeista julkaissut Moses Sumney.

Jazzin legendoihin kuuluva pianisti Chick Corea viettää ensi vuonna 80-vuotisjuhliaan ja saapuu pitkästä aikaa Pori Jazziin yhdessä Vigilette-trionsa kanssa. Ohjelmiston vahvaan jazztarjontaan lukeutuvat tässä vaiheessa myös saksofonistisuuruus Charles Lloyd yhtyeineen, Kenny Garrett Quintet, Cécile McLorin Salvant, Avishai Cohen Trio “Arvoles”, Joel Ross “Good Vibes”, Kris Davisin Diatom Ribbons -projekti, Myra Melford’s Snowy Egret ja KOKOROKO.

Verneri Pohjola Quartet ja Antti Lötjönen Quintet East edustavat ohjelmistossa suomalaisen jazzin ajankohtaisia huippuyhtyeitä. Kotimaisten nimien joukosta löytyvät myös Erja Lyytinen sekä Pepe Willbergin ja Jukka Eskolan johtaman yhtyeen yhteisesiintyminen.

Pori Jazz oli ennen perumisilmoitustaan ehtinyt julkaista kesälle 2020 joukon esiintyjiä, joista Didon, Herbie Hancockin sekä Shabaka & The Ancestorsin osalta ei ole onnistuttu sopimaan korvaavaa päivämäärää ensi vuodelle. Neuvottelut muiden kesälle 2020 julkistettujen nimien kanssa jatkuvat vielä, ja keskustelujen etenemisestä tiedotetaan niin pian kuin mahdollista. Festivaalin laaja ja monipuolinen ohjelmisto täydentyy tuonnempana kymmenillä lisänimillä.

Liput myynnissä S-Etuhintaan

Tälle kesälle ostetut Pori Jazz -liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 festivaalilla, eikä lippujen käyttäminen ensi vuonna vaadi festivaalin asiakkailta minkäänlaisia toimenpiteitä

Jo ostetut päiväkohtaiset liput (torstai 16., perjantai 17. tai 18.7.2020) muuttuvat automaattisesti niin kutsutuiksi avoimiksi lipuiksi, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn vapaavalintaisena pääkonserttipäivänä 15.–17.7.2021. Päätöstä lipun käyttämisestä ei tarvitse tehdä etukäteen, eli asiakas voi yksinkertaisesti kävellä sisään Kirjurinluodon porteista valitsemanaan päivänä.

Poikkeuksen muodostavat Pori Jazz VIP - ja Lounge-liput, jotka säilyttävät voimassaolonsa seuraavasti: torstaille 16.7.2020 ostettu lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn torstaina 15.7.2021, perjantaille 17.7.2020 ostettu lippu käy perjantaina 16.7.2021 ja lauantaille 18.7.2020 ostettu lippu on voimassa 17.7.2021.

Kesälle 2020 ostetut kolmen päivän liput käyvät sellaisenaan ensi vuonna, eli ne oikeuttavat sisäänpääsyyn kaikkina pääkonserttipäivinä 15.–17.7.2021. Kahden päivän liput säilyttävät voimassaolonsa alkuperäisten lipputyyppien mukaisesti ja oikeuttavat lipusta riippuen sisäänpääsyyn joko to+pe, pe+la tai to+la.

Pori Jazzin lipunmyynti ensi vuodelle on käynnissä Ticketmasterissa. Pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan vuoden loppuun asti tai niin kauan kuin rajoitettua lippuerää riittää. Lisäksi myynnissä on Kirjurinluodon avoimia lippuja, useamman päivän lipputyyppejä sekä Pori Jazz VIP - ja Lounge-lippuja.

Kesälle 2020 ostetut Pori Jazz -liput voi palauttaa voimassaolevien toimitusehtojen mukaisesti, jolloin lipunhinnan (pois lukien Ticketmasterin palvelumaksun sekä mahdolliset toimituskulut) saa takaisin voimassaolevien toimitusehtojen mukaisesti. Hakemus lipunhinnan palauttamisesta tulee täyttää ja lähettää Pori Jazzin verkkosivujen kautta 31.7. mennessä.

02.07.

Vuoden 2021 festivaalijuliste julkaistu

Pori Jazzin identiteetin kulmakiviin kuuluu vuosittain vaihtuva festivaalijuliste. Julisteilla on ollut keskeinen rooli aina kesän 1966 ensimmäisestä festivaalista alkaen, ja julisteiden suunnittelijoina on vuosikymmenten varrella kunnostautunut laaja joukko suomalaisia sekä kansainvälisiä suunnittelijoita.

Kesän 2020 Pori Jazz -julisteen suunnitteli yhdysvaltalaiskuvittaja Tim Lahan, ja julisteen ilme näkyi viime talven aikana vahvasti festivaalin markkinointiviestinnässä. Saman ilmeen oli tarkoitus ottaa iso rooli heinäkuun festivaalilla, joka kuitenkin peruuntui koronaviruspandemian takia. Samalla jo myydyistä kesän 2020 Pori Jazz -t-paidoista kehkeytyi yhdessä yössä keräilyharvinaisuuksia.

Pori Jazz ei halunnut katkaista vuosittain vaihtuvien julisteiden perinnettä poikkeustilanteesta huolimatta. Toisaalta festivaalin tekijät eivät tahtoneet täysin hylätä myöskään vuoden 2020 julistetta, jonka elementit eivät ikinä päässeet esiin Kirjurinluodon vehreässä ja luonnonkauniissa festivaaliympäristössä.

Näistä syistä Pori Jazz päätyi lopulta tilaamaan Tim Lahanilta päivitetyn version vuoden 2020 julisteesta. Kyseessä on uusi design, jossa kuitenkin toistuvat tämän vuoden julisteesta tutut elementit ja värit. Näin kesän 2021 festivaalilla näkyy ripaus tämän kesän peruuntuneen festivaalin hengestä.

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa heinäkuussa 2021.

Klikkaa kuva isommaksi

22.04.

Pori Jazz 2020 jää järjestämättä

Suomen hallitus on keskiviikkona 22.4. ilmoittanut kieltävänsä suuret yleisötapahtumat Suomessa 31.7.2020 asti. Päätöksen seurauksena joudumme valitettavasti ilmoittamaan, että Pori Jazz 2020 on peruttu. Pori Jazz järjestetään seuraavan kerran heinäkuussa 2021, jolloin festivaalin pääkonserteista nautitaan Porin Kirjurinluodossa 15.–17.7.

Yleisön, esiintyjien sekä kaikkien tapahtuman toteuttajien terveys ja turvallisuus menevät Pori Jazzin järjestelyissä kaiken muun edelle. Koko maailman yli pyyhkinyt terveyskriisi on aiheuttanut viime viikkoina valtavia mullistuksia, jotka valitettavasti ulottuvat kesään asti. Edessämme on vielä pitkä taistelu koronavirusta vastaan, eikä isojen yleisötapahtumien järjestäminen ole tässä tilanteessa mahdollista.

Toivoimme viimeiseen asti, että olisimme päässeet tapaamaan toisiamme Kirjurinluodossa heinäkuussa. Pori Jazz on järjestetty vuosittain kesästä 1966 alkaen, joten tämän vuoden festivaalin peruuntuminen on valtava pettymys meille kaikille. Sitä se on myös monille muusikoille sekä lukemattomille Pori Jazzin toteuttamiseen osallistuville yhteistyökumppaneille, alihankkijoille ja tapahtuma-alan toimijoille, joiden arjen koronaviruspandemia on sotkenut jo kevään myllerryksen aikana. Yhtä lailla festivaalin välivuosi on iso isku Porin ja Satakunnan kesälle, jota olisimme tahtoneet elävöittää tavalliseen tapaan.

Pori Jazzia on järjestänyt ensimmäisestä festivaalista alkaen voittoa tavoittelematon yhdistys Pori Jazz 66 ry, jolle tämän vuoden tapahtuman peruuntuminen tarkoittaa taloudellisia haasteita. Tulevan kesän rakentamiseen on jo tähän mennessä käytetty merkittäviä taloudellisia panostuksia, joita emme pysty kaikilta osin perumaan. Valtaosa festivaalin vuotuisesta tulovirrasta rakentuu lipunmyynnistä, joka jää nyt toteutumatta.

Joudumme pyytämään tukeanne tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Aloitamme ensi vuoden valmistelut saman tien, ja olemme jo avanneet keskustelut kaikkien niiden artistien sekä yhtyeiden kanssa, joiden oli määrä esiintyä tämän vuoden Pori Jazzissa. Pyrkimyksenämme on, että mahdollisimman iso osa tälle vuodelle sovituista esiintymisistä – joista kaikkia ei ole edes ehditty julkistaa – pystytään toteuttamaan heinäkuussa 2021. Jaamme tarkempia tietoja aiheesta mahdollisimman pian.

Mikäli olet jo ostanut pääsylippusi tulevalle kesälle, tarjoamme mahdollisuutta käyttää liput heinäkuussa 2021. Tämä ei vaadi asiakkailtamme minkäänlaisia toimenpiteitä, eli jo hankitut yhden tai useamman päivän pääsyliput käyvät sellaisenaan heinäkuun 2021 festivaalilla. Tarjoamme myös pienen yllätyksen kaikille niille asiakkaillemme, jotka säilyttävät tämän vuoden pääsylippunsa. Tarkempia tietoja lippuihin liittyen löydät verkkosivuiltamme: www.porijazz.fi/liput

Jos haluat palauttaa pääsylippusi, voit saada lipunhinnan (pois lukien Ticketmasterin palvelumaksun sekä mahdolliset toimituskulut) takaisin voimassaolevien toimitusehtojen mukaisesti. Lisätietoja aiheesta löydät liput-sivulta.

Olemme syvästi kiitollisia kaikesta siitä tuesta, jota Pori Jazzin ystävät ovat osoittaneet meille läpi vuosien ja vuosikymmenten. Koronapandemia aiheuttaa juuri nyt huolta ja murhetta meille kaikille, mutta tästä selvitään yhdessä. Jaamme lisätietoja Pori Jazzin suunnitelmista mahdollisimman pian, mutta käyttäydytään sillä välin vastuullisesti ja noudatetaan viranomaisten suosituksia. Pysytään kuulolla!

22.04.

Jo ostetut liput käyvät kesällä 2021

Pori Jazz 2020 on peruttu koronaviruspandemian (covid-19) takia. Tälle kesälle ostetut liput käyvät kuitenkin sellaisenaan kesän 2021 festivaalille.

Lippujen käyttäminen ensi vuonna ei vaadi asiakkailtamme minkäänlaisia toimenpiteitä. Jo ostetut päiväkohtaiset liput (torstai 16., perjantai 17. tai 18.7.2020) muuttuvat automaattisesti niin kutsutuiksi avoimiksi lipuiksi, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn vapaavalintaisena pääkonserttipäivänä 15.–17.7.2021. Päätöstä lipun käyttämisestä ei tarvitse tehdä etukäteen, eli asiakas voi yksinkertaisesti kävellä sisään Kirjurinluodon porteista valitsemanaan päivänä.

Poikkeuksen muodostavat Pori Jazz VIP - ja Lounge-liput, jotka säilyttävät voimassaolonsa seuraavasti: torstaille 16.7.2020 ostettu lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn torstaina 15.7.2021, perjantaille 17.7.2020 ostettu lippu käy perjantaina 16.7.2021 ja lauantaille 18.7.2020 ostettu lippu on voimassa 17.7.2021.

Kesälle 2020 ostetut kolmen päivän liput käyvät sellaisenaan ensi vuonna, eli ne oikeuttavat sisäänpääsyyn kaikkina pääkonserttipäivinä 15.–17.7.2021.

Kahden päivän liput säilyttävät voimassaolonsa alkuperäisten lipputyyppien mukaisesti ja oikeuttavat lipusta riippuen sisäänpääsyyn joko to+pe, pe+la tai to+la.

Olemme jo aloittaneet kesän 2021 lipunmyynnin. Ticketmasterissa on myynnissä päiväkohtaisia pääsylippuja sekä Kirjurinluodon avoimia lippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyyn vapaavalintaisena pääkonserttipäivänä 15.–17.7.2021.

04.11.

Joko olet tilannut uutiskirjeemme?

Haluatko kuulla esiintyjäkiinnityksistämme, lipputarjouksista ja muista kuulumistamme ensimmäisten joukossa? Uutiskirjeemme tilaamalla olet Pori Jazzin sisäpiirissä!

 

 

 

Muista seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa: Facebook / Twitter / Instagram