Pori Jazz Kids

Pori Jazz Kids järjestetään tänä kesänä jo 13. kertaa! Koko perheen yhteinen musiikkijuhla tarjoilee lapsille Pori Jazz -henkistä ohjelmaa ja kannustaa heitä musiikin pariin.

Lokkilavalla on keskiviikkona 12.7. ohjelmaa aamusta iltapäivään asti, ja esiintymislavalla sekä Kirjurinluodon nurmella riittää taatusti menoa ja meininkiä. Lokkilavalle nousee muun muassa Sointi Jazz Orchestra, jonka pianisti Aleksis Liukko on säveltänyt kymmenen upouutta kappaletta Jörö-Jukka-kirjan tarinoiden pohjalta. Konsertin solistina esiintyy upea Aili Ikonen.

Folktinget presenterar -konserttisarjaan kuuluu lastenmusiikkiyhtye FlipFlop, jonka konsertti on pääosin ruotsinkielinen. Lokkilavan tunnelmaa pitää yllä myös muun muassa nykysirkusryhmä Circus Ruska, joka viihdyttää yleisöä lokkilavan esiintymisten taukojen aikana.

Maanantaina 10.7. ja tiistaina 11.7. Pori Jazz Kids -ohjelmaa on tarjolla jazzkadun LähiTapiola-lavalla, jolla kuullaan Porin Palmgren-konservatorion sekä Espoon musiikkiopisto Ebelin nuorten kykyjen esiintymisiä. Lisäksi lavalla musisoi Palmgren-konservatorion opettajia, jotka tarjoavat yleisölle lastenkonsertin sekä hauskan muskarihetken.

Pori Jazz Kidsin juontajana toimii jazzlaulajatar Mirja Mäkelä. Pori Jazz toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi konsertteihin!

Ohjelma

Maanantai 10.7. | LähiTapiola-lava jazzkadulla

klo 12 Rytmitoukka-bändin lastenkonsertti

noin klo 13 Young Talent Showcase: Palmgren-konservatorio

Tiistai 11.7. | LähiTapiola-lava jazzkadulla

klo 12 Palmgren-konservatorion opettajien muskarihetki

noin klo 13 Young Talent Showcase: Ebelin musiikkiopisto

Keskiviikko 12.7. | Lokkilava, Kirjurinluoto

10:00-10:05 tervetuloa ja tietoa päivästä

10:05-10:40 Seikkailujen meri

10:40-11:30 alueohjelmaa ja työpajoja

11:30-12:00 Herra Kivisen puutarhatontut

12:00-12:30 alueohjelmaa ja työpajoja

12:30-13:00 Mummumuskari

13:00-13:45 alueohjelmaa ja työpajoja

13:45-14:45 Folktinget presenterar: FlipFlop

14:45-15:45 alueohjelmaa ja työpajoja

15:45-16:45 Sointi Jazz Orchestra & Aili Ikonen: Jöröjukka

 

Esittelyt

Sointi Jazz Orchestra & Aili Ikonen: Jöröjukka

Uunituoretta lastenmusiikkia huippuyhtyeellä! Sointi Jazz Orchestran pianisti Aleksis Liukko on säveltänyt kymmenen upouutta kappaletta Jörö-Jukka -kirjan tarinoiden pohjalta. Konsertin solistina esiintyy upea Aili Ikonen.

Folktinget presenterar: FlipFlop

Iloista ja energistä mutta myös ajatuksia herättävää ja tunteellista lastenmusiikkia esittävä yhtye tekee ensiesiintymisensä Pori Jazz Kidsissä. FlipFlopin musiikki yhdistää vaikutteita muun muassa jazzista, folkista ja rockista. Yhteistyössä Folktingetin kanssa toteutettava konsertti on pääosin ruotsinkielinen.

Circus Ruska

Nykysirkusryhmä Circus Ruska tarjoaa vauhdikasta väliaikaohjelmaa lokkilavan taukojen aikana. Luvassa on elementtejä sirkustaiteen eri laidoilta – siis iloa, vauhdikasta temppuilua ja hyvää energiaa.

Seikkailujen meri

Seikkailu alkaa lähempää kuin koskaan: Pesuhuoneessa on pesukarhu, joka tunsi merikarhun. Merikarhu tuntee kapteeni Kumiankan ja Kumiankka aidon piraatin. Merihenkisten muskarilaulujen kimara on kokoelma uutta ja vanhaa. Tuu siis laulaan mukana, sillä laiva on lastattu mustalla lipulla, mut laivan pohjassa on reikä ja merellä myrsky ja merenpohjassa hai... Ja ihan varmasti ihan jokainen voi löytää ihan oikean aarteen. (Ainaki leikisti) Suuret sanat halkoo suuta kun mummomuskareistakin tuttu ohjaajatrio valtaa lavan - eiku laivan... Ja kellä kummalla onkaan se kaikkien aikojen aarrekartta? Ruorista kisailemassa teatteri-ilmaisun ohjaajat Kati Keskihannu ja Paula Kannisto sekä muusikko Antero Reinistö.

Mummumuskari

Koko perheen muskari, jossa ei ole liian vanhaa tai nuorta osallistujaa. Jalka nousee ja laulu raikaa, sillä tällä kierroksella väräjävä ääni on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Entisaikain lauluja nykyajan naperoille.

Herra Kivisen puutarhatontut

Musiikilla höystettyä lastenteatterikohellusta! Puutarhatontut Oskari ja Olavi asuvat Herra Kivisen puutarhassa. Vauhdikkaat kaverukset joutuvat usein keskelle mitä merkillisimpiä tilanteita. Aina välillä pitää myös ottaa jalat alle ja paeta paikalta.

Rytmitoukka

Porin Palmgren-konservatorion opettajien lastenyhtye tahdittaa Pori Jazz Kisin ensihetket. Värikkäässä yhtyeessä musisoivat Sanna Heljakka, Saija Santivirta, Tomi Harrivaara, Jussi Rinta ja Tatu Tyykilä.

Young Talent Showcase

Nuorten kykyjen esiintymiset ovat jo perinteinen osa Pori Jazz Kidsin ohjelmaa. Maanantaina kuullaan Porin Palmgren-konservatorion ja tiistaina Espoon musiikkiopisto Ebelin oppilaita.