Usein kysytyt kysymykset

Millaisella aikataululla Kirjurinluodon konsertit järjestetään?

Kirjurinluodon pääkonserttien osalta alueen portit aukevat klo 14 ja ensimmäiset konsertit alkavat klo 14.30. Pääkonserttien viimeiset esiintyjät lopettavat konserttinsa puolenyön aikaan. Rannekkeenvaihto konserttipuiston porteilla alkaa klo 13:30.

Pääkonserttien tarkat lavakohtaiset aikataulut löytyvät täältä.

Pitääkö Lokkilavalle tai Jokilavalle ostaa oma lippunsa?

Ei. Koko pääkonserttipäivän ohjelmisto ja kaikki esiintymislavat sisältyvät saman päivälipun hintaan.

Saako Kirjurinluodon konserttipuiston konsertista poistua välillä ja tulla myöhemmin takaisin samalla lipulla?

Konsertista voi poistua välillä, mutta Kirjurinluotoon tulleessaan joutuu kulkemaan uudelleen turvatarkastuksen läpi.

Kun saavut konserttiin, saat turvatarkastuksen yhteydessä portilla käteesi rannekkeen, joka mahdollistaa paluusi myöhemmin. Rannekkeenvaihto konserttipuiston porteilla alkaa konserttipäivinä klo 13:30. Jonottamisen välttämiseksi lipun voit vaihtaa rannekkeeseen ennen Kirjurinluotoon saapumista Asiakaspalvelussamme Kauppakeskus Puuvillan 2. kerroksessa klo 10-20. Vaihtopisteissä vaihdetaan lippuja vain kyseisen päivän konserttiin.

Muistathan pitää huolen, että ranneke säilyy kädessäsi, sillä pääsylipulla konserttiin pääsee vain kerran.

Turhien jonojen estämiseksi pyydämme välttämään tarpeetonta kulkua ulos ja takaisin sisään alueelle.

Miten Kirjurinluodon konserttipuiston avoin pääsylippu toimii?

Lipulla pääsee valinnaisesti yhtenä päivänä Kirjurinluodon konserttipuistoon: joko torstaina 18.7., perjantaina 19.7. tai lauantaina 20.7. Konserttipäivän voi siis valita vaikka vasta festivaalin aikana. Lippua EI tarvitse vaihtaa erikseen tietyn päivän konserttilippuun, vaan sisään voi marssia lippua näyttämällä minä tahansa yllämainituista päivistä. Lipulla pääsee sisään myös siinä tapauksessa, että jokin konsertti myydään loppuun.

Onko Kirjurinluodossa penkkejä?

Penkkejä on sekä päälavan että Lokkilavan edustalla, myös Jokilavan tuntumassa on istumapaikkoja. Lisäksi niitä pyritään sijoittamaan mahdollisimman paljon eri puolille festivaalialuetta. Huomaathan, että Pori Jazz on tunnettu piknik-henkisestä tunnelmastaan, jonka myötä Kirjurinluodon konserttivieraat saavat tuoda mukanaan festivaalialueelle oman tuolin, viltin tai muun istuinalustan.

Saako Kirjurinluodon konserttipuistoon tuoda omia eväitä?

Leppoisasta piknik-tunnelmastaan tunnettuihin pääkonsertteihin saa tuoda mukanaan omia ruokaeväitä. Omien alkoholijuomien tuominen konserttialueelle on kielletty.

Piknik-koriin saa pakata omat suosikkiruokansa, jotka voi viedä mukanaan myös Kirjurinluodon anniskelualueille. Alkoholittomia virvokkeita voi tuoda festivaalialueelle avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa. Juomapakkausten tilavuudelle ei ole ylärajaa. Lasipulloja konserttialueelle ei saa tuoda.

Alkoholittomia juomia on myynnissä sekä anniskelualueilla että niiden ulkopuolella. Konserttiin voi myös tuoda mukanaan tyhjiä muovipulloja, jotka voi täyttää ilmaisissa vesipisteissä.

Yleisön toivotaan edellisten vuosien tapaan kiinnittävän erityistä huomiota siisteyteen sekä toimittamaan ja lajittelemaan kaikki jätteet niille varattuihin astioihin. Erityistä tarkkuutta toivotaan lasiastioiden suhteen, ja suositeltavaa onkin aina käyttää ulkona muovisia tai muita kestoastioita.

Miten anniskelu on käytännössä järjestetty?

Päälavan katsomona toimivalle laajalle nurmialueelle rakennetaan iso ja yhtenäinen anniskelualue, jolla virvokkeita myydään useissa eri pisteissä. Myös Lokkilavalla on oma ravintolansa ja anniskelualueensa.

Anniskelualueilla on 18 vuoden ikäraja, joten varaudutahan tarvittaessa todistamaan ikäsi virallisella henkilöllisyystodistuksella. Alle 12-vuotiaat pääsevät anniskelualueelle vanhempiensa seurassa, mutta pyydämme lapsiperheitä poistumaan anniskelualueilta viimeistään klo 22.

Voinko tuoda konserttiin mukanani viltin tai tuolin?

Ehdottomasti. Ystävien seurassa istuskelu on oleellinen osa Kirjurinluodon piknik-tunnelmaa, ja vilttinsä, tuolinsa tai muun istuinalustan voi jatkossakin levittää vehreälle nurmelle – myös anniskelualueille. Isompia retkeilyvälineitä, kuten telttoja ja taittopöytiä ei alueelle kuitenkaan saa tuoda.

 
Mitä mukaansa ei saa pakata?

Alkoholijuomien tuominen konserttialueelle on ehdottomasti kielletty. Alkoholituotteiden kieltämisen takana on Pori Jazzin velvollisuus valvoa Suomen alkoholilakia. Järjestely on tältä osin samanlainen kuin muillakin festivaaleilla.

Sateenvarjojen tuominen Kirjurinluotoon on kielletty, jotta pystymme turvaamaan yleisön näköyhteyden esiintymislavoille. Myös vaarallisten teräaseiden tuominen konsertteihin on kielletty.

Tarkat listat sallituista ja kielletyistä esineistä löydät täältä.

Joutuuko Kirjurinluotoon kulkemaan turvatarkastuksen läpi?

Turvatarkastus järjestään porteilla lippukontrollin yhteydessä, jotta alueelle ei kulkeudu alkoholijuomia ja kiellettyjä esineitä. Järjestely on tältä osin samanlainen kuin muillakin suomalaisilla festivaaleilla. Pyrimme huolehtimaan turvatarkastusten sujuvuudesta kaikin keinoin, mutta mahdollisten ruuhkien varalta suosittelemme suuntaamaan Kirjurinluotoon mieluummin hyvissä ajoin kuin viime tingassa ennen suosikkiesiintyjän aloittamista.

Tarkat listat sallituista ja kielletyistä esineistä löydät täältä.

Voiko ruokaa ostaa paikan päältä Kirjurinluodosta?

Kyllä voi. Kirjurinluodon pääkonserteissa yleisöä palvelevat lukuisat eri ruokamyyjät, joiden valikoimasta löydät ruokaa moneen eri makuun. Ruokamyyjien tarjonnassa on huomioitu myös erilaiset ruokavaliot.

Saako Kirjurinluodosta alkoholittomia juomia?

Alkoholittomia juomia (vettä, kivennäisvettä, limonadeja, kahvia, teetä...) myydään niin anniskelualueilla kuin niiden ulkopuolellakin. Lisäksi tyhjän pullon voi täyttää ilmaisissa vesipisteissä.

Joudunko paitsioon Kirjurinluodossa, koska olen alle 18-vuotias?

Kaikkien lavojen edustat ovat anniskelusta vapaita alueita, joilla konserteista voivat nauttia festivaalivieraat iästä riippumatta. Anniskelualueille on 18 vuoden ikäraja, mutta Kirjurinluodossa on runsaasti myös muita alueita, joilla seurata konsertteja.

Haluan syödä omia ruokaeväitäni, mutta en ole kiinnostunut alkoholin nauttimisesta. Onko minun pakko viettää konserttipäivää anniskelualueella?

Ei toki. Kuten edellä todettua, Kirjurinluodossa on runsaasti anniskelusta vapaita alueita. Esimerkiksi piknikviltin voi levittää myös tällaisille alueille, tai vaihtoehtoisesti ruoista voi nauttia vaikkapa lavojen edustojen penkeillä.

Saako Kirjurinluodon konserttipuistoon tuoda sateenvarjoja?

Turvallisuuden ja toisaalta myös näköyhteyden säilyttämiseksi konserttipuistoon ei saa tuoda sateenvarjoja. Samoista syistä johtuen myöskään minkäänlaisten katoksien rakentaminen ei ole sallittua.

Tarkat listat sallituista ja kielletyistä esineistä löydät täältä.

Onko konserttipaikoissa tavaransäilytystä?

Kirjurinluodossa on narikka porttien yhteydessä. Narikan hinta on 2 euroa (vain käteinen). Hinta on ns. kertahinta, eli jos asiakas hakee tavaransa ja tuo niitä myöhemmin takaisin, joutuu tämä maksamaan 2 euron uudelleen jokaisella asiointikerralla. Pidäthän mielessä, minkä portin tavarasäilytykseen jätit omaisuutesi saapuessasi.

Onko Kirjurinluotoon ikärajaa?

Varsinaista ikärajaa konserttipuiston konsertteihin ei ole. 12 vuotta täyttäneet joutuvat ostamaan oman pääsylipun, mutta sitä nuoremmat pääsevät konsertteihin vanhempien lipulla. Anniskelualueilla on luonnollisesti 18 vuoden ikäraja ja pääkonserttien anniskelualueille pääsyä on rajattu seuraavasti: alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa anniskelualueille aina klo 22 asti, jolloin alaikäisten tulee poistua alueelta.

Jazzpuistossa Poriljonki on ikärajaton klo 21 asti, jonka jälkeen K-18 ja Kirjurin kesäravintola puolestaan klo 18 asti, jonka jälkeen K-18.

Onko Kirjurinluodon konserttipuistossa lastenhoitoon soveltuvaa tilaa / wc-pistettä?

Varsinaista lastenhoitohuonetta ei ole, mutta inva-wc:t ovat tilavia ja soveltuvat lastenhoitoon.

Saako Kirjurinluodon konserteissa valokuvata?

Yksityinen valokuvaaminen on sallittu ja pääkonsertteihin saa tuoda mukanaan esimerkiksi järjestelmäkameran, mutta kannattaa muistaa, että artisti tai artistit saattavat vaatia ehdotonta valokuvauskieltoa. Asiasta pyritään tiedottamaan aina tapauskohtaisesti konsertin yhteydessä.

Onko Kirjurinluodon konserttipuistossa invapaikkoja?

Kyllä. Konserttipuiston parkkipaikkojen portin luona on pysäköinti inva-tunnuksilla varustetuille autoille. Invapaikkojen sijainnista varsinaisessa katsomossa kannattaa kysyä portilta, jolloin niiden sijainti selviää helpoiten. Päälavan invakatsomossa liikuntarajoitteisia konserttikävijöitä avustavat tarvittaessa Avustajakeskuksen koulutetut avustajat.

Lisätietöä esteettömyydestä löydät täältä.

Pääseekö pyörätuolissa olevan avustaja sisään samalla lipulla?

Kyllä, pyörätuolissa olevan henkilön avustaja pääsee sisään samalla lipulla Kirjurinluodon konserttipuistoon, kun kyseessä on normaali päivälippu. Mikäli avustettavalla on Pori Jazz Lounge tai VIP -lippu, peritään avustajalta normaalilipun ja erityishinnoitellun lipun erotus, eli esim. Loungen kohdalla 46 euroa.

Suosittelemme ostamaan lipun etukäteen ja mainitsemaan pyörätuolipaikan tarpeesta. Tämä siitä syystä, että pystymme parhaiten mitoittamaan korokealueen koon, mutta toki avustaja pääsee mukana sisään samalla lipulla, vaikka se olisi ostettu vasta portilta.

Lisätietoa esteettömyydestä löydät täältä.

Saako Kirjurinluotoon tai Jazzpuistoon tuoda mukanaan koiran?

Koirien ja muiden eläinten tuominen Jazzpuistoon sekä konsertteihin on kielletty.

Mistä tänä vuonna ohjataan Kirjurinluotoon tuleva autoliikenne?

Ensinnäkin on hyvä muistaa, että Poriin pääsee julkisilla liikennevälineillä sujuvasti joka puolelta Suomea. Myös VR järjestää lisävuoroja Poriin festivaalin aikana, samoin useat bussiyhtiöt. Mikäli tulet festivaalille omalla autolla, kannattaa keskustassa ajoa välttää viimeiseen saakka. Pori on kooltaan melko näppärä kaupunki, ja kaikki oleelliset asiat festivaalin aikana löytyvät kävelyetäisyyden päästä. Auton voi jättää parkkiin sopivaan paikkaan keskustan ulkopuolelle ja kävellä loppumatka.

Konserttialueen vieressä sijaitsee parkkialue omalla autolla saapuville. Päiväparkin hinta 10€, käteis- ja korttimaksu. Kirjurinluotoon tuleva autoliikenne, eli bussit ja yksityisautot, ohjataan kaikki E8-tien (Vaasa, Turku) kautta sekä Kirjurinluodolle tullessa että sieltä poistuttaessa. Katso lähestymiskartta tästä (pdf, n. 300 kt). Kirjurinluodolta keskustaan johtava Raumansilta on konserttien aikana kokonaan autoilta suljettu. Tämä saattaa kuulostaa pitkältä koukkaukselta, mutta esim. ajettaessa Kirjurinluodolta rautatieasemalle E8-tien kautta matka kestää n. 10–15 min, kun keskustan kautta ajettaessa samaan kuluu varmasti vähintään 30 min. Eksymistä ei tarvitse pelätä - siitä pitävät kyltit ja liikenteenohjaajamme huolen. Karttaohjelmat ja navigaattorit ohjaavat oikeaan paikkaan, kun näppäilet osoitteeksi Länsitie 425 Pori (osassa karttaohjelmista osoite Länsitie 160 Pori). HUOM: taksit ja paikallisliikenteen linja-autot pääsevät ajamaan Raumansillan yli Kirjurinluodon alkupäähän.

Mistä Pori Jazzin konserttilippuja voi ostaa?

Pori Jazzin konserttilippuja myydään Ticketmasterin puhelinmyynnissä 0600 10800 tai 0600 10020 ja nettikaupassa sekä lippukaupoissa ja kautta maan. Pori Jazzin asiakaspalvelupiste on avoinna kauppakeskus Puuvillan 2. kerroksessa seuraavasti: ma 24.6. - pe 28.6. klo 10-18, ma 1.7. - pe 5.7. klo 10-18, ma 8.7. - su 14.7. klo 10-18, ma 15.7. - la 20.7. klo 10-20, email Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lippuja myydään kaikkien konserttipaikkojen sisäänkäynneillä niiden aukioloaikoina (ei loppuunmyydyissä konserteissa) ohjelmaan merkittynä Doors open -aikana.

Koska varatut liput pitää lunastaa?

Lippujen varausaika on 3 päivää varausajankohdasta lukien, jonka kuluessa liput pitää lunastaa.

Voiko jo ostetut pääsyliput vaihtaa johonkin toiseen konserttiin?

Kertaalleen ostettuja pääsylippuja ei voi vaihtaa toiseen konserttiin. Tämä tieto kerrotaan myös pääsylipun kääntöpuolella.

 
Mistä voin tiedustella kadonneita tavaroitani?

Kaikki löytötavarat toimitetaan Satakunnan löytötavaratoimistoon, Isolinnankatu 7, 28100 Pori. Puhelinnumero 0600-14111 (1,99 €/min+pvm). Avoinna ma 14.00 - 18.00 ja ti - pe 10.00 - 17.00, la 10-14.

Pääseekö Pori Jazziin vielä kesätöihin?

Palkallista kesätyötä ei enää ole tarjolla, mutta toimitsijoita otetaan eri tehtäviin kunnes kaikki paikat on täytetty.

Saako Pori Jazzin uusia tai vanhoja julisteita ostaa jostain?

Tulevan festivaalin julisteita on myynnissä Pori Jazzin toimistossa (Hallituskatu 9 A) sekä festivaaliaikana Jazz Shopeissa Jazzpuistossa ja maksullisella konserttialueella. Julisteet maksavat 10 € / kpl. Edellisten vuosien julisteita meillä ei valitettavasti ole myytäväksi asti.

Onko Porin kaikki hotellihuoneet Jazzien aikaan jo varattu?

Hotellit varataan täyteen hyvissä ajoin, mutta tarkemmat tiedot saat soittamalla suoraan hotelliin. Yhteystiedot täältä.

Miksi kaikki hotellihuoneet on varattu Pori Jazzille?

Porissa on rajallinen hotellikapasiteetti, ja tämä kysymys onkin muodostunut melko yleiseksi. Pori Jazz ei kuitenkaan suinkaan varaa kaikkia Porin hotelleja, vaikka tämä mielikuva saattaa helposti syntyä hotellien ollessa festivaalin aikaan tupaten täynnä. Pori Jazz saa hotellikapasiteetista pienen osuuden, joka käytetään pääosin artistien majoittamiseen, mutta valtaosan huoneista hotellit myyvät itse suoraan asiakkailleen.