Turvallisuus ja esteettömyys

Turvatarkastus sekä kielletyt ja sallitut esineet

Turvatarkastus järjestään Kirjurinluodon konserttipuiston kaikilla porteilla lippukontrollin yhteydessä, jotta alueelle ei kulkeudu alkoholijuomia tai kiellettyjä esineitä. Jos poistut konserttipäivän aikana alueelta, joudut palatessasi kulkemaan uudestaan turvatarkastuksen läpi. Pyrimme huolehtimaan turvatarkastusten sujuvuudesta kaikin keinoin, mutta mahdollisten ruuhkien varalta suosittelemme suuntaamaan Kirjurinluotoon mieluummin hyvissä ajoin kuin viime tingassa ennen suosikkiesiintyjän aloittamista. Turhien jonojen estämiseksi pyydämme välttämään tarpeetonta kulkua ulos ja takaisin sisään alueelle. 

KIELLETYT:

 • Alkoholituotteet
 • Lasipullot ja lasiastiat
 • Terävät ruokailuvälineet (leipäveitset yms.) ja teräaseet 
 • Huumausaineet
 • Räjähteet
 • Eläimet ja lemmikit (opaskoirat saavat tulla alueelle opastettavansa seurassa)
 • Sateenvarjot (ota tarvittaessa sadetakki mukaan)
 • Teltat, päivänvarjot, katokset ja muut rakennelmat, jotka saattavat haitata näkyvyyttä
 • Retkipöydät ja muut vastaavat kookkaat retkeilyvälineet

 

SALLITUT:

 • Omat ruokaeväät
 • Avaamattomat alkoholittomat juomapakkaukset, esim. muovipullot, pahvitetrat ja alumiinitölkit 
 • Tyhjät juomapullot (alueella on ilmaisia vesipisteitä täyttöä varten)
 • Retkijakkarat
 • Ruokailuvälineet, ei kuitenkaan lasia tai teräviä veitsiä

 

Ruokaeväät ja juomat

Kirjurinluodon konsertit ovat aina olleet kuuluisia leppoisasta piknik-tunnelmastaan, ja alueelle saakin tuoda mukanaan omia ruokaeväitä. Omien alkoholijuomien tuominen konserttialueelle on kielletty.

Piknik-koriin saa pakata omat suosikkiruokansa, jotka voi viedä mukanaan myös Kirjurinluodon anniskelualueille. Haluamansa virvokkeet voi ostaa lähimmästä anniskelupisteestä ja nauttia omalla paikallaan. Konserttialueelle voi tuoda alkoholittomia virvokkeita avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa. Juomapakkausten tilavuudelle ei ole ylärajaa. Lasipulloja konserttialueelle ei saa tuoda.

Alkoholittomia juomia on myynnissä sekä anniskelualueilla että niiden ulkopuolella. Konserttiin voi myös tuoda mukanaan tyhjiä muovipulloja, jotka voi täyttää ilmaisissa vesipisteissä.

Yleisön toivotaan edellisten vuosien tapaan kiinnittävän erityistä huomiota siisteyteen sekä toimittamaan ja lajittelemaan kaikki jätteet niille varattuihin astioihin. Erityistä tarkkuutta toivotaan lasiastioiden suhteen, ja suositeltavaa onkin aina käyttää ulkona muovisia tai muita kestoastioita.

 

Tavarasäilytys

Porttien yhteydessä on 2€:n hintainen narikka (käteismaksu). Hinta on kertahinta. Asiakkaan kannattaa painaa mieleen, millä portilla olevalle narikalle tavaransa jätti, jotta illalla välttyy ylimääräiseltä kävelyltä.

 

Ikärajat

Varsinaista ikärajaa ei konserttipuiston konsertteihin ole. 12 vuotta täyttäneet joutuvat ostamaan oman pääsylipun, mutta sitä nuoremmat pääsevät konsertteihin vanhempien lipulla.

Anniskelualueilla on 18 vuoden ikäraja. Kirjurinluodon pääkonserteissa alle 12-vuotiaat voivat oleskella anniskelualueella vanhempiensa seurassa klo 22 asti – tämän jälkeen lapsia pyydetään poistumaan anniskelualueilta. Kaikkien lavojen edustat ovat anniskelusta vapaita alueita, joilla konserteista voivat nauttia festivaalivieraat iästä riippumatta. Kirjurinluodossa on myös muita anniskelusta vapaita alueita, joilla seurata konsertteja. 

Radio Aalto Lounge ja VIP-alue ovat K-18 anniskelun vuoksi.

Cafe Jazzin konsertit ovat K-18 anniskelun vuoksi.

 

Esteettömyys ja avustajat

Konserttialueen parkkialueella on invapaikkoja parkkialueen portin tuntumassa. Avustajat pääsevät sisään avustettavansa lipulla, kun kyseessä on normaali päivälippu. Mikäli avustettavalla on Pori Jazz Lounge tai Pori Jazz VIP -lippu, peritään avustajalta päivälipun ja lisämaksullisen lipun hinnan erotus.

Päälavan alueella on korotettu katsomo pyörätuolia käyttäville. Muiden lavojen yhteydessä on myös runsaasti istumapaikkoja, joiden luokse pyörätuolin kanssa voi asettua. Alueella on myös esteettömiä WC-tiloja. Invapaikkojen sijainnista varsinaisessa katsomossa kannattaa kysyä portilta, jolloin niiden sijainti selviää helpoiten. 

Yleisavustajat auttavat Pori Jazzin festivaalikävijöitä erityisesti asioissa, jotka liittyvät saavutettavuuteen. Avustajat ovat Lounais-Suomen Avustajakeskuksen vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka voivat avustaa muun muassa liikkumisessa, ruokailuissa ja wc-käynneissä. Heidät tunnistaa sinisistä avustaja-liiveistä. 

 

Löytötavarat

Kaikki löydetyt tavarat toimitetaan Satakunnan löytötavaratoimistoon: Isolinnankatu 7, 28100 PORI | 0600 14111 (1,99€/min+pvm) | www.satatavara.fi