Koko luodon juhlat pääsymaksuttomassa Jazzpuistossa!

Kirjurinluodon pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna runsaasti koettavaa koko festivaaliviikon ajalle – ja vieläpä täysin ilmaiseksi!

Kesäisestä festivaalitunnelmasta ja pääsymaksuttomasta musiikkitarjonnasta nautitaan viime vuonna lanseraatussa Jazzpuistossa. Jazzpuisto alkaa Kokemäenjoen ylittävän Taavinsillan päästä ja levittäytyy vehreälle puistoalueelle Taavinsillan sekä Lokkilavan välillä.

Jazzpuiston tämän kesän uutuus on iso konsertiteltta Poriljonki, joka nousee viimevuotisen Puistolavan paikalle. Poriljongissa järjestetään musiikkiohjelmaa koko festivaalin ajan eli perjantaista 12.7. lauantaihin 20.7. Poriljongissa päästään kuulemaan kotimaisen jazzin huippuyhtyeitä, esimerkiksi Max Zenger Globusta, Alder Egoa ja Marzi Nymanin trioa. Muita musiikinlajeja Poriljongissa edustavat esimerkiksi Maustetytöt, Jaakko Laitinen & Väärä Raha sekä Iisa.

Useimpina festivaalipäivinä Poriljongin illan huipentaa Kirjuri All Stars, joka on huippumuusikoista koostuva ja juhlakansaan uppoavaa musiikkia tarjoileva Poriljongin oma houseband, joka kutsuu vieraakseen vaihtuvia laulusolisteja – esimerkiksi Osmo Ikosen ja Jussu Pöyhösen. Sunnuntaista 14.7. tiistaihin 16.7. Poriljongin myöhäisilloissa järjestetään jazzjamit trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalaisen johdolla.

Kirjurin kesäravintola on osa Jazzpuistoa viimevuotiseen tapaan. Festivaalin avausviikonloppuna Kirjurin kesäravintolassa esiintyvät kansansuosikit Anssi Kela sekä Stig, ja 17.–20.7. on tarjolla ensisijaisesti nuoremman yleisön tuntemia nimiä: Gasellit, Mouhous, Sini Yasemin ja Lyömättömät.

Jazzpuiston mahdollisesti isoin kansanjuhla on odotettavissa keskiviikkona 17.7.. jolloin vietetään Kirjurinluodon pääkonserttien “etkoja”. Pori Jazz kutsuu kaikki mukaan koko kaupungin juhlaan, jota saapuvat Kirjurinluodon legendaariselle Lokkilavalle viettämään myös Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys sekä Alexi Tuomarila Trio vieraanaan Kalevi Louhivuori. Viime kesästä poiketen Lokkilava on käytössä pääsymaksuttomana konserttipaikkana ainoastaan 17.7. Festivaalin huipentuessa 18.–20.7. Lokkilava on tuttuun tapaan yksi Pori Jazzin pääkonserttien esiintymislavoista.

Jazzpuisto aukeaa yleisölle perjantaina 12. heinäkuuta klo 18 ja on avoinna lauantaihin 20.7. eli festivaalin loppuun asti. Yhteensä Jazzpuistossa kuullaan festivaalin aikana lähes 50 pääsymaksutonta konserttia. Jazzpuistoon ei ole ikärajaa, mutta anniskelusta johtuen Poriljonki muuttuu K18-alueeksi klo 21 jälkeen ja Kirjurin kesäravintola klo 18 alkaen.

Jazzpuistoon pääsee kulkemaan niin Raumansiltaa, Pormestarinluodon puoleista Kaarisiltaa kuin Taavi-siltaakin pitkin. Huomaathan kuitenkin, että Pori Jazzin pääkonserttipäivinä 18.–20.7. Kaarisillan yli pääsee kulkemaan vain rannekkeelle, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalin maksulliselle alueelle kyseisenä konserttipäivänä.

Taavi-sillan odotetaan ruuhkautuvan erityisesti pääkonserttipäivien iltoina, jolloin se saatetaan joutua sulkemaan. Toivommekin yleisön käyttävän ensisijaisesti muita kulkureittejä, jotka todennäköisesti takaavat Taavi-siltaa nopeamman pääsyn Jazzpuistoon.

Monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta

Viimevuotiseen tapaan Jazzpuisto tarjoaa laadukkaan musiikkikattauksen ohella runsaan valikoiman ruoka- ja juomapalveluita sekä käsityö- ja tuotemyyntiä. Monien tuttujen nimien lisäksi kävijöitä palvelevat lukuisat Pori Jazzissa täysin uudet toimijat.

Jazzpuistoa on viime vuodesta kehitetty ja alueen palveluita pyritty keskittämään. Puiston ruoka-alue avautuu Jazzpuiston keskusaukiolta rannan suuntaan. Ruoka-alueelta löydät makuja maailman eri kolkista, sillä tarjolla on perinteisten muikku- ja kebabannosten lisäksi muun muassa nigerialaisen keittiön antimia sekä maistuvaa meksikolaista ruokaa. Tänä vuonna Jazzpuistossa pääsee maistelemaan myös japanilaisia BBQ-tikkuja sekä sushia. Ruoka-alueen lisäksi kulkureittien varrelle parkkeeraa foodtruckeja, joista on saatavilla esimerkiksi suussa sulavia premium-burgereita, Lähi-idän makuja sekä aitoa kreikkalaista katuruokaa. Kesäravintolan alueella nälkäisiä ruokkii Helsingin vuoden kortteliravintolanakin palkittu Treffi Pub & Bistro sekä Pori Jazzissa aiemminkin nähty Habibi.

Jazzpuistossa on vaihtoehtoja myös herkkusuille. Suolaisia ja makeita crepejä saa Crepe Stopilta, minkä lisäksi saatavilla on Porvoon metrilakua sekä autenttista englantilaista fudgea. Kesään ehdottomasti kuuluvaa jäätelöä on tarjolla Spice Icen jäätelövaunussa. Kahvia ja pientä kastamista saa brasilialaisia herkkuja tarjoilevasta Churros Cafésta. Laadukkaita vegaanisia herkkuja sekä erikoiskahveja on tarjolla Kaslink Aidon pisteellä.

Janon yllättäessä yleisöä palvelevat pääsymaksuttomia konsertteja tarjoilevat konserttiteltta Poriljonki sekä Kirjurin kesäravintola. Molemmilla konserttipaikoilla on anniskeluoikeudet, minkä takia ne ovat K18-alueita klo 21 jälkeen. Kahvihampaan kolottaessa apua tarjoaa Kaslink Aidon ja Churros Cafén lisäksi ruoka-alueella sijaitseva Jacobsin kahvipiste.

Jazzpuistosta löytyy myös monille tuttuja käsitöitä sekä tuotteita myyviä toimijoita. Pori Jazz -paidat ja muut viralliset festivaalituotteet löytyvät keskusaukiolla sijaitsevasta Pori Jazz Shopista. Muita vaatetuspuolen toimijoita ovat muun muassa Ivana Helsinki ja Klo Design. Käsitöitä koruista sisustustuotteisiin löytyy Poriljongin viereisen lammen rannasta.

Parhaiten pysyt perillä Jazzpuiston monipuolisesta tarjonnasta, kun seuraat Pori Jazzin sosiaalisen median kanavia. Nähdään heinäkuussa!

JAZZPUISTON AUKIOLOAJAT:

12.7. klo 18–03
13.7. klo 13–03
14.–16.7. klo 13–1:30
17.7. klo 11–03
18.–20.7. klo 13–03

(Huom: Kirjurin kesäravintola on auki klo 04 asti)