Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ensi kesän Pori Jazziin

Pori Jazzissa lauantaina 15.7. esiintyvät Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ovat festivaalin ensimmäiset ulkomaalaiset kiinnitykset ensi kesälle. Samassa konsertissa nähdään Verneri Pohjola Group, joka esittää basistilegenda Pekka Pohjolan kappaleita. Pori Jazzin liput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti.

Nuori brittiartisti Michael Kiwanuka teki ensiesiintymisensä suomalaisyleisölle Pori Jazzissa 2013, jolloin Helsingin Sanomat nosti hänen konserttinsa koko festivaalin kohokohdaksi. Tänä kesänä laulaja-lauluntekijä julkaisi toisen studioalbuminsa “Love & Hate”, joka nousi ilmestyessään Ison-Britannian albumilistan ykkössijalle. Pitkäsoitto on ollut myös arvostelumenestys, jonka on povattu löytyvän tulevina viikkoina monilta vuoden parhaat albumit -listoilta. Kiwanukaa on usein verrattu Bill Withersin ja Marvin Gayen kaltaisiin soul-legendoihin, mutta “Love & Hate” -albumilla hänen äänensä on yhä omaleimaisempi.

Vuonna 1967 perustettu Jethro Tull kuuluu Ison-Britannian todellisiin musiikki-ikoneihin. Progressiivisen rockin edelläkävijä on julkaissut useita klassikoksi luokiteltavia pitkäsoittoja, ja yhtyeen albumeja on myyty maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa kappaletta. Jethro Tullin keulakuvana on alusta lähtien toiminut laulaja ja huilisti Ian Anderson, joka edelleen aktiivisesti esittää yhtyeen musiikkia eri puolilla maailmaa. Pori Jazzissa brittiyhtyeen nykykokoonpano tarjoilee Andersonin johdolla suurimmat hitit -henkisen konsertin.

Mestaribasisti Pekka Pohjolan poika Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista jazzmuusikoista. Isänsä sävellyksiä Pohjola ei halunnut esittää ennen tätä syksyä, jolloin hän tarttui haasteeseen ensin Viapori Jazzissa ja sittemmin Tampere Jazz Happeningissa. Ensi keväänä Pohjola julkaisee saman materiaalin pohjalta uuden albumin.

Ensi kesänä 52. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa. Konserttiliput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti.

Osta liput