Kesän mobiiliapplikaatio julkaistu – ohjelmassa viime hetken lisäyksiä sekä kokoonpanomuutos

Pori Jazz 2018 käynnistyy perjantai-iltana, kun festivaalin upouusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa Porin Kirjurinluodossa. Festivaalin pääkonserttien vuoro on ensi viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Kesän virallinen Pori Jazz -mobiiliapplikaatio on nyt julkaistu ja ladattavissa. Android- ja iOS-ympäristöissä toimiva sovellus kannattaa ladata puhelimeen ennen festivaalille suuntamista, sillä mukana on koko laaja ohjelmisto, festivaalikartta palveluesittelyineen sekä paljon muuta tärkeää infoa. Mobiiliapplikaation lataamalla pidät huolen, että taskussasi ovat aina tuoreimmat ja päivitetyt ohjelmatiedot.

Lataa iOS-sovellus: https://itunes.apple.com/us/app/pori-jazz-2018/id891463013?ls=1&mt=8

Lataa Android-sovellus: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.porijazz.android

Iro Haarlan yhtyeessä kokoonpanomuutos

Lauantain 21.7. pääkonsertissa esiintyvän Iro Haarla Quartetin kokoonpanossa on tapahtunut muutos, kun saksofonisti-huilisti Jone Takamäki on joutunut perumaan kaikki lähitulevaisuuden keikkansa sairastapauksen takia. Hänet korvaa yhtyeessä todellinen suomalaisen jazzin legenda, Juhani “Junnu” Aaltonen. Lokkilavan konsertissa kuullaan Iro Haarlan sävellyksiä, joista osa saa kantaesityksensä.

Jazzpuiston ohjelmaan on lisätty viime hetken kiinnityksenä vauhdikas torvisoittokunta Bad Ass Brass Band, jonka osalta Pori Jazz ei tosin vielä paljasta, missä ja milloin yhtye tarkkaan ottaen esiintyy. Kirjurin kesäravintolan ohjelmaan keskiviikkona 18.7. on puolestaan lisätty valtakunnallisen popjazz-leirin konsertti, joka alkaa klo 12.30.

Jazzpuisto on Pori Jazzin uusi pääsymaksuton festivaalialue, joka on auki perjantai-illasta aina ensi viikon lauantaihin asti. Jazzpuisto tarjoaa mahdollisuuksia myös kiireettömään oleskeluun, ja aivan erityinen tauko vauhdikkaaseen festivaalirytmiin on luvasssa maanantaina 16.7. ja tiistaina 17.7., kun Puistolavalla järjestetään kaikille avoin joogahetki. Jooga alkaa molempina päivinä klo 12.30.

Tähdet matkalla kohti Poria

Pori Jazzin pääkonserteissa nähdään 19.–21.7. muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, James Blunt ja Alanis Morissette, jotka kaikki ovat jo aloittaneet kesän kiertueensa ja keränneet kehuja esiintymisillään. Pääkonserttien ohella Pori Jazzin ohjelmistosta löytyy laaja ja monipuolinen pääsymaksuttomien konserttien tarjonta, josta löytyy useita kymmeniä mielenkiintoisia yhtyeitä.

Pori Jazzin Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Myynnissä on pääkonserttien päivälippujen (toimituskuluinee alk. 78 eur, portilta 82 eur) lisäksi kolmen päivän lippuja (toimituskuluineen alk. 179 eur) sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja. Ticketmasterissa ovat myynnissä myös Cafe Jazzin maksullisten konserttien pääsyliput – huomaathan kuitenkin, että osaan Cafe Jazzin konserteista on vapaa pääsy.