05.09.

Pori Jazzin toimitusjohtajaksi Miika Ranne

Miika Ranne (41) on valittu Pori Jazzin toimitusjohtajaksi 1.10.2018 alkaen. Ranne on Ylen Luovien sisältöjen suunnittelupäällikkö ja toiminut vastaavana tuottajana muu muassa Marja Hintikka Live, Puoli seitsemän ja Nenäpäivä -ohjelmissa.

– Valintaamme vaikutti Ranteen osaaminen suurten ohjelmatuotantojen parissa ja toisaalta hänen verkostoitumiskykynsä sekä näyttönsä avoimen tiimijohtamisen kulttuurista, kertoo Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola.

Porissa syntynyt ja kasvanut Ranne tulee asumaan kahdella paikkakunnalla, Porissa ja Tuusulassa.

– Pori Jazzilla on tärkeä sivistystehtävä, ja yhteistyökumppaniemme kanssa tulemme tarjoamaan yleisölle paitsi merkittäviä musiikillisia kokemuksia myös yhteisöllisyyttä, ystäviä ja kansainvälisyyttä. Satakuntalaisten toivon tuntevan ylpeyttä oman maakunnan tapahtumasta, sanoo Miika Ranne.

Pori Jazz järjestetään 54. kertaa heinäkuussa 2019. Festivaalin pääkonsertit pidetään Porin Kirjurinluodossa 18.–20.7. 

23.07.

Kiitos tästä vuodesta!

Pori Jazz -festivaali järjestettiin 53. kertaa 13.–22. heinäkuuta. Tapahtuman pääkonsertit keräsivät viikonlopun aikana Porin Kirjurinluotoon yhteensä 57 000 kävijää.

Tämän kesän suosituin pääkonserttipäivä oli Alanis Morissetten tähdittämä lauantai, josta nautti epävakaisesta säästä huolimatta 21 000 musiikin ystävää. Sekä helteisenä torstaina että kuurosateiden sävyttämänä perjantaina kävijöitä oli Kirjurinluodossa 18 000.

Festivaalilla koettiin useita ikimuistoisia konsertteja, joista vastasivat Morissetten ohella muun muassa ylistystä osakseen saanut Nick Cave & The Bad Seeds, tämän hetken ykkösjazz-yhtyeisiin maailmassa kuuluva Vijay Iyer Sextet sekä legendaarinen säveltäjämaestro Burt Bacharach. Paljon kiitosta keräsivät esiintymisillään myös muun muassa Jessie Ware, KNOWER sekä Vintage Trouble.

Pääkonserttien tarjontaa täydensi Pori Jazzin uusi pääsymaksuton festivaalialue Jazzpuisto, jossa konsertoi useita kymmeniä eri yhtyeitä Jukka Nousiaisen yhtyeestä Aki Rissanen Trioon ja Olli Ahvenlahden kvartetista PK Keräsen & Valtteri Pöyhösen duoon. Ilmainen ja kaikille avoin Jazzpuisto oli avoinna Porin Kirjurinluodossa yhdeksän päivän ajan ja tarjosi yleisölle täysipainoisen festivaalikokemuksen viihtyisässä ja luonnonkauniissa ympäristössä.

Ensimmäistä kertaa rakennettu Jazzpuisto keräsi kiitosta niin yleisön kommenteissa kuin Pori Jazzin toteuttamassa yleisötutkimuksessakin. Festivaaliorganisaatiolla on jo nyt mielessään yksinkertaisia ratkaisuja, joilla aluetta saadaan entisestään kehitettyä ensi vuodeksi. Runsaasti positiivista palautetta uusi alue sai myös esiintyjiltä, joiden nostaminen keskiöön oli yksi tärkeistä ajatuksista festivaaliuudistuksen taustalla.

Pori Jazz järjestetään 54. kertaa ensi heinäkuussa. Festivaalin päivämäärät vahvistetaan tuonnempana.

19.07.

Kirjurinluodon pääkonsertit alkavat!

Koko vuoden odotettu hetki on vihdoin täällä, kun Pori Jazzin pääkonsertit alkavat tostaina Kirjurinluodon konserttipuistossa! Festivaalilla esiintyvät torstaina, perjantaina ja lauantaina muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Burt Bacharach ja Aloe Blacc. Konserttialueen portit aukeavat päivittäin klo 13.30, ja musiikkia on tarjolla aina puolilleöin asti.

Runsaasti positiivista palautetta kerännyt Jazzpuisto säilyy pääkonserttipäivinäkin Pori Jazzin pääsymaksuttomana festivaalialueena, mutta Lokkilavan alue on torstaista eteenpäin osa maksullisia pääkonsertteja.

Alta voit lukea viime hetken vinkkimme Kirjurinluodon konsertteihin saapuvalle yleisölle. Tervetuloa festivaalille ja mukavia hetkiä konserttien äärellä!

▶ Kaikki Kirjurinluotoon tuleva autoliikenne ohjataan 8-tien (Vaasa, Turku) kautta sekä konsertteihin tullessa että niistä poistuttaessa. Lähestymiskartan näet verkkosivuiltamme. Liikenne keskusta-alueella ruuhkautuu festivaalin aikana, joten suosittelemme välttämään keskustaan ja lähelle jokirantaa ajamista.

▶ Kirjurinluodon konserttipuistoon on kolme sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti sijaitsee Kirjurinluodontien varressa konserttialueen eteläpuolella, samassa paikassa kuin aiempina vuosina. Muut kaksi sisäänkäyntiä sijaitsevat Pohjois-Porin puoleisen Pormestarinsillan luona sekä Lokkilavan suunnalla. Yleisöä suositellaan mahdollisuuksien mukaan käyttämään pääsisäänkäyntiä.

▶ Jonserttipuiston portit ovat avoinna päivittäin klo 13–23. Kaikki liput vaihdetaan rannekkeiksi lippukontrollin yhteydessä joko ennakkovaihtopisteessä tai portilla, katso lisätietoa täältä.

▶ Konsertteihin voi tuoda perinteiseen tapaan mukanaan ruokaeväitä, vilttejä ja tuoleja. Alkoholittomia juomia voi tuoda konsertteihin avaamattomissa pakkauksissa.

▶ Sisäänkäynneillä suoritetaan turvatarkastus. Avaathan laukkusi valmiiksi jo ennen tarkastukseen saapumista. Konserttialueelle ei saa tuoda sateenvarjoja, jotta yleisön näköyhteys lavoille pystytään turvaamaan. Kiellettyjä ovat myös lasipullot ja vaaralliset teräaseet.

▶ Alkoholittomia juomia myydään niin anniskelualueilla kuin niiden ulkopuolellakin. Eri puolilla aluetta on useita ilmaisia vesipisteitä, joissa voi täyttää muovipullonsa. Vesipisteiden määrää on lisätty tämän viikon helteiden takia.

13.07.

Iro Haarla saa Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon

Pianisti, harpisti ja säveltäjä Iro Haarla (kuvassa) on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Vuoden nousevana kykynä palkitaan kontrabasisti Kaisa Mäensivu. Pori Jazz 2018 alkaa perjantai-iltana, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa yleisölle klo 18.

Iro Haarla, 61, on pitkän linjan jazzmuusikko, joka tuli 1970-luvun lopulla tunnetuksi puolisonsa, lyömäsoittaja Edward Vesalan rinnalla ja työparina. Uransa myöhemmässä vaiheessa Haarla on julkaissut useita kiiteltyjä sooloteoksia ja tehnyt aktiivista muun muassa norjalaisten huippumuusikoiden kanssa. Vuonna 2006 Suomen Jazzliitto myönsi Haarlalle Yrjö-palkinnon. Haarlan levyistä kaksi on palkittu parhaan jazz-albumin Emma-palkinnolla.

Pori Jazzissa Haarla esittelee uuden kvartettinsa, joka esiintyy Kirjurinluodon Lokkilavalla lauantaina 21.7. Haarlan ohella yhtyeessä soittavat saksofonisti Juhani "Junnu" Aaltonen, kontrabasisti Ulf Krokfors ja rumpali Markku Ounaskari. Osa konsertissa kuultavista kappaleista on kantaesityksensä saavia upouusia sävellyksiä. Jone Takamäen piti alkujaan soittaa yhtyeessä saksofonia, mutta hän on joutunut perumaan kaikki lähiaikojen esiintymisensä sairastapauksen takia.

Ted Curson -palkinto on Pori Jazzin tunnustus, joka jaetaan kulloisellakin festivaalilla tärkeässä roolissa vierailevalle taiteilijalle. Tunnustuksen lisäksi Pori Jazz antaa muusikolle rahallista tukea jossakin yhteisesti hänen kanssaan valittavassa aiheessa.

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee kontrabasisti Kaisa Mäensivun, 28, joka on yksi suomalaisen jazzin tulevaisuuden nimistä. Sibelius-Akatemian jazzosastolla opiskellut Mäensivu lähti muutama vuosi sitten vaihtoon New Yorkiin, johon hän on sittemmin kotiunut. Lauantain 21.7. pääkonsertissa kuullaan Mäensivun omaa Kaisa’s Machine -yhtyettä, joka julkaisi debyyttialbuminsa “In the Key of K” viime vuoden lopulla.

Pori Jazz 2018 alkaa perjantaina, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa Porin Kirjurinluodossa. Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina, jolloin Kirjurinluodossa esiintyvät muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Burt Bacharach.

13.07.

Viime hetken vinkit Jazzpuiston kävijälle!

Pori Jazz 2018 käynnistyy perjantaina 13.7. klo 18, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa Porin Kirjurinluodossa. Jazzpuisto on päivittäin auki klo 12-01 aina lauantaihin 21.7. asti, ja Kirjurin kesäravintolassa juhlat jatkuvat pidempäänkin. Lue alta viime hetkin vinkit uuteen alueeseen ja sen palveluihin liittyen!

Saapuminen
Suosittelemme saapumaan festivaalille julkisilla kulkuvälineillä tai polkupyörällä. Taavinsillan kupeessa yleisöä palvelee Claes Ohlsonin pyöräparkki.

Lavojen sijainnit
Jazzpuistossa on kolme esiintymislavaa: Taavinsillan läheisyydessä sijaitseva Kirjurin kesäravintola, legendaarinen Lokkilava sekä näiden kahden välimatkalla sijaitseva Puistolava.

Lipunmyynti ja info
Lipunmynti ja info palvelevat yleisöä Kirjurin kesäravintolan ja Lokkilavan välisellä tiellä, vastapäätä Pori Jazz Shopia.

Ruoka- ja juomamyynti
Anniskelualueita on kaikkien esiintymislavojen läheisyydessä. Ruokamyyntiä on siroteltu eri puolille Jazzpuistoa, joten suosittelemme kiertämään aluetta ja pitämään silmät auki.

Tuotemyynti
Tuotemyyjiä löydät Kirjurin kesäravintolan läheisyydestä sekä Pori Jazz Shopin kupeesta.

WC-alueiden sijainnit
Löydät WC-alueita esiintymislavojen läheisyydestä sekä Jazzpuiston Pori Jazz Shopin läheltä.

Jätealuaiden sijainnit
Autathan meitä pitämään Jazzpuiston siistinä: alueelta löytyy runsaasti jäteastioita, jotka on jaoteltu eri jakeiden mukaan.

Esteettömyys
Esteetön kulku Jazzpuistoon on järjestetty puistokäytäviä pitkin Pelle Hermannin puistosta, jossa on myös invapysäköinti.

Alkoholi ja kielletyt esineet
Alkoholijuomien ja vaarallisten esineiden tuominen Jazzpuistoon on kielletty. Järjestyksenvalvojat suorittavat alueella yleistä valvontaa. Myös koirien ja muiden eläinten tuominen festivaalialueelle on kielletty.

Huomioi sää
Festivaalin ajalle on luvattu korkeita lämpötiloja, joten muistathan aurinkorasvan ja mahdollisesti päähineen auringon suokaksi. Iltaisin lämpötila laskee, joten takki tai lämmpin paita kannattaa varata mukaan pidempää festivaalivisiittiä varten.

Valokuvaaminen
Valokuvaaminen ja järjestelmäkameroiden tuominen alueelle on sallittu. Muistathan kuitenkin välttää keikkojen katsomista häiritsevää kuvaamista sekä kunnioittaa muiden festivaalivieraiden yksityisyyttä

Alta näet festivaalialueen kartan, joka aukeaa klikkaamalla isompana. Hyvää festivaalia – nähdään Kirjurinluodossa!

11.07.

Kesän mobiiliapplikaatio julkaistu – ohjelmassa viime hetken lisäyksiä sekä kokoonpanomuutos

Pori Jazz 2018 käynnistyy perjantai-iltana, kun festivaalin upouusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa Porin Kirjurinluodossa. Festivaalin pääkonserttien vuoro on ensi viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Kesän virallinen Pori Jazz -mobiiliapplikaatio on nyt julkaistu ja ladattavissa. Android- ja iOS-ympäristöissä toimiva sovellus kannattaa ladata puhelimeen ennen festivaalille suuntamista, sillä mukana on koko laaja ohjelmisto, festivaalikartta palveluesittelyineen sekä paljon muuta tärkeää infoa. Mobiiliapplikaation lataamalla pidät huolen, että taskussasi ovat aina tuoreimmat ja päivitetyt ohjelmatiedot.

Lataa iOS-sovellus: https://itunes.apple.com/us/app/pori-jazz-2018/id891463013?ls=1&mt=8

Lataa Android-sovellus: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.porijazz.android

Iro Haarlan yhtyeessä kokoonpanomuutos

Lauantain 21.7. pääkonsertissa esiintyvän Iro Haarla Quartetin kokoonpanossa on tapahtunut muutos, kun saksofonisti-huilisti Jone Takamäki on joutunut perumaan kaikki lähitulevaisuuden keikkansa sairastapauksen takia. Hänet korvaa yhtyeessä todellinen suomalaisen jazzin legenda, Juhani “Junnu” Aaltonen. Lokkilavan konsertissa kuullaan Iro Haarlan sävellyksiä, joista osa saa kantaesityksensä.

Jazzpuiston ohjelmaan on lisätty viime hetken kiinnityksenä vauhdikas torvisoittokunta Bad Ass Brass Band, jonka osalta Pori Jazz ei tosin vielä paljasta, missä ja milloin yhtye tarkkaan ottaen esiintyy. Kirjurin kesäravintolan ohjelmaan keskiviikkona 18.7. on puolestaan lisätty valtakunnallisen popjazz-leirin konsertti, joka alkaa klo 12.30.

Jazzpuisto on Pori Jazzin uusi pääsymaksuton festivaalialue, joka on auki perjantai-illasta aina ensi viikon lauantaihin asti. Jazzpuisto tarjoaa mahdollisuuksia myös kiireettömään oleskeluun, ja aivan erityinen tauko vauhdikkaaseen festivaalirytmiin on luvasssa maanantaina 16.7. ja tiistaina 17.7., kun Puistolavalla järjestetään kaikille avoin joogahetki. Jooga alkaa molempina päivinä klo 12.30.

Tähdet matkalla kohti Poria

Pori Jazzin pääkonserteissa nähdään 19.–21.7. muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, James Blunt ja Alanis Morissette, jotka kaikki ovat jo aloittaneet kesän kiertueensa ja keränneet kehuja esiintymisillään. Pääkonserttien ohella Pori Jazzin ohjelmistosta löytyy laaja ja monipuolinen pääsymaksuttomien konserttien tarjonta, josta löytyy useita kymmeniä mielenkiintoisia yhtyeitä.

Pori Jazzin Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Myynnissä on pääkonserttien päivälippujen (toimituskuluinee alk. 78 eur, portilta 82 eur) lisäksi kolmen päivän lippuja (toimituskuluineen alk. 179 eur) sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja. Ticketmasterissa ovat myynnissä myös Cafe Jazzin maksullisten konserttien pääsyliput – huomaathan kuitenkin, että osaan Cafe Jazzin konserteista on vapaa pääsy.

29.06.

Carla Bleyn esiintyminen peruuntuu – tilalle kotimainen huippuyhtye

Yhdysvaltalaispianisti Carla Bley on joutunut perumaan kaikki kesän esiintymisensä ja niiden joukossa myös odotetun Pori Jazz -vierailun. Legendaarinen jazzmuusikko kärsii terveysongelmista, joiden takia lääkärit ovat kieltäneet häneltä lentämisen.

Carla Bleyn trion piti esiintyä Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Ohjelmistoon syntynyttä aukkoa paikkaa kotimaisten huippumuusikoiden kokoonpano Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, joka esittää Kirjurinluodon Lokkilavalla upouutta musiikkia. Laulaja Salokoski sekä suomijazzin ykkösnimistä koostuva Ilmiliekki julkaisevat syksyllä uuden albumin, jolla kuullaan suomenruotsalaisiin runoihin sävellettyjä kappaleita. Albumi on jatkoa liki kymmenen vuotta sitten ilmestyneelle ja kehuja keränneelle “Vi sålde våra hemman” -pitkäsoitolle. Ilmiliekki-kvartetissa soittavat Verneri Pohjola (trumpetti), Tuomo Prättälä (piano), Antti Lötjönen (basso) ja Olavi Louhivuori (rummut).

Pori Jazzin päivitetyt ohjelmatiedot ja Kirjurinluodon lavakohtaiset aikataulut löytyvät ohjelma-osiosta.

Pori Jazz pahoittelee ohjelmamuutosta ja toivoo Carla Bleylle pikaista paranemista.

26.06.

Poriin kätevästi junalla tai bussilla

Pori Jazziin pääsee tänäkin vuonna kätevästi julkisilla kulkuvälineillä. VR on lisännyt vuorojaan pääkonserttipäivinä, ja niinpä Helsingistä lähtee lauantaina 21.7. klo 8.05 ylimääräinen junavuoro, joka kulkee Tampereen kautta ja saapuu Poriin klo 11.49. Sekä perjantain 20.7. että lauantain 21.7. konserttipäivien jälkeen Porista lähtee puolestaan lisäjuna Tampereen kautta Helsinkiin klo 1.30. Lue lisää ja varaa paikkasi junasta VR:n verkkosivuilla!

Bussiyhteyksien osalta Satakunnan Liikenne Oy järjestää pääkonserttipäivinä useita ylimääräisiä vuoroja Porin sekä Rauman, Turun, Tampereen, Kankaanpään ja Huittisten välillä. Paluuvuorot lähtevät illalla Kirjurinluodon pysäköintialueelta.

Åbergin Linja Oy järjestää konserttimatkoja Helsingistä Kirjurinluotoon torstaina 19.7., perjantaina 20.7. ja lauantaina 21.7.

Väinö Paunu Oy järjestää puolestaan konserttimatkoja pääkonserttipäivinä Tampereelta Kirjurinluotoon.

Tervetuloa Kirjurinluotoon!

20.06.

Heinäkuun koko laaja ohjelma julkaistu

Heinäkuussa järjestettävän Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto on julkaistu. Kirjurinluodon pääkonserttien tarjonnan ohella Porissa esiintyy kymmenen päivän aikana suuri joukko mielenkiintoisia artisteja ja yhtyeitä, joista valtaosaa pääsee kuulemaan ilmaiseksi.

Iso osa Pori Jazzin musiikkitarjonnasta on tänäkin vuonna ilmaista. Perinteisen Jazzkadun korvaa pääsymaksuton festivaalialue Jazzpuisto, joka rakennetaan luonnonkauniiseen ja vehreään Kirjurinluotoon. Ilmaisohjelmisto soi Jazzpuistossa parhaimmillaan kolmella eri lavalla.

Pori Jazz saa komean startin heti avausviikonloppuna, kun Jazzpuiston konserteissa esiintyvät muun muassa Kasmir, Yona, Asa & Band, Karri Koira, Vuokko Hovatta Kolmisin ja Olli Ahvenlahti New Quartet. Isoin Jazzpuiston estradeista on legendaarinen Lokkilava, jolla tarjoillaan pääsymaksuttomia konsertteja perjantaista 13.7. keskiviikkoon 18.7. Pori Jazzin pääkonserttipäivinä Lokkilava kuuluu festivaalin pääsymaksulliseen alueeseen.

Jazzpuiston kaksi muuta lavaa ovat Puistolava ja Kirjurin kesäravintola, jotka tarjoavat pääsymaksuttomia konsertteja myös Pori Jazzin pääkonserttipäivinä. Festivaalin konserttipaikkojen kirjon täydentää tunnelmallinen ja Cafe Jazz Porin jokirannassa.

Pääroolissa Pori Jazzin ilmaisohjelmistossa on huippuluokan suomalainen jazz, jota edustavat muun muassa Aki Rissanen Trio, Gourmet, Mopo, Antti Lötjönen Quintet East ja Joonas Haavisto Trio. Ohjelmistossa ovat vahvasti mukana myös muut genret, joista ohjelmistoon on poimittu muun muassa PK Keräsen ja Valtteri Pöyhösen tuore duo-kokoonpano, nouseva laulaja-lauluntekijä Antti Autio sekä kehutun uutuusalbumin äskettäin julkaissut Jukka Nousiainen yhtyeineen.

Viron 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistetaan Lokkilavalla tiistaina 17.7., jolloin Pori Jazzissa konsertoi kolme virolaista jazz-yhtyettä. Jo aiemmilta vuosilta tutuissa Folktinget presenterar -konserteissa kuullaan puolestaan ruotsinkielistä ohjelmistoa. Keskiviikkona 18.7. ruotsalainen jazzlaulaja Amanda Ginsburg konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa, ja torstaina 19.7. Nossa Bossa -yhtye johdattaa Jazzpuiston yleisön letkeän bossanova-tunnelmoinnin äärelle.

Jazzpuiston ilmaisohjelmiston ohella osa iltakonserttipaikka Cafe Jazzin tapahtumista on pääsymaksuttomia. Intiimin sisäkonserttipaikan illoissa nähdään festivaaliviikon mittaan muun muassa Jussi Lehtonen Band, Riitta Paakki Quartet, Martti Vesala Soundpost Quintet ja Husband.

Koko perheen tapahtuma Pori Jazz Kids Festival järjestetään 15.–17.7. jo 14. kertaa. Ilmaisessa musiikkijuhlassa esiintyvät muun muassa Pomppulinnan Kreivi, Höpinätötterö ja Folktinget presenterar -konserttisarjan osana kuultava Raka Bananer. Pori Jazz Kidsin ohjelmaa on tänä vuonna tarjolla Lokkilavalla sekä sen kupeessa sijaitsevalla Puistolavalla.

Pori Jazzin pääkonserteissa esiintyvät muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Aloe Blacc. Pääkonserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

18.05.

Pääkonserttien ohjelma valmis – naismuusikot esillä lauantaina

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on nyt valmis ja päiväkohtaiset aikataulut julkaistu. Uusia lisäyksiä heinäkuun ohjelmistoon ovat muun muassa Vintage Trouble, Paperi T ja Jordan Rakei. Lauantain 21.7. pääkonsertissa ovat valokeilassa naismuusikot, sillä Kirjurinluodon konserttipuiston kolmella esiintymislavalla nähdään pelkästään naisartisteja tai naisten johtamia yhtyeitä.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa 19.–21. heinäkuuta.

Lauantain 21.7. aiemmin julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Alanis Morissette, Jessie Ware sekä Katie Melua. Viimeisinä lisäyksinä päivän ohjelmistoa täydentävät yhdysvaltalaislaulaja Somi, brittiyhtye Hannah Williams & The Affirmations sekä kotimainen jazzkokoonpano Kaisa’s Machine. Naisartistit ja naisten johtamat yhtyeet valloittavat lauantaina kaikki Kirjurinluodon lavat, joita on viime kesän tapaan käytössä kolme kappaletta.

Perjantain 20.7. konsertin uusia esiintyjänimiä ovat Isosta-Britannista saapuva soul-artisti Jordan Rakei, yhdysvaltalainen neo soul -kokoonpano Moonchild sekä brittijazzin nouseviin yhtyeisiin kuuluva Ruby Rushton. Konserttipäivän aiemmin julkistettujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa James Blunt, Aloe Blacc ja Jess Glynne.

Torstain 19.7. ohjelmistoon on jo aiemmin kiinnitetty muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, viime lauantaina 90 vuotta täyttänyt Burt Bacharach sekä Mavis Staples. Näiden esiintyjien rinnalle on nyt lisätty yhdysvaltainen soul rock -yhtye Vintage Trouble, odotetun toisen albuminsa kesäkuussa julkaiseva räppäri Paperi T ja Yhdysvaltain Seattlesta saapuva Hammond-urkutrio Delvon Lamarr Organ Trio.

Kirjurinluodon lavakohtaiset aikataulut on nyt julkaistu. Konsertit alkavat päivittäin klo 13.30, ja musiikkia on tarjolla aina puolilleöin asti. Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna laajamittaisen ilmaisohjelman, joka julkaistaan tuonnempana.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 13.–22. heinäkuuta. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

04.05.

Pori Jazzin ohjelma täydentyy yhdeksällä esiintyjällä

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on täydentynyt yhdeksällä esiintyjällä. Uusien kiinnitysten joukosta löytyy muun muassa yhdysvaltalaisartisti Aloe Blacc, joka lauloi äskettäin edesmenneen ruotsalaistuottaja Aviciin isoimmalla hitillä “Wake Me Up”. Tuoreita lisäyksiä ovat myös esimerkiksi Terje Rypdal Conspiracy sekä Teosto-palkinnon viime viikolla voittanut Joona Toivanen Trio.

Aloe Blacc vieraili edellisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2011, jolloin hän oli nykyistä statustaan tuntemattomampi artisti. Vuonna 2013 yhdysvaltalaislaulajan ääni soi yhtäkkiä kaikkialla, kun ruotsalais-dj Aviciin single “Wake Me Up” kasvoi globaaliksi jättihitiksi ja nousi listojen kärkeen kymmenissä eri maissa. Aloe Blaccin sielukas lauluääni oli oleellinen osa kappaletta, jonka kirjoittajiin artisti kuului. Uutta pitkäsoittoa valmisteleva ja Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta esiintyvä Aloe Blacc on julkaissut tähän mennessä kolme albumia, joista tuorein Lift Your Spirit (2013) sai parhaan r&b-albumin Grammy-ehdokkuuden.

Perjantain 20.7. konserttia täydentävät myös brittiyhtye Jungle sekä Teosto-palkinnon viime viikolla vastaanottanut Joona Toivanen Trio.

Torstaina 19.7. Porin Kirjurinluodossa konsertoi Norjan tunnetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Terje Rypdal, joka esiintyy Pori Jazzissa pitkän tauon jälkeen. Kitaristi esittelee festivaalilla tuoreen Conspiracy-yhtyeensä, jonka erikoisvieraana kuullaan tanskalaistrumpetisti Palle Mikkelborgia.

Torstain konsertin muut uudet nimet ovat americana-, country- ja folk-vaikutteista musiikkia esittävä brittitulokas Jade Bird sekä harvakseltaan esiintyvä suomalaisen jazzin kärkikokoonpano, 12-henkinen Mikko Innanen 10+.

Lauantain 21.7. esiintyjätarjontaa Pori Jazzissa vahvistaa kotimaisen popin ykköstulokas Vesta, jonka tuore Lohtulauseita-albumi on kerännyt rutkasti ansaittua huomiota. Konsertin uusia nimiä ovat myös brittilaulaja Zara McFarlane ja upouuden kvartettinsa esittelevä Iro Haarla, joka lukeutuu suomalaisen jazzin keskeisiin nimiin.

Aiemmin julkistettuihin Pori Jazz -esiintyjiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Burt Bacharach. Kaikkiin Kirjurinluodon pääkonsertteihin on luvassa vielä muutamia esiintyjäkiinnityksiä.

Pori Jazz järjestetään heinäkuussa 53. kertaa. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

14.02.

Alanis Morissette saapuu heinäkuussa Pori Jazziin

Kanadalaistähti Alanis Morissette konsertoi Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös Robert Glasperin johtama superkokoonpano R+R=NOW, brittiartisti Jessie Ware, yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex sekä pitkän uran jazzin parissa tehnyt säveltäjä-pianisti Carla Bley.

Laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette nousi pop-taivaan isoimpien tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa “Jagged Little Pill”. Pitkäsoitosta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja albumin isot hittiraidat – muun muassa “Ironic”, “You Oughta Know” ja “Hand In My Pocket” – valtasivat pitkäksi aikaa radioaallot sekä musiikkivideokanavat. Jagged Little Pilliä on myyty tähän päivään mennessä arviolta 33 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden musiikkihistorian eniten myydyistä pitkäsoitoista.

Kanadalainen Morissette on julkaissut yhteensä kahdeksan studioalbumia ja tullut musiikkiuransa ohella tunnetuksi näyttelijänä. Morissette on esiintynyt muun muassa Weeds- ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä Dogma-elokuvassa. Morissette on myynyt yli 60 miljoonaa albumia ja voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja käyttänyt aikaansa ja näkyvyyttään muun muassa naisten oikeuksien edistämiseen. Morissette valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka on ennakoitu ilmestyvän tänä vuonna.

Suomessa Alanis Morissette on konsertoinut pitkällä urallaan vain kerran aiemmin. Hän esiintyi Helsingin Hartwall Arenassa kesällä 1999.

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Liput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Lauantain 21.7. pääsyliput tulevat myyntiin Ticketmasterin kanavissa maanantaina 19.2. klo 9. Muiden päivien pääsylippuja on saatavilla jo nyt, samoin kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Uusia nimiä joka päivälle

Alanis Morissetten ohella uusia Pori Jazz -esiintyjiin kuuluu perjantaina 20.7. kuultava superbändi R+R=NOW. Kyseessä on kosketinsoittaja-tuottaja Robert Glasperin johtama tuore yhtye, jossa soittaa joukko jazzin ja rytmimusiikin kuumimpia tämän hetken nimiä – muun muassa tuottaja-saksofonisti Terrace Martin, trumpetisti Christian Scott ja multi-instrumentalisti Taylor McFerrin.

Lauantain 21.7. konserttia täydentää Morissetten lisäksi brittilaulaja Jessie Ware, joka on ehdolla vuoden naisartistiksi ensi viikon BRIT Awardsissa. Samana päivänä Kirjurinluodossa esiintyy ikoninen jazzpianisti ja -säveltäjä Carla Bley, 81, trioineen.

Torstain 19.7. pääesiintyjäksi on jo aiemmin vahvistunut Nick Cave & The Bad Seeds. Konsertin tarjontaa täydentää YouTube-ilmiöksi noussut yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex, jonka vahvatunnelmainen debyyttialbumi päätyi loppuvuodesta useille vuoden parhaat levyt -listoille.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla nimillä.

06.04.

Hae toimitsijaksi kesän festivaalille

Haluaisitko olla mukana toteuttamassa ensi kesän Pori Jazzia? Erilaisissa tehtävissämme työskentelee vuosittain satojen vapaaehtoisten joukko, jota ilman festivaalin järjestäminen ei olisi mahdollista.

Vapaaehtoishakumme on käynnissä nyt. Innokkaita toimitsijoita etsitään lukuisiin erilaisiin tehtäviin.

Lue lisää ja hae vapaaehtoistoimitsijaksi vaikka heti!

19.12.

Vijay Iyer Sextet ja seitsemän muuta uutta kiinnitystä

Vuoden kehutuimman jazzalbumin julkaissut Vijay Iyer Sextet konsertoi heinäkuussa Pori Jazzissa. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös seitsemän muuta uutta nimeä, ja ensi kesän pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan vuoden loppuun asti.

Vijay Iyer saattaa olla tämän hetken keskeisin jazzmuusikko. Palkinnot ja tunnustukset ovat seuranneet toistaan, kun pianisti ja säveltäjä on tehnyt viime vuosina kovaa jälkeä albumeillaan ja esiintymisillään. Kesällä 2015 Vijay Iyer nähtiin Porissa arvostetun trionsa kanssa, ja ensi heinäkuussa yhdysvaltalaismuusikko tuo Kirjurinluodon konserttipuistoon nimivahvan sekstettinsä, jonka “Far From Over” -albumia monet ovat pitäneet päättyvän vuoden parhaana jazzjulkaisuna. Samoilla linjoilla oli Helsingin Sanomat, joka kuvaili ECM-levymerkillä julkaistua albumia viiden tähden mestariteokseksi.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi kesänä 19.–21. heinäkuuta. Vijay Iyer Sextetin ohella festivaalin uusiin yhdysvaltalaiskiinnityksiin kuuluvat isoksi internet-ilmiöksi noussut KNOWER-yhtye sekä yhden vuoden kehutuimmista albumeista julkaissut Hurray for the Riff Raff. Brittiosaamista edustavat aiemminkin Pori Jazzissa nähty GoGo Penguin sekä trumpetisti Yazz Ahmedin johtama septetti.

Kotimaisina niminä kesän ohjelmistoon on lisätty kolme ajankohtaista esiintyjää. Heistä laulajatähti Aili Ikonen julkaisi syksyllä kehutun uutuusalbuminsa “Piirrä minut”, ja rumpali Teppo Mäkysen johtama 3TM on puolestaan paraikaa parhaan jazzalbumin Emma-ehdokkaana. Kotimaisen musiikkivuoden ehdottomiin ykkösilmiöihin on kuulunut Litku Klemetti, joka tekee ensi kesänä debyyttinsä Kirjurinluodon esiintymislavoilla.

Jo aiemmin Pori Jazz on kertonut Nick Cave & The Bad Seedsin esiintyvän Kirjurinluodossa torstaina 19.7. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään mittaan lukuisilla nimillä.

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti!

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

27.03.

Pori Jazzin täysin uudella ilmaisalueella runsas ohjelmatarjonta

Pori Jazz tekee ensi kesänä uudistuksia poikkeuksellisen laajaan ilmaistarjontaansa. Kirjurinluotoon rakennettava, täysin uusi ja pääsymaksuton festivaalialue tarjoaa runsaasti ilmaisohjelmaa peräti kolmella eri esiintymislavalla, joihin kuuluu muun muassa legendaarinen Lokkilava. Uudenlaisia elämyksiä tarjoava alue on auki yli viikon ajan.

Pori Jazzin festivaalikonsepti uudistuu, kun luonnonkauniiseen Kirjurinluodon kaupunkipuistoon rakennetaan laaja musiikkia ja muuta koettavaa tarjoava pääsymaksuton festivaalialue. Jazzpuistoksi kutsuttava alue alkaa Kokemäenjoen ylittävän Taavinsillan päästä ja levittäytyy vehreälle puistoalueelle Taavinsillan sekä Lokkilavan välillä.

Jazzpuiston kovaa ydintä ovat esiintymislavat, joita alueelta löytyy peräti kolme kappaletta. Suomen legendaarisimpiin konserttipaikkoihin lukeutuva Lokkilava palautettiin muutamia vuosia sitten Pori Jazzin pääkonserttien käyttöön, ja tänä vuonna estradi tarjoaa myös ison määrän pääsymaksuttomia konsertteja. Ilmaista ohjelmaa kuullaan lisäksi pienemmällä Puistolavalla sekä Kirjurinluodon kesäravintolan alueelta löytyvässä teltassa.

Uusi alue korvaa perinteisen Jazzkadun, jota ei enää tänä vuonna rakenneta osana Pori Jazzia. Pääsymaksuttomien esiintymislavojen määrä moninkertaistuu osana uudistusta, sillä Jazzkadulla ilmaislavoja on ollut vain yksi.

Katso koko kartta tästä linkistä

Iso ja yhtenäinen festivaalialue

Jazzpuisto aukeaa yleisölle perjantai-iltana 13. heinäkuuta ja on avoinna lauantaihin 21.7. asti. Koko alueelle on vapaa pääsy keskiviikkoon 18.7. asti, mutta Pori Jazzin pääkonserttipäivinä 19.–21. heinäkuuta Lokkilavan alue on osa pääsymaksullista konserttialuetta. Näinäkin päivinä Jazzpuiston muut osat sekä esiintymislavat palvelevat festivaalivieraita ilman pääsymaksua.

Uudistuksen tavoitteena on tarjota yleisölle uudenlaista koettavaa. Jazzpuistossa panostetaan yleisön viihtyvyyteen sekä alueen sisällölliseen ja visuaaliseen kiinnostavuuteen. Pori Jazz tarjoaakin kesällä 2018 poikkeuksellisen laajan yhtenäisen festivaalialueen, jossa Kirjurinluodon pääkonserttien alue sekä Jazzpuisto edustavat samoja arvoja ja yhtenäistä laatua.

Pääsymaksuttoman ohjelmiston osuus Pori Jazzissa on valtakunnallisesti katsoen poikkeuksellisen suuri ja tasokas. Jazzpuistossa järjestetään 15.–17.7. myös perinteinen Pori Jazz Kids Festival, joka on pääsymaksuton koko perheen tapahtuma. Jazzpuiston runsaasta ohjelmatarjonnasta on luvassa tietoja myöhemmin keväällä.

Pääkonserttien liput edullisemmin 31.3. asti

Pori Jazzin maksulliset pääkonsertit järjestetään 19.–21.7. viime vuosilta tutulla konseptilla, johon kuuluu kolme eri esiintymislavaa. Tähän mennessä julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt sekä Katie Melua. Pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Kirjurinluodon esiintymislavojen ohella Pori Jazzin konserttipaikkoihin kuuluu Porin Etelärannassa sijaitseva Cafe Jazz, joka on tuttu myöhäisillan jamisessioistaan. Cafe Jazzin sekä festivaalin päätössunnuntain 22.7. ohjelmatarjonnasta tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

16.11.

Nick Cave & The Bad Seeds heinäkuussa Pori Jazziin!

Nick Cave & The Bad Seeds saapuu usean vuoden vuoden poissaolon jälkeen Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa torstaina 19. heinäkuuta. Nykypäivän arvostetuimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva kokoonpano on parhaillaan laajamittaisella kiertueella, jonka aikana se on soittanut ylistettyjä konsertteja Euroopan suurkaupunkien isoilla areenoilla. Ensi kesän Pori Jazz -liput tulevat myyntiin perjantaiaamuna klo 9!

Nick Cave & The Bad Seeds perustettiin vuonna 1983. Australialaisyhtye on myynyt uransa aikana yli viisi miljoonaa albumia ja vaikuttanut lukemattomien muiden yhtyeiden ja artistien musiikkiin. Laulaja-lauluntekijä Nick Cave on yhtyeen kiistaton keulakuva, mutta samaan aikaan kyse on tiiviistä ja yhteen hitsautuneesta bändistä, joka on kuulostanut uniikilta aina ensialbumistaan From Her To Eternity (1984) lähtien. Ylivertaisen karismaattisena rock-ikonina tunnettu Nick Cave on kunnostautunut myös kirjailijana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä.

Nick Cave & The Bad Seedsin kuudestoista pitkäsoitto Skeleton Tree julkaistiin syyskuussa 2016. Albumin tausta on äärimmäisen traaginen, sillä Nick Caven 15-vuotias poika menehtyi tapaturmaisesti levyn nauhoitusten aikana. Arvostelumenestykseksi nousseen pitkäsoiton syntytarinaa valottava dokumentti One More Time With Feeling on vähintään yhtä vaikuttava kuin albumi itse.

Nick Cave & The Bad Seeds on kiertänyt tänä syksynä Euroopan suurkaupunkeja ja niiden isoja areenoja. Kiertue on kerännyt medioissa ylistäviä luonnehdintoja ja lukemattomia viiden tähden arvioita. Se ei ole yllätys, sillä Nick Cave & The Bad Seedsin tavaramerkki ovat jo pitkään olleet konsertit, joiden tunnelma on ainutlaatuisen vangitseva ja usein suorastaan pakahduttava. Syksyn kiertueellaan Nick Cave & The Bad Seeds vieraili muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, jossa yhtye on viimeksi nähty vuonna 2013.

Ensi kesän festivaalin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään mittaan. Lipunmyynti käynnistyy Ticketmasterissa perjantaina 17.11. klo 9!

21.03.

James Blunt, Katie Melua ja muita uusia nimiä Pori Jazziin

Brittitähti James Blunt saapuu maailmankiertueellaan Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa heinäkuussa. Festivaalin muita uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Katie Melua, Jess Glynne ja Tower of Power.

Iso-Britannian menestyneimpiin artisteihin lukeutuva James Blunt palaa muutaman vuoden poissaolon jälkeen Pori Jazziin ja esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta. Blunt vierailee Porissa osana The Afterlove -maailmankiertuettaan, jolle hän suuntasi samannimisen studioalbuminsa ilmestyttyä viime vuonna. Maailmanmaineeseen debyyttialbumillaan “Back to Bedlam” noussut Blunt on myynyt uransa aikana yli 30 miljoonaa albumia, ja hänen tunnettuihin hitteihinsä lukeutuvat muun muassa kappaleet "You’re Beautiful", "Bonfire Heart", "Goodbye My Lover" ja "1973".

James Blunt esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2014, jolloin englantilaisherrasmiehen lämminhenkinen esiintyminen teki vaikutuksen runsaslukuiseen yleisöön. Antaumuksellisen keikkansa päätteeksi Blunt intoutui stage-daivaamaan ja surffaamaan Kirjurinluodon yleisön käsivarsilla – temppu, jota Pori Jazzin pääkonserteissa ei ole usein nähty.

Georgialaissyntyinen brittimuusikko Katie Melua oli vasta 19-vuotias, kun hänen debyyttialbuminsa Call of the Search nousi vuonna 2003 Britannian listaykköseksi. Nousukiito jatkui myöhemmillä julkaisuilla, joiden myötä Melua nousi parhaimmillaan Britannian sekä koko Euroopan eniten levyjä myyneeksi naisartistiksi. Kauniista lauluäänestään ja taitavasti muovaillusta folkpop-tunnelmoinnistaan tunnettu artisti on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa ja myynyt uransa aikana yhteensä yli 11 miljoonaa albumia. Pori Jazzissa Melua ja hänen yhtyeensä esittävät lauantaina 21.7. hittejä ja valikoituja kappaleita artistin 15-vuotisen uran varrelta.

Radiohittejä, soulia ja funkia

Esiintymisensä perjantain 20.7. konsertissa vahvistaneen Jess Glynnen ura ei olisi voinut saada juuri vauhdikkaampaa lähtöä. Brittiartistin lauluääni valtasi ensimmäistä kertaa kansainväliset radiokanavat ja striimaustilastot, kun hän vieraili Clean Bandit -yhtyeen megahitillä "Rather Be". Vuonna 2015 Glynnestä tuli vasta historian toinen naisartisti, joka onnistui nousemaan Brittien single-listan kärkeen viidellä eri kappaleella. Huippumenestys oli myös Glynnen debyyttialbumi I Cry When I Laugh, joka viihtyi Brittien albumilistoilla pitkälti yli 100 viikkoa. Toisen studioalbuminsa julkaisua valmistelevan Jess Glynnen ääni soi tälläkin hetkellä joka puolella maailmaa, sillä hän laulaa Rudimental-yhtyeen jättihitiksi kasvaneella "These Days" -kappaleella.

Perjantain konsertissa kuullaan myös yhdysvaltalaisyhtye Tower of Poweria, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Soulin ja funkin kestosuosikkina tunnetussa kokoonpanossa on soittanut vuosikymmenten varrella yli 60 eri muusikkoa, mutta tekemisen taso on ollut aina priimaa. Tätä nykyä Tower of Powerin laulajana urakoi Marcus Scott, ja yhtyeen pitkäaikaisista jäsenistä mukana kokoonpanossa ovat Emilio Castillo, David Garibaldi sekä Doc Kupka. Kirjurinluodossa Tower of Power ei ole vieraillut pitkään aikaan, mutta Pori Jazz -yleisön esiintyjätoiveissa yhtyeen nimi on vilkkunut vuodesta toiseen. Heinäkuussa rytmimusiikin ystäviä hemmotellaan, kun "Soul with a Capital S", "What Is Hip?", "Soul Vaccination" ja muut klassikkokappaleet vauhdittavat kesäisen perjantain viettoa.

Liput edullisemmin 31.3. asti!

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Myynnissä on myös kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä.

16.11.

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti!

Ensi kesänä 53. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterin kanavissa. Festivaalin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 19., perjantaina 20. ja lauantaina 21. heinäkuuta.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin eikä lippua tarvitse erikseen vaihtaa päiväkohtaiseen, vaan se käy sellaisenaan pääsylippuna haluttuna pääkonserttipäivänä.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

16.03.

Burt Bacharach ja Mavis Staples täydentävät torstain ohjelmaa

Pori Jazzin ohjelmisto torstaina 19. heinäkuuta vahvistuu kahdella yhdysvaltalaislegendalla. Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät lukemattomista kuolemattomista kappaleistaan tunnettu säveltäjä Burt Bacharach sekä kaikkien aikojen gospel- ja soul-laulajiin kuuluva Mavis Staples. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Populaarimusiikin historian tärkeimpiin säveltäjiin lukeutuva Burt Bacharach on tehtaillut 1950-luvulta alkaen kymmeniä hittikappaleita, joihin kuuluvat muun muassa The Look of Love, Raindrops Keep Falling on My Head, (They Long To Be) Close To You, Anyone Who Had a Heart, What the World Needs Now Is Love ja I Say a Little Prayer. Bacharach on voittanut pitkän uransa aikana kuusi Grammya, ja elokuviin säveltämillään kappaleilla hän on napannut kolme Oscar-palkintoa. Bacharach on vuosikymmenten varrella säveltänyt kappaleita muun muassa Dionne Warwickille, Dusty Springfieldille ja The Carpentersille. Sanoitukset useimpiin Bacharachin kappaleista kirjoitti hänen yhteistyökumppaninsa Hal David, joka menehtyi vuonna 2012.

Bacharachin sävellykset ovat hyvin tunnistettavia, ja hänen sävelkielensä sekä omaperäiset harmoniansa kumpuavat taustasta jazzin parissa. Useat jazzmuusikot ovatkin hakeneet innoitusta Bacharachin tuotannosta – esimerkiksi Stan Getz äänitti albumillisen hänen sävellyksiään jo vuonna 1968.

Toukokuussa 90 vuotta täyttävä Burt Bacharach kiertää yhä maailmaa esittäen kuolemattomia kappaleitaan. Yhdysvaltalaislegenda johtaa flyygelinsä ääreltä 11-henkistä yhtyettä, johon kuuluu kolme laulajaa. Bacharach ei pidä itseään kummoisena laulajana, mutta yleensä hän tarttuu itsekin hetkeksi mikrofoniin. Nenäliinat kannattaa varata konserttiin mukaan, sillä Bacharachin rakastetut kappaleet menevät yleisössä usein tunteisiin.

Soulin ja gospelin verevä tulkki

Mavis Staples, 78, kuuluu kaikkien aikojen tärkeimpiin ja vaikuttavimpiin gospel- ja soul-laulajiin, mutta musiikin ohella hän on ollut vahvasti esillä kansalaisaktivistina. Staples kuului yli 50 vuotta kitaristi-isänsä Pop Staplesin johtamaan perheyhtyeeseen The Staple Singers, joka myi kymmeniä miljoonia albumeja ja oli tärkeä osa rasismin vastaisen kansalaisoikeusliikkeen soundtrackia.

Mavis Staplesin salaperäinen ja syvä lauluääni on kiehtonut vuosikymmenten varrella monia, muun muassa hänen entistä miesystäväänsä Bob Dylania. Ensimmäiset omat albuminsa Staples julkaisi jo 1970-luvun vaihteessa, mutta uudelleen hänen soolouransa on käynnistynyt 2010-luvulla. Staples on tehnyt yhteistyötä viime kesänä Porissa vierailleen Wilco-yhtyeen Jeff Tweedyn kanssa, ja yhteistyön tuloksena syntyneet albumit ovat keränneet osakseen kiitosta. Staplesin tuorein pitkäsoitto "If All I Was Was Black" ilmestyi viime syksynä.

Vuonna 2016 julkaistulle "Living on a High Note" -albumille kappaleita kirjoittivat Staplesin pyynnöstä useat eri artistit, joista yksi oli Nick Cave. Torstaina 19.7. Nick Cave & The Bad Seeds esiintyy samassa Pori Jazz -konsertissa Mavis Staplesin kanssa.

Liput edullisemmin 31.3. asti!

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Myynnissä on myös kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä.

 

01.11.

Pori Jazz ensi kesänä 14.–22. heinäkuuta

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 53. kertaa. Kirjurinluodon konserttipuistossa ja Porin jokirannassa järjestettävän festivaalin päivämäärät ovat 14.–22. heinäkuuta.