18.05.

Pääkonserttien ohjelma valmis – naismuusikot esillä lauantaina

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on nyt valmis ja päiväkohtaiset aikataulut julkaistu. Uusia lisäyksiä heinäkuun ohjelmistoon ovat muun muassa Vintage Trouble, Paperi T ja Jordan Rakei. Lauantain 21.7. pääkonsertissa ovat valokeilassa naismuusikot, sillä Kirjurinluodon konserttipuiston kolmella esiintymislavalla nähdään pelkästään naisartisteja tai naisten johtamia yhtyeitä.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa 19.–21. heinäkuuta.

Lauantain 21.7. aiemmin julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Alanis Morissette, Jessie Ware sekä Katie Melua. Viimeisinä lisäyksinä päivän ohjelmistoa täydentävät yhdysvaltalaislaulaja Somi, brittiyhtye Hannah Williams & The Affirmations sekä kotimainen jazzkokoonpano Kaisa’s Machine. Naisartistit ja naisten johtamat yhtyeet valloittavat lauantaina kaikki Kirjurinluodon lavat, joita on viime kesän tapaan käytössä kolme kappaletta.

Perjantain 20.7. konsertin uusia esiintyjänimiä ovat Isosta-Britannista saapuva soul-artisti Jordan Rakei, yhdysvaltalainen neo soul -kokoonpano Moonchild sekä brittijazzin nouseviin yhtyeisiin kuuluva Ruby Rushton. Konserttipäivän aiemmin julkistettujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa James Blunt, Aloe Blacc ja Jess Glynne.

Torstain 19.7. ohjelmistoon on jo aiemmin kiinnitetty muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, viime lauantaina 90 vuotta täyttänyt Burt Bacharach sekä Mavis Staples. Näiden esiintyjien rinnalle on nyt lisätty yhdysvaltainen soul rock -yhtye Vintage Trouble, odotetun toisen albuminsa kesäkuussa julkaiseva räppäri Paperi T ja Yhdysvaltain Seattlesta saapuva Hammond-urkutrio Delvon Lamarr Organ Trio.

Kirjurinluodon lavakohtaiset aikataulut on nyt julkaistu. Konsertit alkavat päivittäin klo 13.30, ja musiikkia on tarjolla aina puolilleöin asti. Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna laajamittaisen ilmaisohjelman, joka julkaistaan tuonnempana.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 13.–22. heinäkuuta. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

04.05.

Pori Jazzin ohjelma täydentyy yhdeksällä esiintyjällä

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelmisto on täydentynyt yhdeksällä esiintyjällä. Uusien kiinnitysten joukosta löytyy muun muassa yhdysvaltalaisartisti Aloe Blacc, joka lauloi äskettäin edesmenneen ruotsalaistuottaja Aviciin isoimmalla hitillä “Wake Me Up”. Tuoreita lisäyksiä ovat myös esimerkiksi Terje Rypdal Conspiracy sekä Teosto-palkinnon viime viikolla voittanut Joona Toivanen Trio.

Aloe Blacc vieraili edellisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2011, jolloin hän oli nykyistä statustaan tuntemattomampi artisti. Vuonna 2013 yhdysvaltalaislaulajan ääni soi yhtäkkiä kaikkialla, kun ruotsalais-dj Aviciin single “Wake Me Up” kasvoi globaaliksi jättihitiksi ja nousi listojen kärkeen kymmenissä eri maissa. Aloe Blaccin sielukas lauluääni oli oleellinen osa kappaletta, jonka kirjoittajiin artisti kuului. Uutta pitkäsoittoa valmisteleva ja Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta esiintyvä Aloe Blacc on julkaissut tähän mennessä kolme albumia, joista tuorein Lift Your Spirit (2013) sai parhaan r&b-albumin Grammy-ehdokkuuden.

Perjantain 20.7. konserttia täydentävät myös brittiyhtye Jungle sekä Teosto-palkinnon viime viikolla vastaanottanut Joona Toivanen Trio.

Torstaina 19.7. Porin Kirjurinluodossa konsertoi Norjan tunnetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Terje Rypdal, joka esiintyy Pori Jazzissa pitkän tauon jälkeen. Kitaristi esittelee festivaalilla tuoreen Conspiracy-yhtyeensä, jonka erikoisvieraana kuullaan tanskalaistrumpetisti Palle Mikkelborgia.

Torstain konsertin muut uudet nimet ovat americana-, country- ja folk-vaikutteista musiikkia esittävä brittitulokas Jade Bird sekä harvakseltaan esiintyvä suomalaisen jazzin kärkikokoonpano, 12-henkinen Mikko Innanen 10+.

Lauantain 21.7. esiintyjätarjontaa Pori Jazzissa vahvistaa kotimaisen popin ykköstulokas Vesta, jonka tuore Lohtulauseita-albumi on kerännyt rutkasti ansaittua huomiota. Konsertin uusia nimiä ovat myös brittilaulaja Zara McFarlane ja upouuden kvartettinsa esittelevä Iro Haarla, joka lukeutuu suomalaisen jazzin keskeisiin nimiin.

Aiemmin julkistettuihin Pori Jazz -esiintyjiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt, Katie Melua ja Burt Bacharach. Kaikkiin Kirjurinluodon pääkonsertteihin on luvassa vielä muutamia esiintyjäkiinnityksiä.

Pori Jazz järjestetään heinäkuussa 53. kertaa. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

06.04.

Hae toimitsijaksi kesän festivaalille

Haluaisitko olla mukana toteuttamassa ensi kesän Pori Jazzia? Erilaisissa tehtävissämme työskentelee vuosittain satojen vapaaehtoisten joukko, jota ilman festivaalin järjestäminen ei olisi mahdollista.

Vapaaehtoishakumme on käynnissä nyt. Innokkaita toimitsijoita etsitään lukuisiin erilaisiin tehtäviin.

Lue lisää ja hae vapaaehtoistoimitsijaksi vaikka heti!

27.03.

Pori Jazzin täysin uudella ilmaisalueella runsas ohjelmatarjonta

Pori Jazz tekee ensi kesänä uudistuksia poikkeuksellisen laajaan ilmaistarjontaansa. Kirjurinluotoon rakennettava, täysin uusi ja pääsymaksuton festivaalialue tarjoaa runsaasti ilmaisohjelmaa peräti kolmella eri esiintymislavalla, joihin kuuluu muun muassa legendaarinen Lokkilava. Uudenlaisia elämyksiä tarjoava alue on auki yli viikon ajan.

Pori Jazzin festivaalikonsepti uudistuu, kun luonnonkauniiseen Kirjurinluodon kaupunkipuistoon rakennetaan laaja musiikkia ja muuta koettavaa tarjoava pääsymaksuton festivaalialue. Jazzpuistoksi kutsuttava alue alkaa Kokemäenjoen ylittävän Taavinsillan päästä ja levittäytyy vehreälle puistoalueelle Taavinsillan sekä Lokkilavan välillä.

Jazzpuiston kovaa ydintä ovat esiintymislavat, joita alueelta löytyy peräti kolme kappaletta. Suomen legendaarisimpiin konserttipaikkoihin lukeutuva Lokkilava palautettiin muutamia vuosia sitten Pori Jazzin pääkonserttien käyttöön, ja tänä vuonna estradi tarjoaa myös ison määrän pääsymaksuttomia konsertteja. Ilmaista ohjelmaa kuullaan lisäksi pienemmällä Puistolavalla sekä Kirjurinluodon kesäravintolan alueelta löytyvässä teltassa.

Uusi alue korvaa perinteisen Jazzkadun, jota ei enää tänä vuonna rakenneta osana Pori Jazzia. Pääsymaksuttomien esiintymislavojen määrä moninkertaistuu osana uudistusta, sillä Jazzkadulla ilmaislavoja on ollut vain yksi.

Katso koko kartta tästä linkistä

Iso ja yhtenäinen festivaalialue

Jazzpuisto aukeaa yleisölle perjantai-iltana 13. heinäkuuta ja on avoinna lauantaihin 21.7. asti. Koko alueelle on vapaa pääsy keskiviikkoon 18.7. asti, mutta Pori Jazzin pääkonserttipäivinä 19.–21. heinäkuuta Lokkilavan alue on osa pääsymaksullista konserttialuetta. Näinäkin päivinä Jazzpuiston muut osat sekä esiintymislavat palvelevat festivaalivieraita ilman pääsymaksua.

Uudistuksen tavoitteena on tarjota yleisölle uudenlaista koettavaa. Jazzpuistossa panostetaan yleisön viihtyvyyteen sekä alueen sisällölliseen ja visuaaliseen kiinnostavuuteen. Pori Jazz tarjoaakin kesällä 2018 poikkeuksellisen laajan yhtenäisen festivaalialueen, jossa Kirjurinluodon pääkonserttien alue sekä Jazzpuisto edustavat samoja arvoja ja yhtenäistä laatua.

Pääsymaksuttoman ohjelmiston osuus Pori Jazzissa on valtakunnallisesti katsoen poikkeuksellisen suuri ja tasokas. Jazzpuistossa järjestetään 15.–17.7. myös perinteinen Pori Jazz Kids Festival, joka on pääsymaksuton koko perheen tapahtuma. Jazzpuiston runsaasta ohjelmatarjonnasta on luvassa tietoja myöhemmin keväällä.

Pääkonserttien liput edullisemmin 31.3. asti

Pori Jazzin maksulliset pääkonsertit järjestetään 19.–21.7. viime vuosilta tutulla konseptilla, johon kuuluu kolme eri esiintymislavaa. Tähän mennessä julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Nick Cave & The Bad Seeds, Alanis Morissette, James Blunt sekä Katie Melua. Pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Kirjurinluodon esiintymislavojen ohella Pori Jazzin konserttipaikkoihin kuuluu Porin Etelärannassa sijaitseva Cafe Jazz, joka on tuttu myöhäisillan jamisessioistaan. Cafe Jazzin sekä festivaalin päätössunnuntain 22.7. ohjelmatarjonnasta tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

21.03.

James Blunt, Katie Melua ja muita uusia nimiä Pori Jazziin

Brittitähti James Blunt saapuu maailmankiertueellaan Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa heinäkuussa. Festivaalin muita uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Katie Melua, Jess Glynne ja Tower of Power.

Iso-Britannian menestyneimpiin artisteihin lukeutuva James Blunt palaa muutaman vuoden poissaolon jälkeen Pori Jazziin ja esiintyy Kirjurinluodossa perjantaina 20. heinäkuuta. Blunt vierailee Porissa osana The Afterlove -maailmankiertuettaan, jolle hän suuntasi samannimisen studioalbuminsa ilmestyttyä viime vuonna. Maailmanmaineeseen debyyttialbumillaan “Back to Bedlam” noussut Blunt on myynyt uransa aikana yli 30 miljoonaa albumia, ja hänen tunnettuihin hitteihinsä lukeutuvat muun muassa kappaleet "You’re Beautiful", "Bonfire Heart", "Goodbye My Lover" ja "1973".

James Blunt esiintyi ensimmäisen kerran Pori Jazzissa kesällä 2014, jolloin englantilaisherrasmiehen lämminhenkinen esiintyminen teki vaikutuksen runsaslukuiseen yleisöön. Antaumuksellisen keikkansa päätteeksi Blunt intoutui stage-daivaamaan ja surffaamaan Kirjurinluodon yleisön käsivarsilla – temppu, jota Pori Jazzin pääkonserteissa ei ole usein nähty.

Georgialaissyntyinen brittimuusikko Katie Melua oli vasta 19-vuotias, kun hänen debyyttialbuminsa Call of the Search nousi vuonna 2003 Britannian listaykköseksi. Nousukiito jatkui myöhemmillä julkaisuilla, joiden myötä Melua nousi parhaimmillaan Britannian sekä koko Euroopan eniten levyjä myyneeksi naisartistiksi. Kauniista lauluäänestään ja taitavasti muovaillusta folkpop-tunnelmoinnistaan tunnettu artisti on julkaissut seitsemän pitkäsoittoa ja myynyt uransa aikana yhteensä yli 11 miljoonaa albumia. Pori Jazzissa Melua ja hänen yhtyeensä esittävät lauantaina 21.7. hittejä ja valikoituja kappaleita artistin 15-vuotisen uran varrelta.

Radiohittejä, soulia ja funkia

Esiintymisensä perjantain 20.7. konsertissa vahvistaneen Jess Glynnen ura ei olisi voinut saada juuri vauhdikkaampaa lähtöä. Brittiartistin lauluääni valtasi ensimmäistä kertaa kansainväliset radiokanavat ja striimaustilastot, kun hän vieraili Clean Bandit -yhtyeen megahitillä "Rather Be". Vuonna 2015 Glynnestä tuli vasta historian toinen naisartisti, joka onnistui nousemaan Brittien single-listan kärkeen viidellä eri kappaleella. Huippumenestys oli myös Glynnen debyyttialbumi I Cry When I Laugh, joka viihtyi Brittien albumilistoilla pitkälti yli 100 viikkoa. Toisen studioalbuminsa julkaisua valmistelevan Jess Glynnen ääni soi tälläkin hetkellä joka puolella maailmaa, sillä hän laulaa Rudimental-yhtyeen jättihitiksi kasvaneella "These Days" -kappaleella.

Perjantain konsertissa kuullaan myös yhdysvaltalaisyhtye Tower of Poweria, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Soulin ja funkin kestosuosikkina tunnetussa kokoonpanossa on soittanut vuosikymmenten varrella yli 60 eri muusikkoa, mutta tekemisen taso on ollut aina priimaa. Tätä nykyä Tower of Powerin laulajana urakoi Marcus Scott, ja yhtyeen pitkäaikaisista jäsenistä mukana kokoonpanossa ovat Emilio Castillo, David Garibaldi sekä Doc Kupka. Kirjurinluodossa Tower of Power ei ole vieraillut pitkään aikaan, mutta Pori Jazz -yleisön esiintyjätoiveissa yhtyeen nimi on vilkkunut vuodesta toiseen. Heinäkuussa rytmimusiikin ystäviä hemmotellaan, kun "Soul with a Capital S", "What Is Hip?", "Soul Vaccination" ja muut klassikkokappaleet vauhdittavat kesäisen perjantain viettoa.

Liput edullisemmin 31.3. asti!

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Myynnissä on myös kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä.

16.03.

Burt Bacharach ja Mavis Staples täydentävät torstain ohjelmaa

Pori Jazzin ohjelmisto torstaina 19. heinäkuuta vahvistuu kahdella yhdysvaltalaislegendalla. Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät lukemattomista kuolemattomista kappaleistaan tunnettu säveltäjä Burt Bacharach sekä kaikkien aikojen gospel- ja soul-laulajiin kuuluva Mavis Staples. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Populaarimusiikin historian tärkeimpiin säveltäjiin lukeutuva Burt Bacharach on tehtaillut 1950-luvulta alkaen kymmeniä hittikappaleita, joihin kuuluvat muun muassa The Look of Love, Raindrops Keep Falling on My Head, (They Long To Be) Close To You, Anyone Who Had a Heart, What the World Needs Now Is Love ja I Say a Little Prayer. Bacharach on voittanut pitkän uransa aikana kuusi Grammya, ja elokuviin säveltämillään kappaleilla hän on napannut kolme Oscar-palkintoa. Bacharach on vuosikymmenten varrella säveltänyt kappaleita muun muassa Dionne Warwickille, Dusty Springfieldille ja The Carpentersille. Sanoitukset useimpiin Bacharachin kappaleista kirjoitti hänen yhteistyökumppaninsa Hal David, joka menehtyi vuonna 2012.

Bacharachin sävellykset ovat hyvin tunnistettavia, ja hänen sävelkielensä sekä omaperäiset harmoniansa kumpuavat taustasta jazzin parissa. Useat jazzmuusikot ovatkin hakeneet innoitusta Bacharachin tuotannosta – esimerkiksi Stan Getz äänitti albumillisen hänen sävellyksiään jo vuonna 1968.

Toukokuussa 90 vuotta täyttävä Burt Bacharach kiertää yhä maailmaa esittäen kuolemattomia kappaleitaan. Yhdysvaltalaislegenda johtaa flyygelinsä ääreltä 11-henkistä yhtyettä, johon kuuluu kolme laulajaa. Bacharach ei pidä itseään kummoisena laulajana, mutta yleensä hän tarttuu itsekin hetkeksi mikrofoniin. Nenäliinat kannattaa varata konserttiin mukaan, sillä Bacharachin rakastetut kappaleet menevät yleisössä usein tunteisiin.

Soulin ja gospelin verevä tulkki

Mavis Staples, 78, kuuluu kaikkien aikojen tärkeimpiin ja vaikuttavimpiin gospel- ja soul-laulajiin, mutta musiikin ohella hän on ollut vahvasti esillä kansalaisaktivistina. Staples kuului yli 50 vuotta kitaristi-isänsä Pop Staplesin johtamaan perheyhtyeeseen The Staple Singers, joka myi kymmeniä miljoonia albumeja ja oli tärkeä osa rasismin vastaisen kansalaisoikeusliikkeen soundtrackia.

Mavis Staplesin salaperäinen ja syvä lauluääni on kiehtonut vuosikymmenten varrella monia, muun muassa hänen entistä miesystäväänsä Bob Dylania. Ensimmäiset omat albuminsa Staples julkaisi jo 1970-luvun vaihteessa, mutta uudelleen hänen soolouransa on käynnistynyt 2010-luvulla. Staples on tehnyt yhteistyötä viime kesänä Porissa vierailleen Wilco-yhtyeen Jeff Tweedyn kanssa, ja yhteistyön tuloksena syntyneet albumit ovat keränneet osakseen kiitosta. Staplesin tuorein pitkäsoitto "If All I Was Was Black" ilmestyi viime syksynä.

Vuonna 2016 julkaistulle "Living on a High Note" -albumille kappaleita kirjoittivat Staplesin pyynnöstä useat eri artistit, joista yksi oli Nick Cave. Torstaina 19.7. Nick Cave & The Bad Seeds esiintyy samassa Pori Jazz -konsertissa Mavis Staplesin kanssa.

Liput edullisemmin 31.3. asti!

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Myynnissä on myös kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla kansainvälisillä ja kotimaisilla esiintyjillä.

 

14.02.

Alanis Morissette saapuu heinäkuussa Pori Jazziin

Kanadalaistähti Alanis Morissette konsertoi Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös Robert Glasperin johtama superkokoonpano R+R=NOW, brittiartisti Jessie Ware, yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex sekä pitkän uran jazzin parissa tehnyt säveltäjä-pianisti Carla Bley.

Laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette nousi pop-taivaan isoimpien tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa “Jagged Little Pill”. Pitkäsoitosta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja albumin isot hittiraidat – muun muassa “Ironic”, “You Oughta Know” ja “Hand In My Pocket” – valtasivat pitkäksi aikaa radioaallot sekä musiikkivideokanavat. Jagged Little Pilliä on myyty tähän päivään mennessä arviolta 33 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden musiikkihistorian eniten myydyistä pitkäsoitoista.

Kanadalainen Morissette on julkaissut yhteensä kahdeksan studioalbumia ja tullut musiikkiuransa ohella tunnetuksi näyttelijänä. Morissette on esiintynyt muun muassa Weeds- ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä Dogma-elokuvassa. Morissette on myynyt yli 60 miljoonaa albumia ja voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja käyttänyt aikaansa ja näkyvyyttään muun muassa naisten oikeuksien edistämiseen. Morissette valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka on ennakoitu ilmestyvän tänä vuonna.

Suomessa Alanis Morissette on konsertoinut pitkällä urallaan vain kerran aiemmin. Hän esiintyi Helsingin Hartwall Arenassa kesällä 1999.

Pori Jazzin ensi kesän liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti. Liput maksavat toimituskuluineen alk. 72 euroa (norm. 78 euroa), kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Lauantain 21.7. pääsyliput tulevat myyntiin Ticketmasterin kanavissa maanantaina 19.2. klo 9. Muiden päivien pääsylippuja on saatavilla jo nyt, samoin kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Radio Aalto Lounge -lippuja.

Uusia nimiä joka päivälle

Alanis Morissetten ohella uusia Pori Jazz -esiintyjiin kuuluu perjantaina 20.7. kuultava superbändi R+R=NOW. Kyseessä on kosketinsoittaja-tuottaja Robert Glasperin johtama tuore yhtye, jossa soittaa joukko jazzin ja rytmimusiikin kuumimpia tämän hetken nimiä – muun muassa tuottaja-saksofonisti Terrace Martin, trumpetisti Christian Scott ja multi-instrumentalisti Taylor McFerrin.

Lauantain 21.7. konserttia täydentää Morissetten lisäksi brittilaulaja Jessie Ware, joka on ehdolla vuoden naisartistiksi ensi viikon BRIT Awardsissa. Samana päivänä Kirjurinluodossa esiintyy ikoninen jazzpianisti ja -säveltäjä Carla Bley, 81, trioineen.

Torstain 19.7. pääesiintyjäksi on jo aiemmin vahvistunut Nick Cave & The Bad Seeds. Konsertin tarjontaa täydentää YouTube-ilmiöksi noussut yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex, jonka vahvatunnelmainen debyyttialbumi päätyi loppuvuodesta useille vuoden parhaat levyt -listoille.

Pori Jazz järjestetään 53. kertaa 14.–22. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään aikana lukuisilla nimillä.

19.12.

Vijay Iyer Sextet ja seitsemän muuta uutta kiinnitystä

Vuoden kehutuimman jazzalbumin julkaissut Vijay Iyer Sextet konsertoi heinäkuussa Pori Jazzissa. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös seitsemän muuta uutta nimeä, ja ensi kesän pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan vuoden loppuun asti.

Vijay Iyer saattaa olla tämän hetken keskeisin jazzmuusikko. Palkinnot ja tunnustukset ovat seuranneet toistaan, kun pianisti ja säveltäjä on tehnyt viime vuosina kovaa jälkeä albumeillaan ja esiintymisillään. Kesällä 2015 Vijay Iyer nähtiin Porissa arvostetun trionsa kanssa, ja ensi heinäkuussa yhdysvaltalaismuusikko tuo Kirjurinluodon konserttipuistoon nimivahvan sekstettinsä, jonka “Far From Over” -albumia monet ovat pitäneet päättyvän vuoden parhaana jazzjulkaisuna. Samoilla linjoilla oli Helsingin Sanomat, joka kuvaili ECM-levymerkillä julkaistua albumia viiden tähden mestariteokseksi.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi kesänä 19.–21. heinäkuuta. Vijay Iyer Sextetin ohella festivaalin uusiin yhdysvaltalaiskiinnityksiin kuuluvat isoksi internet-ilmiöksi noussut KNOWER-yhtye sekä yhden vuoden kehutuimmista albumeista julkaissut Hurray for the Riff Raff. Brittiosaamista edustavat aiemminkin Pori Jazzissa nähty GoGo Penguin sekä trumpetisti Yazz Ahmedin johtama septetti.

Kotimaisina niminä kesän ohjelmistoon on lisätty kolme ajankohtaista esiintyjää. Heistä laulajatähti Aili Ikonen julkaisi syksyllä kehutun uutuusalbuminsa “Piirrä minut”, ja rumpali Teppo Mäkysen johtama 3TM on puolestaan paraikaa parhaan jazzalbumin Emma-ehdokkaana. Kotimaisen musiikkivuoden ehdottomiin ykkösilmiöihin on kuulunut Litku Klemetti, joka tekee ensi kesänä debyyttinsä Kirjurinluodon esiintymislavoilla.

Jo aiemmin Pori Jazz on kertonut Nick Cave & The Bad Seedsin esiintyvän Kirjurinluodossa torstaina 19.7. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään mittaan lukuisilla nimillä.

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti!

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

16.11.

Nick Cave & The Bad Seeds heinäkuussa Pori Jazziin!

Nick Cave & The Bad Seeds saapuu usean vuoden vuoden poissaolon jälkeen Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa torstaina 19. heinäkuuta. Nykypäivän arvostetuimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva kokoonpano on parhaillaan laajamittaisella kiertueella, jonka aikana se on soittanut ylistettyjä konsertteja Euroopan suurkaupunkien isoilla areenoilla. Ensi kesän Pori Jazz -liput tulevat myyntiin perjantaiaamuna klo 9!

Nick Cave & The Bad Seeds perustettiin vuonna 1983. Australialaisyhtye on myynyt uransa aikana yli viisi miljoonaa albumia ja vaikuttanut lukemattomien muiden yhtyeiden ja artistien musiikkiin. Laulaja-lauluntekijä Nick Cave on yhtyeen kiistaton keulakuva, mutta samaan aikaan kyse on tiiviistä ja yhteen hitsautuneesta bändistä, joka on kuulostanut uniikilta aina ensialbumistaan From Her To Eternity (1984) lähtien. Ylivertaisen karismaattisena rock-ikonina tunnettu Nick Cave on kunnostautunut myös kirjailijana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä.

Nick Cave & The Bad Seedsin kuudestoista pitkäsoitto Skeleton Tree julkaistiin syyskuussa 2016. Albumin tausta on äärimmäisen traaginen, sillä Nick Caven 15-vuotias poika menehtyi tapaturmaisesti levyn nauhoitusten aikana. Arvostelumenestykseksi nousseen pitkäsoiton syntytarinaa valottava dokumentti One More Time With Feeling on vähintään yhtä vaikuttava kuin albumi itse.

Nick Cave & The Bad Seeds on kiertänyt tänä syksynä Euroopan suurkaupunkeja ja niiden isoja areenoja. Kiertue on kerännyt medioissa ylistäviä luonnehdintoja ja lukemattomia viiden tähden arvioita. Se ei ole yllätys, sillä Nick Cave & The Bad Seedsin tavaramerkki ovat jo pitkään olleet konsertit, joiden tunnelma on ainutlaatuisen vangitseva ja usein suorastaan pakahduttava. Syksyn kiertueellaan Nick Cave & The Bad Seeds vieraili muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, jossa yhtye on viimeksi nähty vuonna 2013.

Ensi kesän festivaalin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään mittaan. Lipunmyynti käynnistyy Ticketmasterissa perjantaina 17.11. klo 9!

16.11.

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti!

Ensi kesänä 53. kertaa järjestettävän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterin kanavissa. Festivaalin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 19., perjantaina 20. ja lauantaina 21. heinäkuuta.

Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin eikä lippua tarvitse erikseen vaihtaa päiväkohtaiseen, vaan se käy sellaisenaan pääsylippuna haluttuna pääkonserttipäivänä.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

01.11.

Pori Jazz ensi kesänä 14.–22. heinäkuuta

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 53. kertaa. Kirjurinluodon konserttipuistossa ja Porin jokirannassa järjestettävän festivaalin päivämäärät ovat 14.–22. heinäkuuta.

01.11.

Joko olet tilannut uutiskirjeemme?

Haluatko kuulla esiintyjäkiinnityksistämme, lipputarjouksista ja muista kuulumistamme ensimmäisten joukossa? Uutiskirjeemme tilaamalla olet Pori Jazzin sisäpiirissä!

 

 

 

Muista seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa: Facebook / Twitter / Instagram

01.11.

Vuoden 2018 festivaalijuliste julkaistu

Pori Jazzin festivaalijuliste kesälle 2018 on julkaistu. Julisteen suunnittelusta vastaa tunnettu ruotsalaiskuvittaja Stina Löfgren, jonka aiempiin asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa The New York Times, Google ja Music Television.