13.06.

Koko laaja festivaaliohjelma julkaistu

Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto kesälle 2017 on julkaistu. Kirjurinluodon pääkonserttien tarjonnan ohella Porissa esiintyy yhdeksän päivän aikana iso joukko mielenkiintoisia huippuyhtyeitä.

13.06.

Pori Jazz Kids juhlitaan jo 13. kertaa

Koko perheen yhteinen musiikkijuhla Pori Jazz Kids Festival järjestetään tänä kesänä 13. kertaa. Ilmaistapahtuma tarjoaa lapsille Pori Jazz -henkistä ohjelmaa ja kannustaa heitä musiikin pariin.

08.06.

Poriin kätevästi festivaalijunalla

Pori Jazziin matkustaminen onnistuu tänäkin vuonna kätevästi festivaalijunalla! VR:n ja Pori Jazzin yhteistyössä järjestämä juna kulkee Helsingistä Poriin lauantaina 15.7., jolloin Kirjurinluodossa esiintyvät muun muassa Grace Jones, Chaka Khan ja Erykah Badu.

30.05.

Pääkonserttien ohjelmisto valmis ja aikataulut julkaistu!

Pori Jazzin pääkonserttien ohjelma on kokonaisuudessaan valmis. Viimeisessä esiintyjäjulkaisussa korostuu suomalainen musiikki, jonka merkkihahmoja sekä tuoreita kykyjä nostetaan esille Kirjurinluodon konserteissa. Tavanomaisesta poikkeavalla ohjelmistolla Pori Jazzissa esiintyvät rock-legenda Tuomari Nurmio sekä jazzvisionääri Heikki Sarmanto, joiden elämäntyötä ja upeaa uraa festivaali haluaa kunnioittaa erikoiskonserteilla.

24.05.

Pori Jazzissa nautitaan kesällä Somersbyn siidereistä

Pori Jazzissa ja Kirjurinluodon heinäkuisissa pääkonserteissa nautitaan herkullisista siidereistä, joista vastaa festivaalin uusi pääyhteistyökumppani Somersby.

20.04.

White Lies, José González ja muita kesävieraita

Kirjurinluodon pääkonserttien ohjelmisto on täydentynyt useilla ulkomaalaisartisteilla. Pori Jazzissa nähdään heinäkuussa muun muassa White Lies, José González ja Canned Heat.

29.03.

Devendra Banhart ja lukuisia jazzin huippuja ohjelmistoon

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva kulttiartisti Devendra Banhart konsertoi Pori Jazzissa torstaina 13. heinäkuuta. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia jazznimiä, muun muassa Sun Ra Arkestra, The Bad Plus ja Ambrose Akinmusire. Pori Jazzin liput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

17.03.

Soul-diivat Chaka Khan ja Erykah Badu lauantain ohjelmistoon

Yhdysvaltalaistähdet Chaka Khan ja Erykah Badu täydentävät Pori Jazz -ohjelmaa lauantaina 15. heinäkuuta. Kirjurinluodon lauantaikonsertti tarjoaa nimekkään ja monipuolisen esiintyjäkaartin, sillä päivän aiemmin julkistettuihin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Grace Jones, Michael Kiwanuka ja Jethro Tull. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

07.03.

Uniikki pop-ikoni Grace Jones heinäkuussa Pori Jazziin

Ikoninen laulaja, malli ja näyttelijä Grace Jones esiintyy kesällä Pori Jazzissa. Poikkeuksellisen karismaattisena ja räväkkänä persoonana tunnettu diiva konsertoi Kirjurinluodossa lauantaina 15. heinäkuuta.

17.02.

Tuore Grammy-voittaja Fantastic Negrito kesällä Poriin

Yhdysvaltalaisartisti Fantastic Negrito voitti viime sunnuntaina ensimmäisen Grammy-palkintonsa. Torstaina 13. heinäkuuta hänet nähdään Pori Jazzissa.

16.02.

Kaikkien aikojen pop-nero Brian Wilson ensimmäistä kertaa Suomeen

The Beach Boysin johtohahmona ja yhtenä kaikkien aikojen pop-säveltäjistä tunnettu Brian Wilson saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy yhtyeineen Pori Jazzissa torstaina 13. heinäkuuta. Konsertissa kuullaan The Beach Boysin legendaarinen Pet Sounds -pitkäsoitto kokonaisuudessaan sekä joukko isoimpia hittejä The Beach Boysin ja Brian Wilsonin muilta albumeilta. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan rajoitetun ajan.

09.12.

Wilco ja The Cinematic Orchestra lisätty ohjelmistoon

Vaihtoehtoisen rockin arvostetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Wilco sekä kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomeen saapuva The Cinematic Orchestra täydentävät Pori Jazzin ensi kesän ohjelmistoa. Festivaalin tarjontaan on lisätty uutena nimenä myös Bill Frisell Trio. Ensi kesän liput ovat tarjouksessa 31.12. asti.

17.01.

Jamiroquai tähdittää perjantain konserttia

Menestyksekäs brittiyhtye Jamiroquai palaa pitkästä aikaa Suomeen ja esiintyy Pori Jazzissa perjantaina 14. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Ticketmasterissa maanantaiaamuna 23.1. klo 9.

02.12.

Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ensi kesän Pori Jazziin

Pori Jazzissa lauantaina 15.7. esiintyvät Michael Kiwanuka ja Jethro Tull ovat festivaalin ensimmäiset ulkomaalaiset kiinnitykset ensi kesälle. Samassa konsertissa nähdään Verneri Pohjola Group, joka esittää basistilegenda Pekka Pohjolan kappaleita. Pori Jazzin liput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti.

01.01.

Liput edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti

Pori Jazzin pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.3. asti. Päivälippu maksaa toimituskuluineen alk. 68,50 euroa, kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Päivälippujen normaalihinta on 75,50 euroa.

Myynnissä on myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Rannekkeeseen vaihdettavan lipun hinta on toimituskuluineen alkaen 175,50 euroa. Tutustu myös VIP-paketteihimme sekä Radio Aalto Loungeen!

02.12.

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Ensi kesän Pori Jazzin lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa. Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 66 euroa) on myynnissä 31.12. asti ja oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin. Pääkonsertit Kirjurinluodossa järjestetään torstaina 13., perjantaina 14. ja lauantaina 15. heinäkuuta.

20.12.

Jazz-legenda Herbie Hancock kesällä Poriin

Kaikkien aikojen legendaarisimpiin jazz-muusikoihin lukeutuva Herbie Hancock esiintyy kesällä Pori Jazzissa. Pianisti-säveltäjän uusi sähköinen yhtye nähdään Kirjurinluodossa perjantaina 14. heinäkuuta. Festivaalin konserttiliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

31.10.

Vuoden 2017 festivaalijuliste julkaistu

Pori Jazzin festivaalijuliste kesälle 2017 on julkaistu. Julisteen suunnittelusta vastaavat Antti Grundstén ja Hanna Anonen.

Pori Jazz on järjestetty vuosittain heinäkuussa kesästä 1966 lähtien, ja festivaalijulisteilla on ollut alusta alkaen keskeinen rooli tapahtuman identiteetin ja ilmeen rakentumisessa. Julisteita on vuosikymmenten varrella suunnitellut laaja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä suunnittelijoita.

Ensi kesän ensimmäisistä esiintyjäkiinnityksistä kerrotaan lähiviikkoina.

16.12.

Pori Jazz ja ravintola Farang yhteistyöhön

Matti Wikbergin ja Tomi Björckin omistama ravintola Farang on Pori Jazzin uusi yhteistyökumppani festivaalin VIP-palveluiden kehittämisessä ja toteuttamisessa. Useasti alan ammattilaisten keskuudessa palkittu ja Michelin-oppaasssa Bib Gourmand -merkinnän saanut Farang vastaa jatkossa Pori Jazzin VIP-asiakkaiden ravintolaelämyksistä osana tasokasta festivaalikokemusta.

06.10.

Pori Jazz ensi kesänä 8.-16. heinäkuuta

Pori Jazz järjestetään ensi kesänä 52. kertaa. Kirjurinluodon konserttipuistossa ja Porin jokirannassa järjestettävän festivaalin päivämäärät ovat 8.-16. heinäkuuta.

Kesällä 2016 Pori Jazzin pääkonsertit keräsivät yhteensä 56 500 kävijää. Maksullisissa konserteissa kuulijoita oli yhteensä 57 500, ja jazzkadulla käyntikertoja laskettiin kymmenen päivän aikana 323 000.

Tietoja kesän 2017 esiintyjistä ja järjestelyistä on luvassa alkavan talven mittaan. Seuraa uutisointiamme!