21.07.

Pääkonserteissa ennätysmäärä kävijöitä

Pori Jazzin viikonloppuna järjestetyt pääkonsertit keräsivät yhteensä 69 000 kävijää. Festivaalin pääkonserttien kokonaiskävijämäärä ei ole ikinä aiemmin ollut yhtä suuri.

Sekä perjantain että lauantain konsertit olivat loppuunmyytyjä, ja musiikista nautti Kirjurinluodossa molempina päivinä 27 000 kävijää. Edellisen kerran Pori Jazzin pääkonsertti oli myyty loppuun 11 vuotta sitten. Torstain pääkonsertissa kävijöitä oli 15 000.

Festivaalin laaja ja monipuolinen musiikkiohjelmisto sai yleisöltä runsaasti kiitosta. Kirjurinluodon konserttialue ja palvelut kestivät hyvin ison yleisömäärän, eikä alueelle muodostunut esimerkiksi kohtuuttoman pitkiä jonoja. Konsertteja leimasi Pori Jazzille ominainen leppoisa tunnelma, johon aurinkoinen kesäsää toi oman lisänsä.

Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjosi tänäkin vuonna laajan pääsymaksuttoman ohjelman, jota oli tarjolla yhdeksän päivän ajan 12.–20.7. Pääkonserttialueen lisäksi musiikkia kuultiin Cafe Jazzissa sekä Jazzpuistossa, joka toimi toista kertaa Pori Jazzin pääsymaksuttomana festivaalialueena. Jazzpuisto sekä erityisesti uusi konserttiteltta Poriljonki saivat yleisöltä positiivista palautetta. Yhteensä Pori Jazzissa kuultiin 90 eri konserttia ja musiikkiesitystä.

Pori Jazz järjestetään 55. kertaa heinäkuussa 2020, ja Kirjurinluodon pääkonserttien vuoro on viikon 29 lopulla. Festivaalin tarkat päivämäärät ilmoitetaan tuonnempana.

17.07.

Osta pääkonserttien liput ajoissa

Pori Jazz 2019 huipentuu Kirjurinluodon pääkonsertteihin torstaina, perjantaina, ja lauantaina. Liput liikkuvat tällä hetkellä kovaa vauhtia, joten suosittelemme ostamaan erityisesti perjantain ja lauantain konsertteihin hyvissä ajoin ja ennakkoon.

Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterin myyntikanavissa. Festivaalin lipunmyynti palvelee Porissa kauppakeskus Puuvillan toisessa kerroksessa päivittäin klo 10–20. Lippuja myydään myös Kirjurinluodon porteilla, mikäli lippuja on jäljellä. Pääkonserttien pääsyliput maksavat toimituskuluineen alk. 79 euroa. Kirjurinluodon porteilla lippujen hinta on 85 euroa.

Huomaathan, että Ticketmaster on Pori Jazzin ainoa lipunmyyntikumppani. Viime vuosina lipunmyyntimarkkinoille on tullut toimijoita (esim. Viagogo), jotka myyvät pääsylippuja huomattavaan ylihintaan tai jopa väärennettyjä lippuja. On tärkeää, että hankit lippusi vain Ticketmasterin valtakunnallisen verkoston kautta tai Pori Jazzin omista myyntipisteistä.

Tervetuloa konsertteihin!

10.07.

Ted Curson -palkinto Linda Fredrikssonille

Saksofonisti ja säveltäjä Linda Fredriksson on valittu Pori Jazzin Ted Curson -palkinnon saajaksi. Vuoden nousevana kykynä palkitaan rumpali Okko Saastamoinen. Pori Jazz 2019 alkaa perjantai-iltana, kun festivaalin uusi ilmaisalue Jazzpuisto aukeaa yleisölle klo 18.

Linda Fredriksson, 34, tunnetaan kenties parhaiten Mopo-yhtyeestä, jossa hän on soittanut kymmenen vuotta yhdessä basisti Eero Tikkasen ja rumpali Eeti Niemisen kanssa. Monipuolinen ja omaleimainen saksofonisti on tuttu myös monista muista yhtyeistä, joihin ovat viime aikoina kuuluneet esimerkiksi Superposition! sekä Ricky-Tick Big Band.

Fredrikssonin instrumentteja ovat baritoni- ja alttosaksofonit sekä bassoklarinetti ja huilu. Hän on työskennellyt ammattimuusikkona aktiivisesti vuodesta 2005 ja valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta 2014. Fredriksson on tehnyt yhteistyötä hyvin erilaisten muusikoiden ja yhtyeiden kanssa sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet vuosien varrella niin Timo Lassyn ja Raoul Björkenheim kaltaiset jazzmuusikot kuin myös muiden musiikinlajien tunnetut nimet, kuten Ultra Bra, Olavi Uusivirta ja Pyhimys. Fredriksson valmistelee ensimmäistä omissa nimissään julkaistavaa albumia.

Linda Fredriksson nähdään kahdesti Kirjurinluodon legendaarisella Lokkilavalla, kun Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi viikon lopulla. Torstaina 18.7. Fredriksson kuuluu uunituoreeseen Superposition!-yhtyeeseen, ja lauantaina 20.7. kuullaan Mopon erikoiskonsertti, jonka teemana on kaikkien aikojen ensimmäinen kuukävely. Yhdysvaltojen laskeutumisesta kuun pinnalle tulee konserttipäivänä kuluneeksi 50 vuotta.

– Konsertin valmistelu on ollut todella inspiroivaa. Kyseessä on ihana teema, joka herätti heti paljon soivia mielikuvia ja innostusta. Tiedossa on jotain tuttua ja tuntematonta, ja tietysti myös yllätyksiä, Fredriksson ennakoi Mopo on the Moon -nimellä kulkevaa esitystä.

Ted Curson -palkinto on Pori Jazzin tunnustus, joka jaetaan kulloisellakin festivaalilla tärkeässä roolissa vierailevalle taiteilijalle. Tunnustuksen lisäksi Pori Jazz antaa muusikolle rahallista tukea jossakin yhteisesti hänen kanssaan valittavassa aiheessa.

Vuoden nousevana kykynä Pori Jazz palkitsee rumpali Okko Saastamoisen, 24, joka tunnetaan erityisesti OK:KO-yhtyeestä. OK:KO on noussut komeetan lailla kotimaisen jazzin kiinnostavimpien kokoonpanojen joukkoon, ja perjantaina 19.7. nuorten muusikoiden yhtye esiintyy Lokkilavalla. Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä opiskelevan Okko Saastamoisen muita yhtyeitä ovat muun muassa Viba, Fugaiu Novo ja Anakonda Shark.

Pori Jazz 2019 alkaa perjantaina, kun pääsymaksuton festivaalialue Jazzpuisto avautuu yleisölle Porin Kirjurinluodossa. Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi viikon torstaina, perjantaina ja lauantaina, jolloin Kirjurinluodossa esiintyvät muun muassa Christina Aguilera, Toto, Stray Cats, Melody Gardot ja Snarky Puppy.

02.07.

Kesän mobiiliapplikaatio julkaistu

Kesän 2019 virallinen Pori Jazz -mobiiliapplikaatio on julkaistu! iOS- ja Android-ympäristössä toimiva sovellus kannattaa ladata puhelimeen ennen festivaalille suuntamista, sillä mukana on koko laaja ohjelmisto, festivaalikartta palveluesittelyineen sekä paljon muuta tärkeää infoa.

Lataa iOS-sovellus: https://apps.apple.com/app/id891463013

Lataa Android-sovellus: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.porijazz.android

17.06.

Poriin kätevästi junalla tai bussilla

Pori Jazziin pääsee tänäkin vuonna kätevästi julkisilla kulkuvälineillä!

VR on lisännyt vuorojaan Pori Jazziin pääkonserttipäivinä. Helsingistä lähtee lauantaina 20.7. klo 9.15 ylimääräinen junavuoro, joka kulkee Tampereen kautta ja saapuu Poriin klo 12.53. Sekä perjantain 19.7. että lauantain 207. konserttipäivien jälkeen Porista lähtee puolestaan lisäjuna Helsinkiin hieman ennen aamuyhtä. Lue lisää ja varaa paikkasi junasta VR:n verkkosivuilla! Huomaathan myös, että Porin Linjat Oy järjestää bussivuoroja Porin Matkakeskuksen ja Kirjurinluodon välillä niin junien saapuessa Poriin kuin myös konserttien päättymisen jälkeen. Matkalipun hinta on 2 €/henkilö, vain käteismaksu.

Bussiyhteyksien osalta Satakunnan Liikenne Oy järjestää pääkonserttipäivinä useita ylimääräisiä vuoroja Porin sekä Rauman, Turun, Tampereen, Huittisten ja Helsingin välillä. Paluuvuorot lähtevät illalla Kirjurinluodon pysäköintialueelta. Tarkemmat tiedot ja aikataulut Koiviston Auton verkkosivuilla.

Korsisaari Oy liikennöi Helsingistä Espoon, Nummelan, Karkkilan ja Forssan kautta Kirjurinluotoon pääkonserttipäivinä. Matkat ovat myynnissä Korsisaaren verkkokaupassa.

Väinö Paunu Oy järjestää puolestaan konserttimatkoja Tampereelta Kirjurinluotoon pääkonserttipäivinä. Matkat ovat myynnissä Paunun verkkokaupassa.

Tervetuloa Pori Jazziin!

14.06.

Kesän täydellinen ohjelmisto julki – Jazzpuistossa laaja pääsymaksuton tarjonta

Heinäkuussa järjestettävän Pori Jazzin täydellinen ohjelmisto on julkaistu. Kirjurinluodon pääkonserttien tarjonnan ohella Porissa esiinty kymmenen päivän aikana suuri joukko mielenkiintoisia artisteja ja yhtyeitä, joista valtaosaa pääsee kuulemaan ilman pääsymaksua.

Merkittävä osa Pori Jazzin musiikkitarjonnasta on perinteiseen tapaan ilmaista. Pääsymaksutonta ohjelmistoa tarjotaan Jazzpuistossa, joka on Pori Jazzin viime vuonna lanseeraama festivaalialue Porin Kirjurinluodossa. Pääsymaksuton ohjelma soi Jazzpuistossa parhaimmillaan kolmella eri esiintymislavalla.

Jazzpuiston mahdollisesti isoin kansanjuhla on odotettavissa keskiviikkona 17.7.. jolloin vietetään Kirjurinluodon pääkonserttien “etkoja”. Pori Jazz kutsuu kaikki mukaan koko kaupungin juhlaan, jota saapuvat Kirjurinluodon legendaariselle Lokkilavalle viettämään myös Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys sekä Alexi Tuomarila Trio vieraanaan Kalevi Louhivuori. Viime kesästä poiketen Lokkilava on käytössä pääsymaksuttomana konserttipaikkana ainoastaan 17.7. Festivaalin huipentuessa 18.–20.7. Lokkilava on tuttuun tapaan yksi Pori Jazzin pääkonserttien esiintymislavoista.

Konserttiteltta Poriljonki kutsuu musiikin äärelle

Jazzpuiston tämän kesän uutuus on iso konserttiteltta Poriljonki, joka nousee viimevuotisen Puistolavan paikalle. Poriljongissa järjestetään musiikkiohjelmaa koko festivaalin ajan eli perjantaista 12.7. lauantaihin 20.7. Poriljongissa päästään kuulemaan kotimaisen jazzin huippuyhtyeitä, esimerkiksi Max Zenger Globusta, Alder Egoa ja Marzi Nymanin trioa. Muita musiikinlajeja Poriljongissa edustavat esimerkiksi Maustetytöt, Jaakko Laitinen & Väärä Raha sekä Iisa. Useimpina festivaalipäivinä Poriljongin illan huipentaa Kirjuri All Stars, joka on huippumuusikoista koostuva ja juhlakansaan uppoavaa musiikkia tarjoileva Poriljongin oma houseband. Kirjuri All Starsin vierailevina solisteina nähdään illasta riippuen eri laulajia, esimerkiksi Osmo Ikonen ja Jussu Pöyhönen. Sunnuntaista 14.7. tiistaihin 16.7. Poriljongin myöhäisilloissa järjestetään jazzjamit trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalaisen johdolla.

Kirjurin kesäravintola on osa Jazzpuistoa viimevuotiseen tapaan. Festivaalin avausviikonloppuna Kirjurin kesäravintolassa esiintyvät kansansuosikit Anssi Kela sekä Stig, ja 17.–20.7. on tarjolla ensisijaisesti nuoremman yleisön tuntemia nimiä: Gasellit, Mouhous, Sini Yasemin ja Lyömättömät.

Yhteensä Jazzpuistossa kuullaan festivaalin aikana lähes 50 pääsymaksutonta konserttia. Jazzpuistoon ei ole ikärajaa, mutta anniskelusta johtuen Poriljonki muuttuu K18-alueeksi klo 21 jäkjeen ja Kirjurin kesäravintola klo 18 alkaen.

Pori Jazz Kids järjestetään jo 15. kertaa

Kirjurinluodon ohella festivaaliohjelmaa järjestetään Porin jokirannan Cafe Jazzissa, jota tänä vuonna isännöivät yhteistyössä Pori Jazz ja Rakastajat-teatteri. Perjantaina 12.7. ja lauantaina 13.7. tarjolla on Pori Jazzin pääsymaksuttomia konsertteja,
minkä jälkeen ohjelmasta vastaa 14.–16.7. Rakastajat-teatteri. Keskiviikosta 17.7. lauantaihin 20.7. Cafe Jazzissa virittäydytään vauhdikkaisiin jameihin, joita johtaa tuttuun tapaan trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalainen. Jami-iltoihin on myynnissä pääsylippu, joka kannattaa ostaa vikkelästi Cafe Jazzin rajallisen yleisökapasiteetin takia.

Koko perheen tapahtuma Pori Jazz Kids Festival järjestetään 15.–17.7. jo 15. kertaa. Ilmaisessa musiikkijuhlassa esiintyvät muun muassa Pikku Kakkosen Seikkailukone, Mimmit-yhtye sekä Pori Jazz Kidsin juontajana ja tuottajana aikanaan pitkään toiminut Bianca Morales yhtyeineen. Osana Folktinget presenterar -konserttisarjaa esiintyy lastenmusiikkiyhtye FlipFlop. Pori Jazz Kidsin ohjelmaa järjestetään 15.–16.7. konserttiteltta Poriljongissa sekä keskiviikkona 17.7. Lokkilavalla.

Alta näet festivaalialueen kartan, joka aukeaa klikkaamalla isompana.

22.05.

Pääkonserttien aikataulut julkaistu – ohjelmistossa yksi muutos

Pori Jazzin pääkonserttien lavakohtaiset aikataulut on julkaistu. Festivaalilla esiintyvät 18.–20.7. muun muassa Christina Aguilera, Toto, Stray Cats, Melody Gardot ja Snarky Puppy. Ohjelmistossa on tapahtunut yksi muutos, kun Linda May Han Oh korvaa esiintymisensä peruneen James Brandon Lewis Quintetin.

James Brandon Lewis Quintet on perunut esiintymisensä Pori Jazzissa perjantaina 19.7. Yhtyeen tilalla Kirjurinluodossa esiintyy basisti Linda May Han Oh kvartetteineen.

Malesiassa syntynyt, Australiassa varttunut ja tätä nykyä New Yorkissa asuva muusikko on noussut viime vuosina yhdeksi kansainvälisen jazzskenen työllistetyimmistä basisteista. Oh on tullut tunnetuksi muun muassa kitaristilegenda Pat Methenyn luottobasistina, minkä lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Dave Douglasin, Joe Lovanon ja Vijay Iyerin kanssa. Oh on keikkaillut Suomessa ennenkin, mutta Pori Jazzissa hän tekee ensiesiintymisensä suomalaisyleisölle oman yhtyeensä johtajana.

Linda May Han Oh julkaisi äskettäin kunnianhimoisen Aventurine-studioalbumin. Oh’n kvartetissa soittavat bändiliiderin ohella saksofonisti Greg Ward, kitaristi Matthew Stevens ja rumpali Allan Mednard.

Kahden päivän lippu myynnissä kuun loppuun asti

Kirjurinluodon lavakohtaiset aikataulut on julkaistu Pori Jazzin verkkosivuilla. Konserttialueen portit aukeavat päivittäin klo 14, ja ensimmäiset konsertit alkavat klo 14.30. Musiikkia on tarjolla kolmella eri esiintymislavalla aina puolilleöin asti.

Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alkaen 79 euroa. Portilta ostettuna lipun hinta on 85 euroa.

Päivälippujen ohella tarjolla on suosittu kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Suuren kysynnän vuoksi myynnissä on myös kahden päivän lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalialueelle perjantaina 19.7. ja lauantaina 20.7. Kahden päivän lipun hinta on 149 euroa ja se on myynnissä ainoastaan 31.5. asti.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput, joita on myynnissä kaikille pääkonserttipäiville. Osa VIP-kattauksista on jo varattu täyteen, joten lippujen ostamisessa kannattaa toimia ripeästi.

Pori Jazz järjestetään 54. kertaa 12.–20. heinäkuuta. Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna laajamittaisen pääsymaksuttoman ohjelman, joka julkaistaan tuonnempana.

24.04.

Pääkonsertteihin 17 uutta esiintyjää Suomesta ja maailmalta

Pori Jazzin ohjelmatarjonta on vahvistunut peräti 17:llä uudella nimellä, joiden myötä festivaalin pääkonserttien ohjelmisto on valmis. Tuoreiden esiintyjäkiinnitysten joukosta löytyy lukuisia kiinnostavia kansainvälisiä nimiä sekä kolme kovaa kotimaista kokoonpanoa: Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Pyhimys & Saimaa ja Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB. Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa, ja suuren kysynnän vuoksi myynnissä on rajoitetun ajan myös kahden päivän lippu perjantaille 19.7. ja lauantaille 20.7.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Porin Kirjurinluodossa torstaina 18., perjantaina 19. ja lauantaina 20. heinäkuuta. Soulin ja funkin tarjontaa pääkonserteissa vahvistavat yhdysvaltalaiskonkari Betty Wright, brittiläinen kulttiyhtye Cymande, New Orleansin musiikkiperintöä nykypäivän vaikutteisiin yhdistävä Tank & The Bangas sekä 1970-luvun soul-popista vaikutteensa ammentava Young Gun Silver Fox. Kansainvälisen jazzin uusia esiintyjäkiinnityksiä edustavat yhdysvaltaisyhtyeet Idris Ackamoor and the Pyramids ja James Brandon Lewis Quintet.

Kotimaisia uutuusnimiä Pori Jazzin ohjelmistossa ovat yhteislevyn julkaisua valmisteleva Pyhimys & Saimaa, kevään konserttisalikeikkansa täyteen myynyt Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & VHB sekä menestyksekkään uransa tähän vuoteen päättävä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana.

Ricky-Tick Big Bandin vaskisektio nähdään Kirjurinluodossa urakkahommissa, sillä sitä kuullaan myös suomalaisen jazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan saksofonisti Timo Lassyn konsertissa. Kotimaisen jazzin ajankohtaisista huippunimistä Pori Jazzissa ovat Lassyn ohella mukana Herd, OK:KO, Superposition! ja Mopo, joka tekee Kirjurinluodossa erikoisesiintymisen. Kaikkien aikojen ensimmäisestä kuukävelystä tulee Pori Jazz -viikonloppuna kuluneeksi 50 vuotta, joten Mopo on festivaalin pyynnöstä valmistellut konsertin, joka on saanut inspiraationsa puolen vuosisadan takaisista hetkistä.

Kirjurinluodon ohjelmiston täydentävät uutuusalbumit tänä keväänä julkaisseet Pekko Käppi & K:H:H:L, M ja Ina Forsman. Pori Jazzin aiemmin julkistettuhin esiintyjiin kuuluvat muun muassa Christina Aguilera, Toto, Stray Cats, Melody Gardot ja Snarky Puppy.

Myynnissä nyt myös kahden päivän lippu

Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon päiväliput maksavat toimituskuluineen alkaen 79 euroa. Portilta ostettuna lipun hinta on 85 euroa.

Päivälippujen ohella tarjolla on suosittu kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Suuren kysynnän vuoksi myynnissä on nyt uutuustuotteena myös kahden päivän lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalialueelle perjantaina 19.7. ja lauantaina 20.7. Yhdistelmälipun hinta on 149 euroa ja se on myynnissä ainoastaan 31.5. asti.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput, joita on myynnissä kaikille pääkonserttipäiville. Osa VIP-kattauksista on jo myyty loppuun, joten lippujen ostamisessa kannattaa toimia ripeästi.

Kirjurinluodon pääkonserttien lavakohtaiset aikataulut julkaistaan toukokuun aikana. Pääkonserttien ensimmäiset esiintymiset alkavat päivittäin klo 14.30, ja musiikkia on tarjolla kolmella esiintymislavalla aina puolilleöin asti. Pääkonserttien ohella Pori Jazz tarjoaa tänäkin vuonna laajamittaisen pääsymaksuttoman ohjelmiston, josta nautitaan viime kesänä lanseeratulla Jazzpuiston alueella.

Pori Jazz järjestetään 54. kertaa 12.–20. heinäkuuta.

13.03.

Jazzlegendat Archie Shepp ja Ron Carter sekä useita muita nimiä Pori Jazziin

Yhdysvaltalaiset jazzlegendat Archie Shepp ja Ron Carter konsertoivat Pori Jazzissa ensi heinäkuussa. Festivaalin muita uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat muun muassa ALMA, JD McPherson ja Antibalas. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen S-Etuhintaan 31.3. asti.

Saksofonisti Archie Shepp on jazzin elävä legenda, joka aloitti uransa jo 1950-luvulla. Laajempaan kuuluisuuteen hän nousi soittamalla muun muassa Cecil Taylorin sekä John Coltranen yhtyeissä. Ensimmäisen kerran Archie Shepp esiintyi Suomessa jo vuonna 1962, mutta Pori Jazzissa tenorisaksofonistia ei ole ennen nähty. Shepp konsertoi kvartettinsa kanssa Porissa torstaina 18. heinäkuuta.

Samana torstaina Porissa nähdään kaikkien aikojen tunnetuimpiin jazzbasisteihin kuuluva Ron Carter, joka tuo Suomeen “Foursight”-nimellä kulkevan kvartettinsa. Parhaiten Carter muistetaan vuosista 1963–68, jollkoin hän kuului Miles Davisin tarunhohtoiseen kvartettiin, joka levytti sellaisia kuolemattomia albumeja kuin Seven Steps to Heaven, Miles Smiles ja Nefertiti. Pitkän uransa aikana Carter on soittanut yli 2 200 studiosessiossa, mikä tekee hänestä jazzhistorian eniten levyttäneen basistin.

Sekä Archie Shepp (syntynyt 24.5.1937) että Ron Carter (s. 4.5.1937) täyttävät toukokuussa 82 vuotta.

ALMA tekee debyyttinsä Pori Jazzissa

Torstain 18.7. konserttia täydentää Sheppin ja Carterin ohella yhdysvaltalaisartisti JD McPherson, joka tarjoilee yhtyeineen ensiluokkaista 1950-luvun rock and rollia, rockabillya, rhythm and bluesia ja soulia. McPhersonin kolmas albumi Undivided Heart & Soul ilmestyi viime vuonna ja toi artistille huomiota myös valtavirran liepeillä.

Perjantain 19.7. konserttiin on lisätty uutena nimenä ALMA, joka on kuulunut viime vuosina kotimaisen popin puhutuimpiin artisteihin. Tänä keväänä ALMA julkaisee odotetun debyyttialbuminsa, jonka myötä artisti tekee ensiesiintymisensä Pori Jazzissa. Kirjurinluodon konsertin ohella ALMAn kalenteriin mahtui vain kourallinen muita suomalaisia festivaaleja, sillä iso osa hänen kesästään kuluu ulkomailla, missä artisti nähdään muun muassa Tanskan Roskildessa sekä Budapestin Sziget-festivaalilla.

Perjantain ohjelmistoa täydentää myös kolme ajankohtaista brittiartistia: r&b- ja soul-laulaja Mahalia sekä Ison-Britannian jazzskenen kuumiin nimiin kuuluvat Nubya Garcia ja Alfa Mist. Yhdysvalloista saapuu 20-vuotisen uran tehnyt afrobeat-yhtye Antibalas, joka nähdään vihdoin ensimmäisellä Suomen-keikallaan.

Liput myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti

Lauantain 20.7. Pori Jazz -ohjelmistoon on lisätty kaksi uutta nimeä. Viime kesänä yhdysvaltalaisyhtye KNOWERin riveissä esiintynyt tuottaja-multi-instrumentalisti Louis Cole saapuu Kirjurinluotoon yhdessä big bandinsa kanssa. Cole esittää kappaleita muun muassa viime vuonna ilmestyneeltä Time-albumiltaan, jonka julkaisi maineikas Brainfeeder-levymerkki. Toisena ajankohtaisena nimenä lauantain esiintyjäkattaukseen liittyy lontoolaisyhtye Ibibio Sound Machine, jonka tuotannossa länsiafrikkalaisen musiikin rytmit sekoittuvat elektronisen musiikin elementteihin. Yhtye julkaisee maaliskuun lopulla kolmannen studioalbuminsa.

Pori Jazzin pääkonserttien pääsyliput ovat saatavilla tarjoushintaan 31.3. asti. Päivälippu maksaa toimituskuluineen alk. 73 euroa, kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Päivälippujen normaalihinta on 79 euroa.

Pori Jazzin pääsylippuja myydään Ticketmasterin verkkokaupassa, puhelinmyynnissä ja myyntipisteissä kautta maan. Päivälippujen ohella tarjolla on Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput puolestaan tarjoavat mahdollisuuden seurata konsertteja tavallista tasokkaammissa puitteissa.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 18., perjantaina 19., ja lauantaina 20. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkaistujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Christina Aguilera, Toto, Stray Cats, Melody Gardot ja Angélique Kidjo.

04.03.

Christina Aguilera ensimmäistä kertaa Suomeen

Yhdysvaltalainen supertähti konsertoi Pori Jazzissa perjantaina 19. heinäkuuta. Liput Kirjurinluodon konserttiin tulevat myyntiin Ticketmasterissa perjantaina 8.3. klo 9.

Kuusi Grammya voittanut ja maailmanlaajuisesti yli 43 miljoonaa levyä myynyt Christina Aguilera saapuu heinäkuussa Suomeen ensimmäistä kertaa urallaan. Sukupolvensa lahjakkaimpiin laulajiin kuuluva yhdysvaltalaisartisti tunnetaan muun muassa hiteistään ”Beautiful”, ”Genie in a Bottle” ja ”Fighter”.

Äskettäin julkaistiin tieto, että Aguilera aloittaa toukokuussa konserttiresidenssin Las Vegasissa. Residenssissä on kesällä tauko, jonka aikana Aguilera tekee esiintymisiä  Euroopassa, missä hän ei ole ollut kiertueella 13 vuoteen. Vierailu Pori Jazzissa on Aguileran ainoa esiintyminen Skandinaviassa.

Aguileran valttikortteihin kuuluu hänen poikkeuksellinen lauluäänensä. Kun Rolling Stone listasi vuonna 2008 sata kaikkien aikojen parasta laulajaa, oli Aguilera listan ainoa tuolloin alle 30-vuotias artisti. Musiikkiuransa ohella Aguilera tunnetaan näyttelijänä, joka on nähty muun muassa vuonna 2010 ensi-iltansa saaneessa musiikkielokuvassa Burleski. Aguileralla on oma tähti Hollywoodin walk of famella, ja hän on yksi yhdysvaltalaisen The Voice -ohjelman alkuperäisistä tuomareista.

Aguileran tuorein studioalbumi Liberation julkaistiin viime vuoden kesällä. Uuden materiaalin ohella Pori Jazzissa kuullaan Aguileran isoimpia hittejä sekä läpileikkaus tähtiartistin 20-vuotisesta urasta.

Liput myynnissä perjantaina klo 9

Christina Aguileran tähdittämän festivaalipäivän 19.7. liput tulevat myyntiin perjantaiaamuna 8.3. klo 9. Pori Jazzin pääsylippuja myydään Ticketmasterin verkkokaupassa, puhelinmyynnissä ja myyntipisteissä kautta maan.

Pori Jazzin pääkonserttien pääsyliput ovat saatavilla tarjoushintaan 31.3. asti. Päivälippu maksaa toimituskuluineen alk. 73 euroa, kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Päivälippujen normaalihinta on 79 euroa.

Pori Jazzin lipputyypit perjantain päivälippuja lukuun ottamatta ovat myynnissä jo nyt. Tarjolla on esimerkiksi Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput puolestaan tarjoavat mahdollisuuden seurata konsertteja tavallista tasokkaammissa puitteissa.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 18. perjantaina 19. ja lauantaina 20. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkaistujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Toto, Stray Cats, Melody Gardot ja Angélique Kidjo.

11.01.

Pori Jazz Kids ensi kesänä jo 15. kertaa

Pori Jazz tarjoaa jälleen ensi kesänä runsaasti pääsymaksutonta ohjelmaa. Monipuolisessa ohjelmistossa on tuttuun tapaan mukana myös koko perheen ilmaistapahtuma Pori Jazz Kids, joka järjestetään jo 15. kertaa.

Kids-ohjelmaa tarjoillaan Jazzpuistossa 15.–17. heinäkuuta. Tällä kertaa lastenfestivaali saa vieraakseen myös Pikku Kakkosen Seikkailukoneen, joka on tuttu television viikonloppuaamuista. Suositussa ohjelmassa nähdään Pikku Kakkosen juontajia, iloinen orkesteri sekä seikkailuja erehtymättömällä otteellaan johtava Reppu-Heppu.

Seikkailukone on osa Pori Jazz Kidsin ohjelmistoa keskiviikkona 17.7. Yleisradio taltioi perinteikkäällä lokkilavalla ja sen edustalla koettavat seikkailut, joita päästään näin ollen seuraamaan myös televisiossa ja muissa Ylen kanavissa seuraavan talven aikana.

Lisätietoja Pori Jazz Kidsista sekä Pori Jazzin muusta ilmaisohjelmistosta on luvassa kevään aikana.

Seikkailukoneen kesäsuunnitelmasta voit lukea lisää Yleisradion verkkosivuilla.

 

05.11.

Vuoden 2019 festivaalijuliste julkaistu

Pori Jazzin festivaalijuliste kesälle 2019 on julkaistu. Julisteen suunnittelusta vastaa persoonallisesta tyylistään tunnettu kuvittaja Rami Niemi, jonka asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Lexus, Google, Nike, The New York Times ja Vanity Fair.

Pori Jazz on järjestetty vuosittain heinäkuussa kesästä 1966 lähtien, ja festivaalijulisteilla on ollut alusta alkaen keskeinen rooli tapahtuman identiteetin ja ilmeen rakentumisessa. Julisteita on vuosikymmenten varrella suunnitellut laaja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä suunnittelijoita.

Ensimmäisiä tietoja ensi kesän festivaalista on luvassa lähiviikkojen aikana.

Klikkaa kuva isommaksi

21.12.

Suosikkiyhtye on palannut: Stray Cats saapuu kesällä Pori Jazziin

Maailmanmaineeseen 1980-luvulla noussut Stray Cats palaa konserttilavoille ja saapuu ensi kesänä Pori Jazziin, jossa yhtye esiintyy torstaina 18.7. Ensi kesän festivaaliohjelmistoa täydentävät myös laulajatähti Melody Gardot, laajan kuulijakunnan kerännyt yhdysvaltalaisyhtye Snarky Puppy sekä soul-legenda Bill Withersin kuolemattomia kappaleita esittävä José James. Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

Muun muassa “Runaway Boys” -, “Rock This Town” - ja “Stray Cat Strut” -hiteistään tunnettu Stray Cats perustettiin New Yorkin Long Islandilla 1979, mutta kansainvälisen läpimurtonsa rockabilly-ryhmä teki muutettuaan Lontooseen 1980-luvun alkupuolella. Vokalisti-kitaristi Brian Setzer, basisti Lee Rocker ja rumpali Slim Jim Phantom villitsivät faneja ja saivat aikaan suoranaista hysteriaa myös Suomessa, missä Stray Cats pokkasi uransa ensimmäisen kultalevyn vuonna 1981. Stray Cats hajosi suosionsa huipulla 1984.

Ensi vuonna Stray Cats viettää 40-vuotisjuhliaan aktivoitumalla sekä studiossa että keikkalavoilla. Yhtye soitti kaksi reunion-keikkaa Yhdysvalloissa jo viime keväänä, ja ensi kesänä on vuorossa kuukauden mittainen Euroopan-kiertue, joka tuo Stray Catsin myös suomalaisfanien eteen. Brian Setzerin johtama trio on luvannut, että valmisteilla oleva uusi studioalbumi tarjoaa taattua Stray Cats -laatua: ensiluokkaista rockabillyä tuoreella otteella.

Torstain 18.7. konsertissa esiintyy myös yhdysvaltalaislaulaja Melody Gardot, joka lunasti paikkansa parrasvaloista kymmenen vuotta sitten. Muun muassa jazzin, bluesin, chansonin sekä americanan vaikutteita musiikissaan yhdistelevä artisti kiertää täysiä konserttisaleja eri puolilla maailmaa, ja hänen kykynsä ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen myös suomalaisyleisöön, jolle Gardot esittäytyi ensimmäistä kertaa Pori Jazzissa 2010. Viime helmikuussa Gardot julkaisi Live in Europe -albumin, joka tarjoaa oivan näytteen siitä tunnelmasta sekä yleisön ja artistin jakamasta tunnetilasta, jonka magneettisen kiehtova Gardot kykenee konserteissaan loihtimaan ilmoille.

Snarky Puppy ja José James lauantain ohjelmistoon

Lauantaina 20.7. Porissa konsertoiva yhdysvaltalaisyhtye Snarky Puppy kuuluu rytmimusiikin isoimpiin ilmiöihin viimeisen viiden vuoden ajalta. Basisti-säveltäjä Michael Leaguen johtamaan kollektiiviin kuuluu yhteensä yli 30 muusikkoa, joista kiertueille ja keikoille kerääntyy 8-12 hengen iskuryhmiä. Nykypäivän fuusiojazzia tarjoileva yhtye on vakuuttanut niin yleisön kuin kriitikotkin näkemyksellisillä sävellyksillään sekä vastustamattomilla esiintymisillään. Fanikuntansa paljolti YouTube-videoiden sekä sosiaalisen median avulla rakentanut Snarky Puppy on esiintynyt aiemmin Kirjurinluodossa vuosina 2014 sekä 2016, ja ensi kesänä yhtye saapuu viihdyttämään suomalaisfanejaan keväällä ilmestyvä uutusalbumi takataskussaan.

Niin ikään lauantaina 20.7. esiintyvän José Jamesin ajankohtainen kokoonpano kunnioittaa 80 vuotta heinäkuussa täyttäneen soul-legenda Bill Withersin elämäntyötä. Konserttilavat ja koko musiikkiuransa vuosikymmeniä sitten hylänneen Withersin kappaleita on kuultu José Jamesin keikoilla useamman vuoden ajan, ja soul-legendan juhlavuoden kunniaksi James pyysi Withersiltä siunausta täysimittaiselle tribuuttiprojektille. Vihreän valon saatuaan James on esittänyt Withersin kuolemattomia kappaleita hurmiollisilla festivaali- ja klubikeikoilla, minkä lisäksi projektin tiimoilta ilmestyi alkusyksystä Blue Note -albumi. Jamesin äänensävy muistuttaa läheisesti Withersin tunnistettavaa soundia, minkä lisäksi yhdysvaltalaislaulaja on halunnut pitää kappaleiden sovitukset mahdollisimman lähellä Withersin alkuperäisversioita. Bill Withers on kunnianosoituksensa ansainnut, ja José James vaikuttaa olevan juuri oikea mies elävän legendan juhlistamiseen.

Liput tarjoushintaan vuoden loppuun asti

Pori Jazzin pääkonserttien lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Festivaalin aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat Toto (la 20.7.), Ville Valo & Agents (la 20.7.), Angélique Kidjo: Remain in Light (pe 19.7.) sekä J. Karjalainen (to 18.7.).

Perinteinen Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 72 euroa) oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen pääkonserttiin – asiakas voi käyttää lipun minä tahansa päivänä ja tehdä valinnan vaikka vasta konserttipäivänä. Lipputyyppi on myynnissä ainoastaan 31.12. asti.

Pääkonserttien päiväkohtaiset liput (sisäänpääsy vain lipun osoittamana päivänä) maksavat 31.12. asti toimituskuluineen alkaen 69 euroa.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

05.11.

Keräämme ideoita Pori Jazzin paikallisnäkyvyyteen – lähetä omasi!

Pori Jazz järjestetään ensi vuoden heinäkuussa jo 54. kertaa. Festivaalin valmistelut ovat täydessä vauhdissa, ja keräämme nyt yleisömme sekä muiden sidosryhmiemme ideoita ja ehdotuksia erityisesti paikallisen näkyvyytemme kehittämiseksi.

Lounasjamit, hyväntekeväisyysottelu, valokuvanäyttely, jazztukanleikkuu… Miten Pori Jazz voisi mielestäsi näkyä Porin katukuvassa ja paikallisissa yrityksissä festivaaliviikolla 2019? Kaikenlaista on 53:n viime kesän aikana nähty ja koettu, mutta mitä voisimme kehittää yhdessä ensi vuodeksi?

Jos sinulla on hyviä ideoita tai halua ottaa osaa festivaalihumuun tavalla tai toisella, lähetä ehdotuksesi rohkeasti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.!

Ensimmäisiä tietoja ensi kesän Pori Jazz -järjestelyistä on luvassa lähiviikkojen aikana. Festivaalin pääkonsertit järjestetään Porin Kirjurinluodossa 18.–20.7.

29.11.

Toton hitit soivat kesällä Pori Jazzissa

Yhdysvaltalainen menestysyhtye Toto konsertoi lauantaina 20.7. Pori Jazzissa. Festivaalin ensimmäisiä kiinnityksiä ensi kesälle ovat myös maailmanmusiikin kestosuosikki Angélique Kidjo ja kotimaiset tähdet Ville Valo & Agents sekä J. Karjalainen. Jo 54. kertaa järjestettävän Pori Jazzin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

Muun muassa “Africa”-, “Rosanna”- ja “Hold the Line” -hiteistään tunnettu Toto on julkaissut 1970-luvulta alkaen 17 studioalbumia. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 40 miljoonaa kappaletta.

Toto julkaisi viime helmikuussa 40 Trips Around the Sun -kokoelma-albumin, jolta löytyi yhtyeen isoimpien hittien ohella kolme uutta kappaletta. Albumia on seurannut laajamittainen kiertue, jonka kohokohtiin ovat lukeutuneet loppuunmyydyt konsertit muun muassa Amsterdamin Ziggo Domessa (yleisökapasiteetti 17 000) sekä Lontoon Royal Albert Hallissa.

Viime vuosina Toto on kerännyt aivan uudenlaistakin suosiota, kun vuonna 1982 julkaistusta “Africa”-hitistä on tullut myös nuorempien sukupolvien tuntema suosikki – ikivihreä kappale on kerännyt Spotifyssa peräti 455 miljoonaa kuuntelua. Ensi kesänä Toto tekee reilun kuukauden mittaisen Euroopan-kiertueen, joka päättyy Pori Jazziin lauantaina 20.7.

Lauantain 20.7. Pori Jazz -konsertissa esiintyy myös yksi tulevan musiikkivuoden mielenkiintoisimmista kotimaisista kokoonpanoista, kun Ville Valo & Agents konsertoi Kirjurinluodon yleisölle. HIMin keulahahmona tunnettu Valo sekä legendaarinen Agents-yhtye yhdistävät voimansa ensi helmikuussa julkaistavalla studioalbumilla, jolta löytyy muun muassa Rauli “Badding” Somerjoen aiemmin kuulemattomia sävellyksiä, jotka Agents-kitaristi Esa Pulliainen on löytänyt vanhoilta demokaseteilta. Esimakua materiaalista tarjosi alkusyksystä ilmestynyt “Orpolapsi kiurun” -kappale, joka kasvoi nopeasti isoksi hitiksi.

Angélique Kidjo tulkitsee Talking Headsia

Perjantaina 19.7. Kirjurinluodossa esiintyy laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja aktivisti Angélique Kidjo, joka on ollut pitkään yksi maailmanmusiikin suurimmista tähdistä. Kolminkertaisen Grammy-voittajan upea ura alkoi jo 1990-luvun alussa, ja vuosien varrella Kidjo on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomana musiikillisten tyylisuuntien yhdistelijänä. Samaa linjaa jatkaa Kidjon tuore Remain in Light -projekti, jolla hän tulkitsee Talking Heads -yhtyeen samannimisen klassikkoalbumin kappaleita uusina versioina. Projektin tiimoilta viime kesänä ilmestynyt pitkäsoitto on ollut arvostelumenestys, jonka voi odottaa löytyvän useilta vuoden parhaat albumit -listoilta.

Torstain 18.7. konsertissa kuullaan kotimaisen musiikkihistorian tärkeimpiin ja suosituimpiin lauluntekijöihin lukeutuvaa J. Karjalaista, jonka Sä kuljetat mua -albumi ilmestyi tänä syksynä. Ilahduttavan tuotteliasta kauttaan jatkava Karjalainen yhdistää uutuusalbumillaan niitä elementtejä, joista hän on tullut tunnetuksi ja joista syntyy rakastetun artistin ainutlaatuinen soundi. Radiosoittoon albumilta ovat nousseet jo kappaleet “Tule kesäyö”, “Tummansininen seuralainen” ja “Sä kuljetat mua”.

Liput edullisemmin vuoden loppuun asti

Pori Jazzin pääkonserttien lipunmyynti käynnistyy Ticketmasterissa perjantaina 30.11. klo 9. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan 31.12. asti.

Perinteinen Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 72 euroa) oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen pääkonserttiin – asiakas voi käyttää lipun minä tahansa päivänä ja tehdä valinnan vaikka vasta konserttipäivänä. Lipputyyppi on myynnissä ainoastaan 31.12. asti.

Pääkonserttien päiväkohtaiset liput (sisäänpääsy vain lipun osoittamana päivänä) maksavat 31.12. asti toimituskuluineen alkaen 69 euroa.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat Pori Jazzin VIP- ja Lounge-liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

05.11.

Joko olet tilannut uutiskirjeemme?

Haluatko kuulla esiintyjäkiinnityksistämme, lipputarjouksista ja muista kuulumistamme ensimmäisten joukossa? Uutiskirjeemme tilaamalla olet Pori Jazzin sisäpiirissä!

 

 

 

Muista seurata meitä myös sosiaalisessa mediassa: Facebook / Twitter / Instagram

05.11.

Pori Jazz ensi kesänä 12.–20. heinäkuuta

Pori Jazz järjestetään kesällä 2019 jo 54. kertaa. Festivaalin päivämäärät ovat 12.–20. heinäkuuta.

Pori Jazzin pääkonserteista nautitaan Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 18., perjantaina 19. ja lauantaina 20. heinäkuuta. Lisäksi festivaali tarjoilee tuttuun tapaan laajan ja tasokkaan ilmaisohjelmiston, josta nautitaan viime kesänä lanseeratulla Jazzpuiston alueella.

Kesällä 2018 Pori Jazz keräsi musiikin äärelle yhteensä 58 000 kävijää. Jazzpuistossa käyntikertoja laskettiin yhdeksän päivän aikana 285 000.

Tietoja kesän 2019 esiintyjistä ja järjestelyistä on luvassa alkavan talven mittaan. Seuraa uutisointiamme!